Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 50χρονος

δικαστήρια 50χρονος

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 50χρονος που σκόρπισε τον θάνατο την περασμένη Τετάρτη στις Μοίρες, πυροβολώντας και κόβοντας το νήμα της ζωής του 79χρονου Κώστα Χατζάκη και τραυματίζοντας την σύζυγό του, ενώ βρισκόταν σε αναζήτηση της εν διαστάσει συζύγου του, η οποία νοίκιαζε το σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Το κλίμα στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου ήταν τεταμένο, καθώς είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί μέλη της οικογένειας του θύματος, αλλά και κάτοικοι των Μοιρών, ωστόσο τα επεισόδια αποφεύχθηκαν, τόσο κατά την προσαγωγή του όσο και κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφος ο συνήγορος του κατηγορουμένου Γιώργος Κοκοσάλης έκανε λόγο για έναν "σακατεμένο άνθρωπο, μία τραγική φιγούρα" εκφράζοντας για μία ακόμη φορά ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.

 

 

 

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Γιάννης Στειακάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι εναντίον του κατηγορουμένου θα στραφούν και οι γονείς των παιδιών που έπαιζαν αμέριμνα ενώ ο δράστης βρισκόταν έξω από το κτίριο και πυροβολούσε. Παράλληλα τον χαρακτήρισε "αιμοδιψή χαρακτήρα, που δεν πείθει όταν δηλώσει από τη μια ότι δεν θυμάται τι έκανε, και από την άλλη ζητά συγγνώμη".

 

 

 

Κρήτη

Creta Farms: Ανοίγει ο δρόμος για μια ισχυρή και βιώσιμη συνέχιση της επιχείρησης

Creta Farms

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Creta Farms ενέκρινε σήμερα σε ήπιο κλίμα το σχέδιο εξυγίανσης και τη στρατηγική συμφωνία που έχει επιτευχθεί με την Impala Hellas του Δημήτρη Βιντζηλαίου σχεδόν ομόφωνα με ποσοστό 97,92% των παρισταμένων και 84,52% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου. Σημειώνεται  πως ο κ. Μάνος Δομαζάκης, ένας από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας, υπερψήφισε την συμφωνία.

Υπενθυμίζεται πως έχει προηγηθεί κατάθεση στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου της αίτησης για την υπαγωγή της αλλαντοβιομηχανίας στο άρθρο 106 β&δ του πτωχευτικού κώδικα και η δικάσιμος έχει ορισθεί για τις 20 Μαρτίου, ενώ ήδη έχει κατατεθεί σχετική γνωστοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και αναμένεται η σχετική απόφαση. Παράλληλα, ενδιάμεση χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ, υπογράφηκε μεταξύ της Creta Farms, των πιστωτριών τραπεζών και της Impala Hellas, εξασφαλίζοντας την κανονικότητα στη δραστηριότητα της εταιρείας μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης.

Οι όροι που επιβάλλει το σχέδιο εξυγίανσης θα καταστήσουν την επιχείρηση βιώσιμη και ικανή, πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας της Κρήτης. Σύμφωνα με αυτό, η νέα Creta Farms εκτιμάται ότι θα επιτύχει ετήσιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων άνω του 10% με στόχο τον τριπλασιασμό του κύκλου εργασιών της εταιρείας μέσα στην επόμενη δεκαετία (στόχος 130 εκατ. ευρώ).

H είσοδος του στρατηγικού επενδυτή μέσω της συμφωνίας εξυγίανσης εξασφαλίζει ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι εργαζόμενοι της εταιρείας εντάσσονται σε έναν μεγάλο διεθνή εύρωστο όμιλο – με τζίρο που ανήλθε στα 210 εκατ. ευρώ, EBITDA €22 εκατ. ευρώ, ίδια κεφάλαια 145 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη άνω των 10 εκατ. ευρώ (Impala Invest, 2019) – και αποκτούν μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια.

Έτσι, τα προϊόντα της Creta Farms επιστρέφουν δυναμικά και με γοργούς ρυθμούς στα ράφια των ελληνικών σουπερμάρκετ. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι συμφωνίες με όλους τους μεγάλους retailers με σκοπό όλοι οι κωδικοί να επανέλθουν σε όλες τις αλυσίδες και σημεία horeca μέχρι τέλος Ιουνίου.

Ο κος Δ. Βιντζηλαίος της Impala Hellas ανέφερε σε σχετική δήλωσή του: «Ο χαρακτήρας της Creta Farms δεν θα αλλοιωθεί. Έχουμε ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο με σεβασμό στην παράδοση, την ιστορία και τα μοναδικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της αλλαντοβιομηχανίας, θα καταστήσει την Creta Farms και πάλι ισχυρή

Ο Δημήρτης Βιντζηλαίος
Ο Δημήρτης Βιντζηλαίος