Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η έκκληση του Δημάρχου για τη λαϊκή, έφερε... προσωρινή "ειρήνη"

λαϊκή συνέλευση_λαϊκή

Μετά από συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με εκπροσώπους των κατοίκων της Νέας Αλικαρνασσού, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 24 Μαρτίου στο παλιό Δημαρχείο, οι κάτοικοι, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση του Δημάρχου για κοινωνική ειρήνη και δείχνοντας την καλή τους θέληση, αποδέχτηκαν η λαϊκή της προσεχούς Τρίτης 26 Μαρτίου να διεξαχθεί στις οδούς Δημοκρατίας και Καρίας για τελευταία φορά.
 

Συμφωνήθηκε επίσης να επισπευστούν οι διαδικασίες ώστε να υλοποιηθεί η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για προσωρινή μετακίνηση της λαϊκής στον Φάρο και στην οδό Μικράς Ασίας και η οριστική χωροθέτηση  στο δημοτικό οικόπεδο μπροστά από το Σωφρονιστικό Κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού.

Υπενθυμίζουμε ότι οι κάτοικοι είχαν εκδόσει ανακοίνωση, με την οποία, καλούσαν για στάθμευση των αυτοκινήτων τους στο χώρο της λαϊκής για να εμποδιστεί η πραγματοποίησή της.
 

Κρήτη

Κορωνοϊός: "Πορτοκαλί" οι νομοί Ηρακλείου και Ρεθύμνου

κορωνοϊός

Με χρώμα "πορτοκαλί" εμφανίζονται από σήμερα το πρωί οι νομοί Ρεθύμνου και Ηρακλείου στον επιδημιολογικό χάρτη που επικαιροποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ.

Η νέα εικόνα των δύο νομών, περισσότερο για το νομό Ηρακλείου, έρχεται μετά την εξέλιξη με τα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης στο Ηράκλειο, για την οποία την Πέμπτη έγινε και έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα, του Νίκου Χαρδαλιά, του Περιφερειάρχη Κρήτης αλλά μαι δημάρχων του νησιού. 

Σε αυτό το επίπεδο ετοιμότητας προβλέπονται τα παρακάτω μέτρα:

Επικοινωνία και αναλυτική ενημέρωση των τοπικών αρχών για τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής
Ενεργοποίηση ειδικού κλιμακίου ΕΟΔΥ/Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να:
• αυξηθούν oι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για SARS-CoV-2
• πραγματοποιηθεί εντατική και επιτόπια ιχνηλάτιση
• πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα αυξημένος αριθμός εμβολιασμών

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Στο νοσοκομείο μετά από καυγά, νιόπαντρο ζευγάρι!

Κρήτη: Αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι!

Σε χωριό του Ηρακλείου: Τον έπιασαν την ώρα που έφευγε από τη χασισοφυτεία