Κρήτη

Ηράκλειο

Κεγκέρογλου: Αποζημίωση ελαιοπαραγωγών και σύσταση επιστημονικής επιτροπής

λιοφυτο

Επίκαιρη ερώτηση του προς τo Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  με θέμα: «Αποζημίωση ελαιοπαραγωγών και σύσταση επιστημονικής επιτροπής», κατέθεσε  ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

 

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Τα πρώτα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία από την φετινή ελαιοπαραγωγή, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις μας ότι θα συνεχιστεί και φέτος η κατιούσα για το ελαιόλαδο και την ελαιοκαλλιέργεια γενικότερα.

Το πρόβλημα ανέκυψε κυρίως, από την συνεχή εδώ και 3 χρόνια αποτυχία του προγράμματος δακοκτονίας, την αδράνεια των υπευθύνων για αντιμετώπιση των προβλημάτων που προστέθηκαν από νέους «εχθρούς» της ελιάς και την  μεγάλη  αύξηση των ποσοτήτων που εισάγονται  αδασμολόγητες από τρίτες χώρες.

Επειδή η ευθύνη βαρύνει κατά κύριο λόγο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και οι επιπτώσεις τόσο με την μείωση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, όσο και με την απαξίωση του ελαιόλαδου είναι πολύ μεγάλες

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

 

1. Τι θα πράξετε  για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών που χωρίς να ευθύνονται 3 χρόνια τώρα έχουν μειωμένο εισόδημα; 

2. Θα συστήσετε επιστημονική επιτροπή, όπως σας έχουμε ζητήσει, προκειμένου να μελετήσει άμεσα το πρόβλημα της φυτοπροστασίας της ελαιοκαλλιέργειας;

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Μπήκαν στο νοσοκομείο και άρχισαν να κλέβουν κινητά

κινητο τηλέφωνο

Στη σύλληψη ενός άνδρα και μίας γυναίκας οι οποίοι κατηηγορούνται για κλοπή, προχώρησαν την Παρασκευή οι αστυνοικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Συγκεκριμένα οι δύο δσράστες αφαίρεσαν από κλινική του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων δύο κινητά τηλέφωνα, έγιναν όμως αντιληπτοί και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

Επιπλέον στην κατοχή της γυναίκας βρέθηκε και κατασχέθηκε ακόμα ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε κλαπεί στις Ιουνίου από το ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ μέρα - μεσημέρι σε καφενείο - Δέκα συλλήψεις

Μυλοπόταμος: Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μία μικρή χασισοφυτεία (φωτο)

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της Καρολάιν»