Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ελεύθερους χώρους πρασίνου και αναψυχής ζήτησαν τα μέλη της ΚΝΕ

p00605-122000.jpg

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Κρήτη, μπροστά στην παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος , πραγματοποίησαν συμβολικές παρεμβάσεις σε όλη την Κρήτη διεκδικώντας ελεύθερους χώρους πρασίνου, άθλησης και αναψυχής.

Σε σχετική ανακοίνωση τα μέλη της νεολαίας του ΚΚΕ, αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:

"Στο Ηράκλειο, από το πρωί μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, βρέθηκαν στο Πάρκο Γεωργιάδη με κεντρικό σύνθημα “Να παραδοθεί τώρα το πάρκο. Το πάρκο ανήκει στο λαό και τη νεολαία της πόλης”, και ενημέρωσαν το λαό και τους νέους της περιοχής, όπου και διεκδίκησαν την άμεση παράδοση του Πάρκου στο λαό και τη νεολαία! Καμία αλλαγή των όρων χρήσης του πάρκου! Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα!. Ακόμα, αντιπροσωπεία του ΣΠ της ΚΝΕ,  πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου και κατέθεσε υπόμνημα με διεκδικήσεις για ελεύθερους χώρους πρασίνου,άθλησης και αναψυχής

 Στα Χανιά, οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ, προχώρησαν σε συμβολική  κινητοποίηση στο Πρώην Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, όπου διεκδίκησαν την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου για την διαμόρφωση ελεύθερων χώρων πρασίνου και άθλησης για το λαό και τους νέους των Χανίων! Όχι στις επιχειρηματικές μπίζνες!

Αντίστοιχα στο Ρέθυμνο,  οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ, πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση στην παραλία Περιβολίων σε ένα από τα ελάχιστα κομμάτια της παραλίας, που δεν έχουν παραδοθεί με σχετική άδεια στους μεγάλους ξενοδόχους, καθαρίζοντας την, από σκουπίδια και άλλα αντικείμενα, διεκδικώντας παραλίες ελεύθερες και καθαρές για το λαό και τους νέους! Με υποδομές και κατάλληλο εξοπλισμό δωρεάν! Όχι παράδοση του αιγιαλού στους ξενοδόχους!".

Κρήτη

Χανιά

Παρουσία Μενδώνη και Αρναουτάκη η σύμβαση για την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Χανίων

 Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Χανίων

Προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση Μελέτης προστασίας και ανάδειξης της Ι. Μ. Αγίας Τριάδας Τσαγκαρόλων, υπογράφεται τη Δευτέρα 10.00 στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Χανίων μεταξύ του  Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Την Προγραμματική Σύμβαση, προϋπολογισμού 241.800,00 ευρώ, θα υπογράψουν εκ μέρους του Υπουργείου η Υπουργός Λίνα Μενδώνη, εκ μέρους της Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, εκ μέρους της Μονής Αγ. Τριάδας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου και καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δαμασκηνός Λιονάκης, και εκ μέρους του Πολυτεχνείου Κρήτης ο Πρύτανης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Αντικείμενο της Σύμβασης, με διάρκεια είκοσι έξι (26) μηνών, είναι η εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος υπό τον τίτλο:

«Διερεύνηση δυνατοτήτων προστασίας, ανάδειξης, αποκατάστασης και επανάχρησης κτηρίου πρώην Ιερατικής Σχολής καθώς και των παρακείμενων ερειπωμένων κτισμάτων κατοικιών στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Τσαγκαρόλων στα Χανιά Κρήτης μαζί με τον Περιβάλλοντα χώρο τους».