Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ έσωσε τη γυναίκα στο Λίντο

ΕΚΑΒ

Η άμεση επέμβαση των διασωστών του ΕΚΑΒ φαίνεται ότι θα είναι καθοριστική για την εξέλιξη της υγείας της 47χρονης γυναίκας η οποία- όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία- υπέστη ανακοπή καρδιάς και ενώ κολυμπούσε μαζί με μια φίλη της στην ανοικτή πισίνα του Κολυμβητηρίου του Λίντου.

Έλαβε τις πρώτες βοήθειες άμεσα, καθώς ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήταν σταθμευμένο μόλις 20 μέτρα από την εγκατάσταση του κολυμβητηρίου. Πάντως, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, τα επόμενα 24 ώρα είναι κρίσιμα, και από τον τρόπο που ο οργανισμός της θα αντιδράσει, οι γιατροί θα αποκτήσουν μια σαφέστερη εικόνα της υγείας της.

Όπως έχει ήδη γράψει το ekriti.gr, η γυναίκα έχει υποβληθεί σε αξονική τομογραφία θώρακος αλλά κασε αξονική εγκεφάλου και τώρα βρίσκεται διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

 

Κρήτη

Λασίθι

Καλαντζάκης: Συνάντηση με Αρναουτάκη για τα έργα στην Ιέράπετρα

242686213_183628603847086_815088307969144466_n.png

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, κ. Κύριλλο. Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν τα έργα και οι μελέτες που είτε έχουν κατατεθεί είτε πρόκειται να κατατεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα προς χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε τα εξής: «Κανένα έργο, καμία παρέμβαση δεν υλοποιείται στην τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς την ύπαρξη μελετών. Για τον λόγο αυτό ως Δημοτική Αρχή και προκειμένου να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας φροντίζουμε να προετοιμάζουμε μελέτες, ώστε, με τη δημοσίευση σχετικών προσκλήσεων είτε από την Περιφέρεια είτε από τα Υπουργεία, να είμαστε έτοιμοι άμεσα να υποβάλλουμε προτάσεις για ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Σήμερα και παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας, κ. Κυρίλλου, συζητήσαμε με τον Περιφερειάρχη για προτάσεις που έχουμε ήδη καταθέσει προς χρηματοδότηση, για έργα οδοποιίας, ανάπλασης, αθλητισμού κ.α.

Η συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, κ. Αρναουτάκη, είναι διαρκής με στόχο να επιταχυνθούν οι χρόνοι εκτέλεσης της χρηματοδότησης των έργων. Ευχαριστώ τον Σεβασμιότατο, κ. Κύριλλο, που στηρίζει την προσπάθεια που κάνουμε για την τάχιστη υλοποίηση των έργων που έχουμε δεσμευτεί να πραγματοποιήσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλακιωτάκης: Λιμενικές υποδομές και κρίσιμα έργα ύδρευσης στο Δήμο Ιεράπετρας

Ηράκλειο: Με επιτυχία η info day του ECOROUTS

Ηράκλειο: Αυξήσεις - "φωτιά" στις πρώτες ύλες - Μεγάλη ανησυχία στην αγορά

ESPA BANNER