Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ζητά συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος, ο δράστης

Θρήνος στις Μοίρες για τον άδικο χαμό του 79χρονου

Δηλώνει συγκλονισμένος και ζητά συγγνώμη ο 50χρονος αγρότης, φερόμενος ως δράστης της απίστευτης δολοφονίας του 79χρονου Κώστα Χατζάκη, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στις Μοίρες.

Ο 50χρονος μετά τη δολοφονία και τον τραυματισμό της συζύγου του θύματος, εξαφανίστηκε και όπως διαπιστώθηκε είχε πάει σε ιδιοκτησία του, έφαγε, ήπιε και κοιμήθηκε, έχοντας το όπλο μαζί του. Εκεί τον βρήκαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

Στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν θυμάται τι έκανε λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, μία εξάρτηση που όπως είπε, του κατέστρεψε τη ζωή, και ότι αν το είχε συνειδητοποιήσει πριν συλληφθεί θα είχε αυτοκτονήσει.

Ζητά συγγνώμη από την οικογένεια του Κώστα Χατζάκη τον οποίο παραδέχεται ότι δεν γνώριζε.

Ο 50χρονος οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Ηρακλείου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Εντωμεταξύ χθες το απόγευμα σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε ο 79χρονος την ώρα που η σύζυγός του νοσηλεύεται τραυματισμένη από τις σφαίρες του δράστη.

Η κοινωνία των Μοιρών είναι συγκλονισμένη

Κρήτη

Χανιά

Λήψη μέτρων για την προστασία και διαχείριση του Ελαφονησίου

ελαφονησι

Στη λήψη μέτρων για την προστασία και διαχείριση της περιοχής του Ελαφονησίου προχωρούν οι συμμετέχοντες στον Φορέα Διαχείρισης της περιοχής. Τα μέτρα εξειδικεύθηκαν σήμερα κατά την διάρκεια ευρείας σύσκεψης και όπως ανακοινώθηκε συμφωνήθηκε να προχωρήσει η διαδικασία τοποθέτησης της μπάρας στην είσοδο της περιοχής πριν την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου.

Να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης χωρητικότητας κάτω των 200 θέσεων για τους οποίους δεν απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση. Η Διεύθυνση Δασών, στο πλαίσιο του νόμου, δεσμεύεται να διευκολύνει την επιτάχυνση των διαδικασιών αρμοδιότητάς της (πράξεις αποχαρακτηρισμού) εφόσον απαιτηθούν.

Τέλος, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος για όλα τα υπόλοιπα θέματα όπως, πρόταση απαλλοτρίωσης, διαχείριση καντινών και ομπρελοκαθισμάτων, αναβάθμιση του οικοσυστήματος και αποβολή παράνομων εγκαταστάσεων.