Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ημερίδα για τον τουρισμό και διαμαρτυρία ΠΑΜΕ (βίντεο-φωτο)

ημερίδα τουρισμός

Επεισοδιακή ήταν η έναρξη της ημερίδας με θέμα «Τουρισμός, διακλαδική δυναμική και περιφερειακή ανάπτυξη» που πραγματοποιείται σήμερα στο Ηράκλειο από το Εργατικό κέντρο Ηρακλείου και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ ενώ συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ και ο ΣΕΤΕ.

ημερίδα τουρισμός

ημερίδα τουρισμός, by renas

Μέλη του ΠΑΜΕ με το σύνθημα "Για τους ξενοδόχους κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες μίζερη ζωή", μπήκαν στην αίθουσα του ξενοδοχείου όπου πραγματοποιείται η ημερίδα, και διαμαρτυρήθηκαν για τους μισθούς και τις κακές συνθήκες εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Δίνουν ο παρών, ο Πρόεδρος ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος ο Γενικός Γραμματέας ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης το Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΓΣΕΕ, Θάνος Βασιλόπουλος  Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς και Εκπρόσωπος ΣΕΤΕ, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. 
 

Κρήτη

Σαρηγιάννης στο Ράδιο Κρήτη: "Οροφή" τα 1000 κρούσματα έως τον Φεβρουάριο

Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Απομακρύνεται το σενάριο για 2.000 κρούσματα τέλη Φεβρουαρίου, που θα ίσχυε εάν δεν είχαμε οδηγηθεί σε σταδιακή απελευθέρωση λιανεμπορίου και της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και καθηγητή Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής  του Ινστιτούτου Προηγμένων Σπουδών της Παβία, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη. 

Ο καθηγητής και η ομάδα του, βάσει προγνωστικού μοντέλου που έχουν αναπτύξει, εκτιμούν ότι εάν υπήρχε μια απότομη απελευθέρωση των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, τέλη Φεβρουαρίου θα μετρούσαμε 2000 κρούσματα. Ο υπολογισμός αυτός βασιζόταν στον άνοιγμα των δημοτικών, γυμνάσιων και εμπόριο μετά τις γιορτές, κάτι που δεν έγινε- καθώς το άνοιγμα έγινε “σειριακά” δηλαδή όχι ταυτόχρονα.

Το κλειδί ήταν αυτό: το άνοιγμα να γίνει σε βάθος χρόνου να μην φτάσουμε σε αυτά τα κρούσματα (2000) αλλά να κρατηθούμε σε κάτω από 1000, όπως και γίνεται”. είπε ο καθηγητής συμπληρώνοντας ότι:

Τώρα η πορεία είναι σταθεροποιημένη, όλες οι παράμετροι είναι σταθερές- περίπου 500 κρούσματα . Από την επόμενη εβδομάδα- μια εβδομάδα μετά το λιανεμπόριο- θα δούμε μια μικρή αύξηση η οποία σε φυσιολογικές συνθήκες δε θα οδηγήσει σε πάνω από 800 με 1000 κρούσματα την ημέρα τέλος Φεβρουαρίου”

Νέο μεταλλαγμένο στέλεχος

Τα δύο ορφανά κρούσματα του νέου μεταλλαγμένου στελέχους “ανησυχούν” τον κ Σαρηγιάννη εξαιτίας των πληθυσμιακών δεδομένων, σημειώνοντας ότι προφανώς στην Κρήτη υπάρχουν και άλλα “κρυφά” κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους.

Από τα μοντέλα που έχει τρέξει ο καθηγητής και η ομάδα του, ο κίνδυνος είναι ακόμη διαχειρίσιμος παρά το άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου έως τον Μάρτη και Απρίλς. “Από τον Μάιο και μετά, το μεταλλαγμένο στέλεχος θα κυριαρχήσει” συμπληρώνει ο καθηγητής με “οροφή” τα 1500 κρούσματα, με τις καιρικές συνθήκες και τον εμβολιασμό να “βοηθούν” στο να υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων.

Ακούστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα των όσων δήλωσε: