Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σε καραντίνα μαθήτρια και οι γονείς της λόγω κορωνοϊού αλλά και δασκάλα σε δημοτικό

Φωτό αρχείου

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές του Ηρακλείου από νέο κρούσμα του ιού σε μαθήτρια του του 2ου Λυκείου.

Οι αρχές ενημερώθηκαν από τους γονείς της μαθήτριας με τη διεύθυνση του σχολείου να λαμβάνει όλα τα μέτρα που αναφέρει το πρωτόκολλο μετά από επικοινωνία με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης δημόσιας υγείας της περιφέρειας κ.Μανόλη Λουμπούνη να αναφέρει ότι θα κλείσει και το τμήμα που φοιτούσε.

Η μαθήτρια βρίσκεται μαζί με τους γονείς της σε καραντίνα ενώ έχει ξεκινήσει από τον ΕΟΔΥ και η ιχνηλάτηση των επαφών της.Επίσης κλείνει το τμήμα της στη Β Λυκείου και θα είναι σε καραντίνα γονείς εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Εξάλλου και εκπαιδευτικός αυτή τη φορά στο 47ο δημοτικό σχολείο διαγνώστηκε με τον ιό και θα τηρηθούν τα μέτρα που αναφέρει ο κανονισμός.

Επίσης κλείνουν τμήματα  από το 28ο και 57ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και το Ειδικό Σχολείο Κωφών και βαρήκοων.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σαββατοκύριακο περιορισμών και από Δευτέρα πιο χαλαρά μέτρα

ηράκλειο μάσκες

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα και όλοι οι περιορισμοί που επιβάλλει το επίπεδο αυξημένης επιτήρησης 3, ισχύουν για την ΠΕ Ηρακλείου το Σαββατοκύριακο, και από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, πιο χαλαρά μέτρα, όπως αποφάσισε η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΕΟΔΥ και ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Παρασκευής, αφού είχε προηγηθεί μία απίστευτη σύγχυση, με τον χάρτη του ΕΟΔΥ και το ΦΕΚ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε χθες το μεσημέρι στο Ράδιο Κρήτη και ξεκαθάρισε ότι το Σαββατοκύριακο στην ΠΕ Ηρακλείου θα ισχύσουν τα μέτρα επιπέδου 3 και από τη Δευτέρα θα "πέσει" στο επίπεδο 2, ωστόσο η είδηση προκάλεσε εκτός από σύγχυση και προβληματισμό, καθώς ουδείς περίμενε στην παρούσα φάση, ενώ δηλαδή ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, το Ηράκλειο να βγει από την αυξημένη επιτήρηση.

To Σαββατοκύριακο ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών από τις 00.30 έως τις 05.00 

Αλλαγή σκηνικού από Δευτέρα

Η ΠΕ Ηρακλείου από Δευτέρα αλλάζει επίπεδο και από "πορτοκαλί" γίνεται "κίτρινο", το οποίο σημαίνει ότι χαλαρώνουν κάποια μέτρα, ωστόσο η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό, ενώ τα καταστήματα θα συνεχίσουν να κλείνουν στις 00.30.
Δεν θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα, ενώ σε χώρους εστίασης επιτρέπεται να καθίσουν μαζί μέχρι 6 άτομα ενώ αυξάνεται σε 65% από 30%, το ποσοστό χωρητικότητας στην εστίαση και σε χώρους που φιλοξενούν κοινωνικές εκδηλώσεις, στο 50%.
Την ίδια ώρα δεν ισχύει ο περιορισμός συνάθροισης των 9 ατόμων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και το όριο αυξάνεται σε 50.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα ΜΜΜ,. Πληρότητα  65% σε ΜΜΜ. Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στη στάση των ΜΜΜ. 65% σε πλοία Μέχρι 3 επιβάτες σε taxi