Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα "Η Σεισμολογία στο Σχολείο"

img_2542_sm_1.jpg

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντός και εκτός πόλης του Ηρακλείου, υλοποιήθηκε η πρώτη φάση του πιλοτικού προγράμματος "Η Σεισμολογία στο Σχολείο".
 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Δήμο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης και της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Δίκτυο της Unesco για τις Πόλεις που Μαθαίνουν.
 
 Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού  Αστεροσκοπείο Αθηνών και των Διευθύνσεων Εκπ/σης Ηρακλείου ενώ τα συμπεράσματα  θα μπορούν να αξιοποιηθούν και από τη Πολιτική Προστασία  του Δήμου.
 
Για τα αποτελέσματα του προγράμματος ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητή κ. Ιωάννη Καλογερά, ο οποίος ήταν και ο επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Νίκος Αγγελάκης, ο Διευθυντής της Π/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου κ. Κώστας Θεοφάνους, η εκπρόσωπος της Δ/θμιας Εκπ/σης και  υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κ. Αγγελική Ζαχαράτου και υπηρεσιακά στελέχη αρμόδια για τα θέματα παιδείας, πολιτικής προστασίας και της Δημοτικής Αστυνομίας. 
 

Κατά την παρουσία του κ. Καλογερά, για την εφαρμογή του προγράμματος  στο Ηράκλειο, έγινε επίσκεψη και ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών (βασικές έννοιες Σεισμολογίας, μέτρα προστασίας, η σεισμολογία στο σχολείο): στο 12ο Γυμνάσιο (350 μαθητές), στο 6ο ΓΕΛ (300 μαθητές), στο 5ο Γυμνάσιο (350 μαθητές), στο 11ο ΓΕΛ (500 μαθητές) στο 11ο Δημοτικό (100 μαθητές),  Γυμνασίου - Λυκείου Άγιου Μύρωνα (100 μαθητές), σύνολο 1700 μαθητές.
 
Εγκατεστημένα σεισμογραφικά όργανα υπάρχουν στο 6ο ΓΕΛ/12ο Γυμνάσιο  και 5ο Γυμνάσιο/11ο Λύκειο, 8ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο/4ο ΓΕΛ.Η δεύτερη φάση του προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου για το θάνατο του Τίτου Παπαδάκη

Δημαρχείο Μαλεβυζίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου συνήλθε σήμερα Παρασκευή 30 Ιουλίου σε έκτακτη συνεδρίαση, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα, έπειτα από τον αιφνίδιο θάνατο του τέως Αντιδημάρχου και Δημοτικού Συμβούλου Γαζίου, καθώς και τέως Προέδρου της Κοινότητας Ροδιάς, Τίτου Παπαδάκη, εκδίδοντας ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Για τον αδόκητο χαμό του συντοπίτη μας, τέως Αντιδημάρχου και Δημοτικού Συμβούλου Γαζίου

καθώς και τέως Προέδρου της Κοινότητας Ροδιάς, Τίτου Παπαδάκη, το  Δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου αποφασίζει ομόφωνα:

Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος.

Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του.

Να παραστεί ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία.

Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου.

Να προχωρήσει ο Δήμος σε ονοματοδοσία εις μνήμην του και να

 δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δήμος Μινώα Πεδιάδας - σεισμός: Η καταληκτική ημερομηνία για τις αυτοψίες

Τηλεφωνική επικοινωνία Συντυχάκη - Χαρδαλιά για τα rapid test στο Ηράκλειο