Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το όπλο του... έκανε εντύπωση ακόμα και στους αστυνομικούς

ΤΑΕ

Με ένα αρκετά ιδιαίτερο όπλο στην κατοχή του, το οποίο έκανε εντύπωση ακόμα και στους ίδιους τους αστυνομικούς, συνελήφθη χθες, στις 9 περίπου το βράδυ, ένας άνδρας στο Αρκαλοχώρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti ο 32χρονος από το Ηράκλειο, κινείτο με αυτοκίνητο όταν ξαφνικά στον δρόμο του βρέθηκαν οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου.

Σε έλεγχο που έκαναν στο όχημα του 32χρονου, εντόπισαν ένα MP 40 ημιαυτόματο υποπολυβόλο όπλο, άκρως λειτουργικό αφού πάνω είχε και τη γεμιστήρα μέσα στην οποία υπήρχαν και σφαίρες.

(Φωτογραφία αρχείου)

Να σημειωθεί ότι το MP 40 (το "MP" σημαίνει Maschinenpistole, "πολυβόλο πιστόλι") είναι ένα υποπολυβόλο που παρήχθη στη Ναζιστική Γερμανία. Ήταν το πιο διαδεδομένο γερμανικό υποπολυβόλο των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και χρησιμοποιήθηκε από αλεξιπτωτιστές, υπαξιωματικούς αλλά και από εχθρικά στη Γερμανία στρατεύματα, όπως επίσης και από παρτιζάνους και αντάρτες. Το MP 40 διακρίνεται κυρίως για την χαμηλό ρυθμό βολής του και την ελάχιστη ανάκρουση.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έκτακτες προσλήψεις από το δήμο για την καθαριότητα στα δημοτικά - νηπιαγωγεία

Προσωπικό καθαριότητας

Στην άμεση πρόσληψη καθαριστριών που θα ενισχύσουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της πόλης προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου δια της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλήψεις αυτές θα έρθουν να καλύψουν άμεσα τα κενά που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου για την πανδημία Convid 19 και να ενισχύσουν την καθαριότητα των σχολείων κατά το πρωινό ωράριο λειτουργίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο γραφείο της διεύθυνσης του εκάστοτε σχολείου την Δευτέρα 1η Ιουνίου και από τις 9 το πρωί, προκειμένου να παρέχουν εργασία έως το τέλος του σχολικού έτους.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνης Περισυνάκης: «Προσπαθούμε να ενισχύσουμε άμεσα και χωρίς καθυστέρηση με επιπλέον προσωπικό τη λειτουργία των σχολείων και ιδιαίτερα των μικρών σχολικών μονάδων που έχουν περισσότερη ανάγκη. Ο Δήμος Ηρακλείου, σε αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο, στηρίζει εμπράκτως τους δασκάλους, τους γονείς και τους μικρούς μαθητές».