Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού πάρκου απαντά στην καταγγελία

κήπος 4

Την δική του απάντηση στο δημοσίευμα του ekriti.gr στις 29/08/2016 που φιλοξένησε καταγγελία επισκέπτριας για κακές συνθήκες διαβίωσης ζώων σε ζωολογικό πάρκο, έδωσε μέσω επιστολής του, ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού πάρκου, Ηρακλής Λασιθιωτάκης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

H καταγγελία αναφέρει για κακές συνθήκες διαβίωσης των ζώων. Πείτε μου αν στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν υπάρχει ζώο υποσιτισμένο ή κακοποιημένο; Λογικό είναι όταν πηγαίνεις σε πάρκα με ζώα να δεις ένα ζώο να αφοδεύει και να μυρίζει. Όσο για την κατάσταση αποσύνθεσης που αναφέρεται οι υπεύθυνοι κάνουν μια προσπάθεια επέκτασης του πάρκου με προσωπική δουλειά,  μεράκι και όρεξη και με ελάχιστα κεφάλαια και χωρίς κάποια στήριξη από κρατικό φορέα. Γιατί σε αυτό τον τόπο οτιδήποτε όμορφο, σωστό και δημιουργικό γίνεται πάντα από ιδιωτική πρωτοβουλία. Όσο για το χρηματικό αντίτιμο των 2 ευρώ που απευθύνεται μόνο σε ενήλικες,  θεωρούμε ότι είναι μηδαμινό για την εμπειρία που θα νιώσει μια οικογένεια με παιδιά επισκεπτόμενοι το χώρο μας. Σεβόμενος τους επισκέπτες του πάρκου αλλά και του τόπου μας για κάτι όμορφο και βιωματικό, θεώρησα σκόπιμο να απαντήσω.
 
Με εκτίμηση

Λασιθιωτάκης Ηρακλής 

Μ.Μ

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Προσαγωγές αντιεξουσιαστών - Απετράπη η πορεία

ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο

Η πρωϊνή ένταση στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ αστυνομίας και ομάδων αντιεξουσιαστών και άλλων συλλογικοτήτων, που επιχείρησαν να κάνουν πορεία για συμπαράσταση στον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Κουφοντίνα (εκτέλεσε εν ψυχρώ 11 άτομα και καταδικάστηκε 11 φορές σε ισόβια), είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή 5 ατόμων (μέχρι στιγμής) και ταυτόχρονα την ματαίωση της πορείας.

 

Στη συνέχεια, τα άτομα που ανήκουν σε συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, προσέφυγαν σε πάρκα και πλατείες περιμετρικά του κέντρου του Ηρακλείου και οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν για την διάλυσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η αστυνομία φέρεται αποφασισμένη να διαλύσει όλες τις εστίες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που δρουν παραβατικά στο Ηράκλειο.

Ταυτόχρονα, μετά την σύλληψη 3 ατόμων που θεωρούνται υπεύθυνα για τους βανδαλισμούς στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, η αστυνομία ταυτοποίησε και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση και αναμένεται η σύλληψή τους.

Ειδήσεις σήμερα 

"Τέλος καλό, όλα καλά" με τη φωτιά στη Βιάννο

Παραιτήθηκε από κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Χρήστος Ταραντίλης

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία από τα πολλά κρούσματα και τους θανάτους