Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στον ΟΛΗ ο πρέσβης της Νότιας Κορέας

ΟΛΗ πρέσβης

Τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου επισκέφτηκε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα Jung Il LEE, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του κ. Minjum Choi . Τον Πρέσβη υποδέχθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ ΑΕ κ. Μηνάς Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Ιωάννης Βαρδαβάς, ο Υποπλοίαρχος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου κ. Νικόλαος Τσομπάνης και η Ειδική Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Ελένη Τσαντηράκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης αφού καλωσόρισε τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας, απηύθυνε χαιρετισμό με αναφορά στην ισχυρή μακροπρόθεσμη σχέση των δύο χωρών, η οποία σηματοδοτεί την 60ή επέτειο σύναψης διπλωματικών δεσμών μεταξύ της Κορέας και της Ελληνικής Δημοκρατίας. Οι σχέσεις των δύο χωρών βασίζονται σε κοινές αρχές και αξίες, είναι εγκάρδιες και παραδοσιακά φιλικές, με ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς, ανέφερε ο κ. Παπαδάκης με ιστορική αναδρομή στο εκστρατευτικό Σώμα Ελλάδας στον 5ετή πόλεμο της Ν. Κορέας τον Νοέμβριο 1950 - Δεκέμβριο 1955, όπου περιελάμβανε δυνάμεις του στρατού ξηράς και της αεροπορίας και κατά την οποία οι συμμαχικές δυνάμεις αναγνώρισαν την ανδρεία, την γενναιότητα και την αυτοθυσία των Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών, με τις απώλειες των Ελλήνων να ανέρχοντο σε 188 νεκρούς και 500 τραυματίες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μηνάς Παπαδάκης, στην εξέλιξη της συζήτησης επεσήμανε την πρόοδο στον τομέα της τεχνολογίας, που αποτελεί σταθερό άξονα της φιλοσοφίας της Κορέας, με την ανάπτυξη νέων τεχνολογικών τάσεων και την ενσωμάτωσή τους στην παραγωγική διαδικασία και με την καινοτομία να αποτελεί ένθερμο υποστηρικτή και αναπόσπαστο συνοδοιπόρο των τεχνολογικών εξελίξεων εντός και εκτός συνόρων.

Ιδιαίτερο σημείο της συζήτησης αποτέλεσε το γεγονός ότι η Δημοκρατία της Κορέας είναι υπέρμαχος μιας νέας πράσινης συμφωνίας για την μείωση των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και στον καθορισμό μιας πιο φιλόδοξης και οικονομικά αποδοτικής πορείας για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050. Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε ο κ. Μηνάς Παπαδάκης, το Λιμάνι του Ηρακλείου θέτει δεσμευτικό στόχο για την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και επεσήμανε την ανάπτυξη της τεχνολογίας cold ironing, απαραίτητη πλέον για κάθε χώρα που σέβεται την κοινωνία, που σέβεται τον πλανήτη.

Παράλληλα o Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ εξέφρασε την ευχαρίστησή του προς τον Πρέσβη για το γεγονός ότι το Λιμάνι του Ηρακλείου φιλοξένησε και υποδέχθηκε τον Ιούνιο και τον Αύγουστο του 2021 τα Κορεάτικα πλοία και δήλωσε ότι αυτά θα είναι πάντα καλοδεχούμενα.

Ο Κορεάτης Πρέσβης με τον άκρατο ενθουσιασμό για την Κρήτη, δήλωσε σε αρκετά σημεία της συζήτησης τον θαυμασμό του για τον Μινωϊκό Πολιτισμό, την Ιστορία, την αρχέγονη φιλοξενία των Κρητών και απηύθυνε ευχαριστίες στους Κρητικούς που πριν από 70 χρόνια πολέμησαν στην διάρκεια του Κορεατικού πολέμου. Επίσης αναφέρθηκε για την σύσφιξη των σχέσεων Κρήτης και Κορέας που πρέπει να ενισχυθούν σε πολιτιστικό, τουριστικό αλλά και οικονομικό επίπεδο.

Η συνάντηση έκλεισε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων εν μέσω θερμών ευχαριστιών και με την υπόσχεση για διαχρονική φιλία μεταξύ των δύο χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Παράνομα 9 στα 15 γηροκομεία - Έρχονται λουκέτα

Κρήτη: Οι σεισμολόγοι για τα 6,1 Ρίχτερ

Ηράκλειο: Στην Εντατική μετά την πτώση στο φρεάτιο

Κρήτη

Κακοκαιρία: Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας - Τα φαινόμενα στην Κρήτη

ηράκλειο κακοκαιρία

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού αύριο και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους. Ειδικά για την Κρήτη, τα φαινόμενα αναμένονται από τη νύχτα της Παρασκευής (3/12) έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (4/12).

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

* Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

* Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

* Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

* Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

* Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Παρασκευής (03-12-2021) και του Σαββάτου (04-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λέκκας στο Ράδιο Κρήτη: Μειωμένα αλλά όχι απογοητευτικά τα ύψη βροχής ως τώρα στο νησί

Λιμεναρχείο Ηρακλείου: Νέα προειδοποίηση για θυελλώδεις νοτιάδες

Κρήτη - meteo.gr: Ελάχιστες οι βροχές τον Νοέμβριο

ESPA BANNER