Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στα "κάγκελα' οι ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων με το Δήμο - Τους ζητά ενοίκιο

Κυλικείο

Στα "κάγκελα" βρίσκονται οι ενοικιαστές σχολικών κυλικείων του Ηρακλείου, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν τέλη στο Δήμο Ηρακλείου, παρά το γεγονός ότι λόγω της πανδημίας δεν έχουν λειτουργήσει τις επιχειρήσεις τους.

Σε καταγγελία, στρεφοντας τα "βέλη" της προς τη δημοτική αρχή του Ηρακλείου, προχώρησε ακροάτρια του Ράδιο Κρήτη, η οποία ενοικιάζει κυλικείο εντός σχολικής μονάδας.

Μέσα από την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, η γυναίκα κατήγγειλε πως παρά το γεγονός ότι για τους επαγγελματίες που ενοικιάζουν κυλικεία στα σχολεία, έχει εκδοθεί ΦΕΚ, το οποίο τους απαλλάσσει από την καταβολή ενοικίου, λόγω της αναστολής λειτουργίας των επιχειρησήσεων τους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η σχολική επιτροπή Α/βάθμιας Εκαπίδευσης του Δήμου Ηρακλείου, δεν αποδέχεται την απόφαση αυτή και ζητάει κανονικά την καταβολή μισθώματος από όλους τους ενοικιαστές σχολικών κυλικείων.

Η επιτροπή, φέρεται να υποστηρίζει - προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της- ότι η κυβερνητική απόφαση δεν είναι διατυπωμένη με σαφήνεια και κατ' επέκτασιν παρέπεμψαν την αγανακτισμένη ενοικιάστρια να απευθυνθεί σε νομική υπηρεσία.

Η ίδια μάλιστα, καταγγέλει ακόμα, πως ερχόμενη σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της σχολικής επιτροπής του Δήμου, κο Αντώνη Περισυνάκη και λέγοντας του πως αν δεν διευθετηθεί το πρόβλημα (μη) καταβολής του ενοικίου, θα απευθυνθεί στο σταθμό μας προκειμένου να γνωστοποιήσει το πρόβλημα των κυλικειαρχων στον αέρα του Ρ/Κ , εκείνος της απάντησε πως πρόκειται περί εκβιασμού και ότι θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες!

Με παρέμβαση της, η Πρόεδρος της Πανελλήνια Ομοσπονδία Κυλικείων Δημοσίων & Ιδιωτικών Σχολείων, Φραντζεσκα Τατούλη, ενίχυσε τους ισχυρισμούς της ακροάτριας, σημειώνοντας πως το Υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από δυο χρόνια σε αναστολή των κυλικείων, τα ενέταξε στους κωδικούς ΚΑΔ που απαλλάσσονται από τα ενοίκια, μέσα από την έκδοση 4 διαδοχκών ΦΕΚ, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο, απόφαση που εφαρμόζεται στην πλεινότητα των δήμων της χώρας.

Να απάντησει κλήθηκε στην εκπομπή και ο κος Περυσινάκης, ο οποίος πυροδοτώντας ακόμα περισσότερο την ήδη έκρυθμη κατάσταση, υποστήριξε ότι σύμφωνα με γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας  του Δήμου, το ΦΕΚ δεν συμπεριλαμβάνει μέσα τα κυλικεία, κι ότι έπειτα από απόφαση που έλαβε στις αρχές της σχολικής χρονιά το Δημοτικό Συμβούλιο, οι κυλικειάρχες μπορούν να μην καταβάλουν ενοίκιο για τις ημέρες που είχαν κλειστά τα κυλικεία, υποχρεούνται ωστόσο να πληρώσουν το 40% των τελών που τους αναλογούν για τις ημέρες που επαναλειτούργησαν.

Ο ίδις υποστήριξε ότι το ΦΕΚ είναι διατυπωμένο με ασάφεια, χωρίς ωστόσο να απαντά στο επίμονο ερώτημα γιατί ο Δήμος δε στράφηκε προς την κυβέρνηση προκειμένου να ζητήσει διευκρινίσεις ή έστω να έρθει σε επικοινωνία και με άλλους δήμους της χώρας οι οποίοι εφαρμόζουν το ΦΕΚ.

Ειδήσεις σήμερα 

Ελαιόλαδο: Στην Κρήτη η τυποποίησή του, παρά τις πιέσεις των βιομηχάνων

Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις σε Κοινωνιολογία, Πληροφορική και Χημεία

Γιάννης Πλακιωτάκης: Τι εξαιρείται από την παραχώρηση του Λιμένα Ηρακλείου

Κρήτη

Κρήτη: Ψάχνουν 55χρονο που χάθηκε σε δύσβατο σημείο

πεζοπορία

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της αστυνομίας για τον εντοπισμό ενός 55χρονου Πολωνού ο οποίος αγνοείται στο μονοπάτι μεταξύ Σούγιας και Αγίας Ρούμελης νότια του νομού Χανίων.

Ο Πολωνός, που βρίσκεται στα Χανιά για διακοπές μαζί με τη σύζυγό του, ξεκίνησε μόνος του εχθές το πρωί να διασχίσει το δύσκολο μονοπάτι.

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση με τρία άτομα από το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Ανώπολης Σφακίων, έναν αστυνομικό από το αστυνομικό τμήμα Σφακίων και δύο ακόμη μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χανίων, από την ομάδα Ίκαρος, χειριστές του drone της πυροσβεστικής οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή και έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του 55χρονου άντρα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Σε βίντεο η στιγμή του σεισμού των 4,8 Ρίχτερ

Σοβαρό τροχαίο με ανήλικα παιδιά στην Αμμουδάρα

Ζημιές σε χωριό του Ηρακλείου μετά τον σεισμό (φωτογραφίες)