Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν 3 υποθέσεις κλοπών με λεία χιλιάδες ευρώ

διάρρηξη κλοπή

Εξιχνιάστηκαν την Τρίτη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου 3 υποθέσεις κλοπών- διαρρήξεων και 2 απόπειρες κλοπής οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα.

Ειδικότερα, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 19.06.2021 έως και 26.07.2021, ο δράστης είχε διαπράξει τρείς (3) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων και δύο απόπειρες κλοπής σε οικίες.

Κατά τη διάρκεια της συνολικής του δράσης αφαίρεσε κοσμήματα, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 7.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καμίνι η Κρήτη: 45 βαθμοί στα νότια του νησιού

Η Κρήτη κινδυνεύει να γίνει έρημος - Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ

Ηράκλειο: "Έβρασαν" τα αμπέλια από τον καύσωνα- Μεγάλες καταστροφές στην παραγωγή

Κρήτη

Κρήτη: Γόρδιος Δεσμός για τους δήμους η γραφειοκρατία του ΕΦΚΑ

δημοι

Δεμένα είναι τα χέρια πολλών Δημάρχων σε όλη την Κρήτη με αφορμή τη διαδικασία ένταξης των φορέων στο νέο καθεστώς Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης Δημοσίου από 01/01/2020, στο Τμήμα Διαχείρισης Εσόδων και Είσπραξης Εισφορών Μισθωτών Δημοσίου Τομέα της Γενικής Διεύθυνσης Εισφορών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΦΚΑ.

Το συγκεκριμένο Τμήμα εκτελεί εργασίες συγκέντρωσης και ταυτοποίησης πληρωμών που έχουν πραγματοποιηθεί από Δημόσιους Φορείς - μεταξύ των οποίων και ΟΤΑ κι έχουν υποβάλει ΑΠΔ Δημοσίου, με αποτέλεσμα να μην εκδίδεται ασφαλιστική ενημερότητα για τους Δήμους από τα τοπικά παραρτήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ταυτοποίησης και διασταύρωσης των στοιχείων από τις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ!

Οι διαστάσεις του προβλήματος είναι σοβαρές σε πολλούς Δήμους της Κρήτης, καθώς ουσιαστικά πολλοί από αυτούς αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και την πληρωμή έργων και προμηθειών, με συνέπεια σε πολλές περιπτώσεις οι ανάδοχοι να έχουν κάνει διακοπή εργασιών, αλλά να υπάρχει κίνδυνος απένταξης συγχρηματοδοτούμενων έργων και δράσεων! Αρκετές είναι οι περιπτώσεις εκείνες όπου Δήμοι αδυνατούν να προβούν σε μεταβιβάσεις, σύνταξη συμβολαίων και άλλες πληρωμές κι ενέργειες, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να καλύψουν ούτε καν τις βασικές τους ανάγκες.

Αυτή η νέα δυσάρεστη εξέλιξη έχει προκαλέσει νέο “πονοκέφαλο” στους αιρετούς καθώς πολλοί μπορεί να ξεπέρασαν τον σκόπελο της Κοινοπολιτείας και των χρεών που τους είχε αφήσει, όμως κατάφεραν να ανταποκριθούν ρυθμίζοντας τα χρέη τους και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με μία νέα πραγματικότητα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

e-ΕΦΚΑ: Πιο γρήγορα η χορήγηση επιδόματος μητρότητας και ασθένειας

Ηλεκτρονικό ραντεβού στον e-ΕΦΚΑ: Ήρθε για να μείνει

ΠΕΔ Κρήτης: Παρέμβαση για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στους Δήμους

ESPA BANNER