Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι εδώ και λειτουργεί ξανά

parko.jpg

Μετά από 6 χρόνια το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής λειτουργεί ξανά, αφού στο εσωτερικό του έγιναν οι απαραίτητες εργασίες. Τα εγκαίνια της επαναλειτουργίας έγιναν σήμερα το πρωί στις 10.00 με την παρουσία τοπικών φορέων όπως του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Υποστράτηγου Ανδρέα Δασκαλάκη, του Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου Ταξίαρχο Κώστα Λαγουδάκη καθώς και εκπροσώπων των υπολοίπων σωμάτων ασφαλείας.

Δημαρχος

Δημαρχος, by gpapadakis

πάρκο

πάρκο, by gpapadakis

Τα εγκαίνια ξεκίνησαν με την ομιλία του Δημάρχου Ηρακλείου ο οποίος υποσχέθηκε στο κοινό ότι το πάρκο "δεν πρόκειται να ξανακλείσει". Στη συνέχεια μίλησαν οι υπόλοιποι φορείς οι οποίοι τόνισαν τη ιδιαίτερη σημασία που έχει το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής καθώς συμβάλλει θετικά στην παιδεία που πρέπει να αποκτούν τα παιδιά όταν κυκλοφορούν στο δρόμο.
Σήμερα οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας αποκάλυψαν στα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, μέσω ενός πλέγματος βιωματικών δράσεων, τις αρχές της ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς, συνοδεύοντάς τους στα πρώτα βήματά τους ως συνεπείς και υπεύθυνοι χρήστες του οδικού δικτύου. 

parko2.jpg

parko2.jpg, by gpapadakis

parko5.jpg

parko5.jpg, by gpapadakis

parko6.jpg

parko6.jpg, by gpapadakis

parko7.jpg

parko7.jpg, by gpapadakis

parko8.jpg

parko8.jpg, by gpapadakis

parko9.jpg

parko9.jpg, by gpapadakis

parko10.jpg

parko10.jpg, by gpapadakis

Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας ολοκληρώνεται με την παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού που συνοψίζει το μήνυμα υγείας, εκπαίδευσης και οδικού πολιτισμού στους εκπαιδευόμενους μαθητές από τα έγκριτα επιστημονικά μέλη του Εργαστηρίου Μελέτης συμπεριφορών υγείας & οδικής ασφάλειας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Κρήτης.

Στις 2ήμερες εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη (27/9) θα συμμετέχουν  η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, το Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης με πλήρωμα και αντίστοιχο όχημα και το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηρακλείου. 

Ο Βασίλης Λαμπρινός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε μεταξύ άλλων: Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής λειτούργησε επί της ουσίας μόλις δύο χρόνια, από το 2008  - επί δημαρχίας Βαγγέλη Σισσαμάκη -  έως το 2010 και έκτοτε, μετά τον  «Καλλικράτη» εγκαταλείφθηκε στην τύχη του. Εμείς το βρήκαμε σε άθλια κατάσταση, κλειστό, εγκαταλελειμμένο και δίχως εξοπλισμό. Θέσαμε στόχο από την πρώτη στιγμή την επαναλειτουργία του και δώσαμε εντολή στην ΔΗΚΕΗ και τον πρόεδρο της Γιώργο Τσαγκαράκη να αναλάβει τις απαραίτητες εργασίες. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε σήμερα. Το Πάρκο παραδίδεται και πάλι στους πολίτες του Ηρακλείου με στόχο να παίξει τον εκπαιδευτικό ρόλο για τον οποίο προορίζεται. Θεωρούμε ότι με την καλή συνεργασία της επιτροπής φορέων που συστάθηκε για να συντονίσει τις δράσεις του αλλά και των εκπαιδευτικών, το Πάρκο μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά ώστε τα παιδιά όπως και οι μεγαλύτεροι να αποκτήσουν καλύτερη οδική συμπεριφορά. Ο απώτερος στόχος είναι ασφαλώς να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα που τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα για το Ηράκλειο. 
Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όσους δούλεψαν για να τεθεί και πάλι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής σε λειτουργία και να υποσχεθώ ότι στο βαθμό που εξαρτάται από την παρούσα δημοτική αρχή, δεν πρόκειται να κλείσει ξανά¨.

parko11.jpg

parko11.jpg, by gpapadakis

parko12.jpg

parko12.jpg, by gpapadakis

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης
 

parko13.jpg

parko13.jpg, by gpapadakis

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Σήμερα, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα απαιτούμενα μέσα αλλά και τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό (μικρά αυτοκίνητα- ποδήλατα κλπ) που απαιτούνται για τη βιωματική εκπαίδευση των μαθητών.

Οι μαθητές αλλά και οι πολίτες που θα επισκέπτονται καθημερινά τον χώρο από τις 08.00 το πρωί έως τις 16.00 έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν κανόνες ορθής κυκλοφοριακής αγωγής στο δρόμο ως πεζοί και ως οδηγοί.

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 122 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κρούσματα κορωνοϊού

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.421 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην Κρήτη, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 122 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 56 στο Ηράκλειο, 42 στα Χανιά, 12 στο Ρέθυμνο και 12 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Οι Κρητικοί σπεύδουν για "Ελευθερία" - Σχεδόν 190.000 οι εμβολιασμοί

Ιατροδικαστής για το θάνατο της 44χρονης στη Χαλάστρα: «Δεν υπήρξε θρόμβωση ή οξύ αίτιο»

ΣτΕ: Εκπαιδευτικοί και γονείς ζητούν να σταματήσουν τα self test σε καθηγητές και μαθητές