Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το Survivor, οι εξετάσεις και η κριτική που ενόχλησε

εξετάσεις

Με μεγάλη προσοχή και ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση διάβασα την απάντηση σε ρεπορτάζ μου με την ένδειξη αποκλειστικό (δημοσιογραφικός όρος που χρησιμοποιείται όταν την είδηση δεν την έχει άλλο μέσο ενημέρωσης και δημοσιοποιείται για πρώτη φορά).
Με προσοχή, γιατί προσπάθησα να καταλάβω το σκεπτικό της σεβαστής εκπαιδευτικού ή εκπαιδευτικών του συγκεκριμένου σχολείου για την επιλογή του συγκεκριμένου θέματος αλλά με βαθύτατο προβληματισμό γιατί στην προσπάθεια να δικαιολογήσουν αυτή την επιλογή έφεραν ως παράδειγμα τα προσφυγόπουλα που πνίγηκαν στο Αιγαίο, θέμα «επικαιρότητας», με το «μεγάλο» ζήτημα των ημερών το Survivor και μάλιστα πάνω σε ένα άρθρο της κ. Νίνη που αμφιβάλω αν κανείς από τους μαθητές μέχρι να το διαβάσει στο σχολείο το είχε υπόψη του.
Οι θάνατοι μικρών παιδιών προέκυψαν από ένα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα παγκοσμίου επιπέδου και είναι τουλάχιστον ατυχές παράδειγμα να το παραλληλίζει κανείς με ένα τηλεοπτικό σκουπίδι τόσο σημαντικό ώστε να κληθεί ένας μαθητής να διαγωνιστεί και να βαθμολογηθεί σε αυτό που μπορεί και o ίδιος να μην έχει παρακολουθήσει ποτέ. Υπάρχουν τόσα θέματα ακόμη και στα σχολικά βιβλία, που σε λίγο δεν θα γράφουν ούτε την μακραίωνη ιστορία της χώρας μας.
Αυτή είναι η δική μου άποψη και ίσως κάποιοι διαφωνούν αλλά σίγουρα και κάποιοι συμφωνούν.
Κανείς όμως δεν είναι υπεράνω κριτικής αλλά  θα συμφωνήσω με την κ.Περακάκη ότι υπεύθυνοι για τους καθηγητές είναι οι προϊστάμενοί τους και σίγουρα δεν είναι υπόλογοι στα μέσα ενημέρωσης. Όμως από την άλλη και στα πλαίσια του δημοσιογραφικού λειτουργήματος κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στον υπογράφοντα να εκφράζει όχι μόνο την άποψή του αλλά να μεταφέρει και την αγωνία γονέων ή εκπαιδευτικών ή μαθητών για διάφορα θέματα που απασχολούν την εκπαίδευση. Άλλωστε πολλές φορές έχω ασχοληθεί με τα προβλήματα του χώρου αναδεικνύοντάς τα εδώ και 28 συναπτά έτη. Άρα ο στόχος μου δεν είναι μερικά κλικ παραπάνω τα οποία άλλωστε δεν έχουμε ανάγκη.
Όντως υπήρξαν γονείς που διαμαρτυρήθηκαν και αυτή τη διαμαρτυρία κατέγραψα. Ίσως από φόβο,ντροπή ή οτιδήποτε άλλο να μην έφτασαν στα δικά σας τα αφτιά. Αυτό όμως δεν τους απέτρεψε να δημοσιοποιήσουν το θέμα που αποτέλεσε και πανελλήνια πρωτοτυπία αφού έκανε το γύρο της Ελλάδος.
Τους πνευματικούς ανθρώπους της χώρας δεν τους έκρυψαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που φιλοξενούν κατά διαστήματα σημαντικές προσωπικότητες, τους έκρυψαν τα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης που πωλούν αυτά τα τηλεοπτικά σκουπίδια. Η Ελλάδα περνά μια μεγάλη και πολύπλευρη κρίση, ας μη επιτείνουμε αυτή την κατρακύλα ακόμη και μέσα στα σχολεία.
Και θυμηθείτε φως μέσα στο σκοτάδι είστε και εσείς οι εκπαιδευτικοί, εμείς ας κάνουμε και τα συντακτικά μας λαθάκια,σημασία έχει η ουσία.
Κλείνοντας παραθέτω την ανακοίνωση των συναδέλφων σας από την Θεσσαλονίκη που γράφουν σκληρά λόγια για το ριάλιτι αυτό.Σίγουρα εκείνοι δεν θα το έβαζαν θέμα στην έκθεση. Και μην πει κανείς ότι είναι συνδικαλιστές.Τους εκπαιδευτικούς εκπροσωπούν.
Γράφουν μεταξύ άλλων:
«Εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ζουν στο κοινωνικό λυκόφως, κόβουν από το φαΐ, τη θέρμανση, το ρεύμα. Ένας λαός φυλακισμένος στο μνημονιακό Survivor.
Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουμε ακόμη μια μάχη ενάντια στα τηλεοπτικά σκουπίδια, προβάλλοντας της αξίες της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, του σεβασμού του Άλλου, της φιλίας, του γνήσιου αθλητικού πνεύματος, του αληθινού αγώνα για μια απελευθερωτική Παιδεία στα πλαίσια μιας δίκαιης κι ανθρώπινης κοινωνίας. Να γίνουμε όλοι μαχητές σε τούτο τον αγώνα!» Όλη η ανακοίνωση υπάρχει στο διαδίκτυο

Λευτέρης Βαρδάκης
 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Η κατάσταση στα νοσοκομεία του νησιού

Οι ασθενείς στα νοσοκομεία με κορωνοϊό αυξάνονται ανησυχητικά

99 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στα νοσοκομεία της Κρήτης σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία. Από αυτούς οι 25 νοσηλεύονται στη ΜΕΘ και οι 22 είναι διασωληνωμένοι.

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 30 ασθενείς εκ των οποίων οι 11 στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι.

Στο Βενιζέλειο 21 ασθενείς εκ των οποίων οι 6 στη ΜΕΘ και οι 4 διασωληνωμένοι.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται 32 ασθενείς εκ των οποίων οι πέντε στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι ενώ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται 10 ασθενείς εκλ των οποίων ο ένας στη ΜΕΘ, χωρίς ωστόσο να έχει διασωληνωθεί. 

Στον Άγιο Νικόλαο νοσηλεύονται πέντε ασθενείς εκ των οποίων οι δύο διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ ενώ στην Ιεράπετρα νοσηλεύεται ένας ασθενής.

Στη Σητεία και τη Νεάπολη δεν νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: "Τσουνάμι" απειλών σε εκπαιδευτικούς από αντιεμβολιαστές γονείς

Θρήνος για την 22χρονη Σεβαστή - Είχε χάσει και τη μητέρα της

ESPA BANNER