Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Μήνυμα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου (φωτο)

Καρκίνος πρόληψη Περιφέρεια

«Είναι στο Χέρι Μου», «Με την πρόληψη νικούμε τον καρκίνο, είναι η καλύτερη θεραπεία ,σώζουμε ζωές», είναι τα συνθήματα ευαισθητοποίησης πού εξέπεμψαν χθες το βράδυ γυναίκες,φορείς,εθελοντές, στην εκδήλωση φωταγώγησης “Ρόζ”χρώματος του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης καμπάνιας πρόληψης που υλοποιεί η Περιφέρεια.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον σύλλογο «Ευ ζω με τον καρκίνο».Παράλληλα στον ίδιο χώρο η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας δεχόταν για μαστογραφίες γυναίκες που έδιναν έμπρακτα το μήνυμα της πρόληψης,ενώ με την φωταγώγηση του κτιρίου παιδιά-μαθητές της σχολής της Κατερίνας Καργάκη παρουσίασαν εντυπωσιακά δρώμενα δίνοντας μέσω του χορού,της άσκησης του σώματος και της μουσικής το δικό τους μήνυμα στον αγώνα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη.

 

Δρώμενα στην είσοδο της Περιφέρειας Κρήτης
Δρώμενα στην είσοδο της Περιφέρειας Κρήτης

Με αφορμή την συνεχιζόμενης καμπάνια πρόληψης και την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε,ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος-υπεύθυνος των κινητών μονάδων πρόληψης της Περιφέρειας Γιώργος Πιτσούλης,δήλωσε ότι,η πρόληψη σώζει ζωές και ότι η Περιφέρεια Κρήτης προωθεί και κάνει πράξη 12 μήνες τον χρόνο την ευαισθητοποίηση για πρόληψη μέσω στοχευμένων δράσεων και συνεργασιών της με έμφαση τις κινητές μονάδες πρόληψης που οργώνουν με επιτυχία την Κρήτη έχοντες μεγάλη κοινωνική ανταπόκριση.Ειδικότερα ο κ Πιτσουλης,είπε: «Με συνοδοιπόρους και συμμάχους τις γυναίκες που συμμετέχουν στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας, με σημαντικούς συνεργάτες συλλόγους και εθελοντικές οργανώσεις που μάχονται τον καρκίνο, αλλά και με την πολύτιμη υποστήριξη των γιατρών που στηρίζουν τις πρωτοβουλίες μας, στείλαμε και στέλνουμε ένα διαρκές και δυνατό μήνυμα: «ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ!».

 Η πρόληψη του καρκίνου του μαστού μας αφορά όλους. Δώδεκα μήνες το χρόνο, σε καθημερινή βάση απλώνουμε ένα δίχτυ προστασίας στις γυναίκες της Κρήτης.

 Το δικαίωμα στη ζωή, προϋποθέτει και  την πρόληψη, την ενημέρωση, την επαγρύπνηση. Για όλους μας ο αγώνας αυτός είναι ένα βήμα προς το αύριο. Μια φλόγα αναμμένη για όλες τις γυναίκες, μια φλόγα ελπίδας και επαγρύπνησης.»

 Παράλληλα ο κ. Πιτσούλης ευχαρίστησε θερμά τους συνδιοργανωτές,τους εθελοντές, τους παριστάμενους θεσμικούς εκπροσώπους, τα παιδιά,την σχολή χορούarteballet και όλους τους συμμετέχοντες στην επιτυχημένη εκδήλωση.Από την πλευρά της η Πρόεδρος του συλλόγου “Ευ Ζω με τον καρκίνο”Καίτη Κουναλάκη σε δήλωση της ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια για την συνεργασία και συνδιοργάνωση της επιτυχημένης εκδήλωσης όπου -όπως είπε-όλοι μαζί,οργανωτές,φορείς,συμμετέχοντες,παιδιά δώσαμε ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου.

Παρόντες στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης συμμετέχοντας στην ενίσχυση του κοινωνικού μηνύματος, ήταν θεσμικοί εκπρόσωποι,ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης,οι Αντιπεριφερειάρχες ΝίκοςΣυριγωνάκης,Λάμπρος Βαμβακάς,Κώστας Φασουλάκης,οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί σύμβουλοι,Γιώργος Πιτσούλης,Γεωργία Μηλάκη,Ειρήνη Χουδετσανάκη,Βαγγέλης Ζάχαρης,Σταύρος Τζεδάκης,η ΑντιδήμαρχοςΗρακλείου Ρένα Παπαδάκη,το Δ.Σ του συλλόγου Ευ Ζω με τον καρκίνο,εκπρόσωποι άλλων συλλόγων,εθελοντές και πολίτες.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - τροχαίο δυστύχημα: Οι απώλειες που βίωσαν οι δύο φίλοι

Ματθαίος - Έρντι

Ένας βαρύς πόνος που για πάντα θα βαραίνει την καρδιά και ένα "γιατί" που ίσως να μην βρει απάντηση.

Έτσι θα αναγκαστούν να ζουν απο δω και στο εξής τόσο οι συγγενείς του 21χρονου Έρντι όσο και του 17χρονου Ματθαίου Καραγιαννάκη.

Των δύο νεαρών που λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα του Γαζίου όταν η μηχανή στην οποία επέβαιναν, προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού.

Η κηδεία του 17χρονου μαθητή θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί από τον Προφήτη Ηλία, τόπο καταγωγής του ενώ του 21χρονου φίλου του, θα γίνει στην Αλβανία από όπό όπου καταγόταν.
Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ο άτυχος 17χρονος μαθητής είχε πάρει το όνομά του από τον θείο του, αδελφό του πατέρα του, που και εκείνος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στις Μαλάδες το 1998.

Δεύτερη απώλεια βιώνει και η οικογένεια του Έρντι καθώς πριν λίγα χρόνια έχασε τον πατέρα του...

Λουλούδια στον τόπο της τραγωδίας... (Φωτογραφία από Φωνή του Μαλεβιζίου)
Λουλούδια στον τόπο της τραγωδίας... (Φωτογραφία από Φωνή του Μαλεβιζίου)

Ο θάνατος των δύο φίλων ήρθε να συγκλονίσει αλλά και να προβληματίσει τους πάντες και περισσότερο τις τοπικές αρχές οι οποίες εδώ και καιρό ζητούσαν, όπως υποστηρίζουν, παρεμβάσεις στο σημείο όπου χάθηκαν οι δύο νέοι.

Το κακό έγινε και τώρα είναι αργά για τα δύο παιδιά όμως όλοι ελπίζουν, αυτό να ήταν το τελευταίο αίμα που χύθηκε στην άσφαλτο.

Στον δρόμο όπου χάθηκαν οι δύο φίλοι, συχνά - πυκνά γίνονται κόντρες ανάμεσα σε αυτοκίνητα και μηχανές και οι κάτοικοι της περιοχής είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και καιρό...

Το βράδυ της Δευτέρας, φίλοι του Ματθαίου και του  Έρντι, συγκεντρώθηκαν στο σημείο της τραγωδία και με ριζίτικα τραγούδια και μαντινάδες, τους αποχαιρέτησαν...

Δείτε το βίντεο από τη "fonimaleviziou":

 

Γ.Π.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τροχαίο στην παραλιακή με τραυματία

Κρήτη: Δύο ιερείς φέρονται να εμπλέκονται στον βιασμό του 19χρονου

Ηράκλειο: Τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό 19χρονου

 

 

ESPA BANNER