Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Στη "μάχη" των ελέγχων το προσωπικό της 133 Σμηναρχίας Μάχης

τουρίστες αεροδρόμιο ηρακλείου

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Από την 1η Ιουλίου 2020, οπότε και οι πύλες της χώρας άνοιξαν για τον τουρισμό, το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες που καταφτάνουν στην Κρήτη για τις διακοπές τους.

Τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, απαιτούν ...χέρια και έλλειψη ικανού αριθμού υγειονομικού προσωπικού (γιατρών και νοσηλευτών από το ΕΣΥ δηλαδή) έχουν επιστρατευτεί τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Κι αν το πολύτιμο έργο των ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής έχει αναδειχθεί (μαζί με τα προβλήματα ή και τις αντιδράσεις που υπάρχουν) κατά το προηγούμενο διάστημα, δεν συμβαίνει το ίδιο και με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως της 133 Σμηναρχίας Μάχης του Καστελίου, το οποίο έχει διατεθεί και πραγματοποιεί ελέγχους σε καθημερινή βάση, 24 ώρες το 24ωρο.

Τα αποτελέσματα αυτής της παρουσίας, των γιατρών, οδοντιάτρων και νοσηλευτών από τη Μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά και φανερώνουν τον "όγκο δουλειάς" που έχει φέρει εις πέρας το προσωπικό της 133 ΣΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες από υγειονομικούς φορείς, οι έλεγχοι από την 1η Ιουλίου 2020 έως την 31η Ιουλίου 2020 που πραγματοποίησε το προσωπικό της 133 Σμηναρχίας Μάχης ξεπέρασαν τους 24.000, ενώ με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι και τον μήνα Άυγουστο!

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η 133 Σμηναρχία Μάχης του Καστελίου είναι από τις πλέον νευραλγικές Μονάδες σε επίπεδο Κρήτης, καθώς η διαρκής ετοιμότητα και η επιχειρησιακή της κατάσταση "δοκιμάζεται" καθημερινά με τις αποστολές που αναλαμβάνουν από εκεί τα αεροσκάφη αναχαίτισης, απέναντι στην ολοένα και αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο η Σμηναρχία, ανταποκρίνεται πλήρως και στα "έκτακτα" καθήκοντα που αναλαμβάνει, όπως είναι η διενέργεια των υγειονομικών ελέγχων στο "Νίκος Καζαντζάκης".

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Άνοιξε το αεροδρόμιο - Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα

Τα νερά έφτασαν μέχρι τα κτίρια του αερολιμένα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι ο Κρατικός Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης "Ν. Καζαντζάκης"  από τις 16:00 το απόγευμα άνοιξε και λειτουργεί κανονικά καθώς αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το αεροδρόμιο Ηρακλείου είχε κλείσει από τις 12:30 το μεσημέρι προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αερολιμένα και η ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών.