Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Δώσε μας χρήματα για να μην μπλέξει ο γιος σου"

τροχαίο ατύχημα

Τι κι αν η Αστυνομία στο Ηράκλειο εξαρθρώνει κατά διαστήματα κυκλώματα απατεώνων που εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες; Εκείνοι δεν πτοούνται και μετά από ένα διάστημα πλήρους «χαλάρωσης»… ξαναχτυπούν.

Τελευταίο θύμα μία 82χρονη γυναίκα η οποία έπεσε θύμα των απατεώνων  που με τη γνωστή μέθοδο ότι δήθεν συγγενικό της πρόσωπο προκάλεσε σοβαρό τροχαίο, αποσπούν χρηματικά ποσά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό καταγγέλθηκε χθες στην Αστυνομία και σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστα άτομα κατάφεραν να αποσπάσουν από την ανυποψίαστη ηλικιωμένη, περίπου 1.500 ευρώ. 

Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι οι απατεώνες είπαν στην ηλικιωμένη ότι ο γιος της ευθύνεται για σοβαρό τροχαίο και πως θα πρέπει να τους δώσει χρήματα προκειμένου να μην μπλέξει. 

Εκείνη έδωσε τα χρήματα ωστόσο δεν πέρασε αρκετή ώρα για να καταλάβει ότι επρόκειτο για απατεώνες που το μόνο που κάνουν είναι εκμεταλλεύονται την αδυναμία ορισμένων ανθρώπων.

Γ.Π.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συνάντηση εργασίας για την προώθηση και ανάδειξη του Δικτύου Τυριού

image0.jpeg

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την ενημέρωση για τις δράσεις του Δικτύου Τυριού, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας -Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηρακλείου και του Δικτύου Μανόλης Αλιφιεράκης, μέλη του Προεδρείου του Επιμελητηρίου και του Δικτύου Τυριού και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Αλέξανδρος Στεφανάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε πως είναι μεγάλης αξίας η προώθηση και η ανάδειξη του Δικτύου που έχει τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και στο οποίο μετέχουν περίπου 30 τυροκόμοι. Στη διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις, όπως ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν δράσεις προβολής, διασύνδεσης με τον τουρισμό αλλά συγχρόνως και αναπτυξιακά σχέδια όπως για παράδειγμα, «οι δρόμοι του τυριού» ή να οργανωθεί διήμερο εκδηλώσεων αποκλειστικά για τυροκομικά προϊόντα.

«Περιμένουμε συγκεκριμένη πρόταση για να δούμε πως υποστηρίζουμε και οι φορείς με την Περιφέρεια την πρωτοβουλία και σε συνεργασία και με την αγροδιατροφική», όπως τόνισε ο κ. Παπαδεράκης, μετά τη συνάντηση.