Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δεν συμμορφώνεστε με τον κανονισμό; Τσουχτερά πρόστιμα...

αφισοκολληση

«Τσουχτερά» πρόστιμα περιμένουν όσους δε συμμορφωθούν με τον νέο Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. 

Ο κανονισμός μεταξύ άλλων προβλέπει την καθιέρωση ωραρίου απόθεσης και αποκομιδής των απορριμμάτων, τη δημιουργία χώρου απόθεσης ογκωδών αντικειμένων, αλλά και πρόστιμα ανά κατηγορία παράβασης

Όπως δήλωσε στο «Ράδιο Κρήτη» και την Ελένη Μπουρμά, ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Χάρης Μαμουλάκης, το ήδη υπάρχον πλαίσιο γίνεται ακόμη πιο αυστηρό, για παράδειγμα στην περίπτωση της παράνομης αφισοκόλλησης όπου προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ ανά τεμάχιο ενώ, όπως σημείωσε, νέα «μόδα» αποτελούν τα banners στις ειδικές προθήκες που υπάρχουν σε όλη την πόλη αλλά και πάνω σε στύλους της ΔΕΗ τα οποία τοποθετούνται αλλά μετά οι υπεύθυνοι … ξεχνούν να τα κατεβάσουν.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου, όπως είπε ο κ. Μαμουλάκης,  είναι να συμβάλει ο νέος Κανονισμός στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Επίσης, αναφέρθηκε στις αλλαγές που σχεδιάζονται στα δρομολόγια που εκτελούν τα απορριμματοφόρα του Δήμου, με στόχο την επέκταση του δικτύου σε όλες τις περιοχές, καθώς συχνά, όπως είπε, παρατηρείται το φαινόμενο τα απορριμματοφόρα να περνούν πολλές φορές από το ίδιο σημείο και από άλλα σημεία καθόλου ή μία. Αυτό, όπως δήλωσε, θα αλλάξει και θα υπάρξει ένας εξορθολογισμός.

Παράλληλα, ξεκινά η εκπαίδευση των οδηγών, μια διαδικασία από την οποία θα καταγραφούν και πιθανές δυσλειτουργίες του προγράμματος, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν τα νέα δρομολόγια. 
Ο κ. Μαμουλάκης αναφέρθηκε και στο σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, κάτι που, όπως είπε, σε ένα βαθμό αντιμετωπίστηκε με την πρόσληψη εργαζομένων μέσω του ΟΑΕΔ.

Κρήτη

Ηράκλειο

Σωκράτης Βαρδάκης: "Απελπιστική η κατάσταση με τα χιλιάδες εκκρεμή χειρουργεία"

χειρουργεία

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τους χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν, ευρισκόμενοι μάλιστα για μήνες σε λίστες αναμονής που μακραίνουν διαρκώς σε πανελλαδικό επίπεδο, προχώρησαν 48 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς τον Υπουργό Υγείας, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Όπως επισημαίνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση η υποστελέχωση των νοσοκομείων, με τις ελλείψεις σε αναισθησιολόγους να παίρνουν πλέον τρομακτικές διαστάσεις, οι μειώσεις χειρουργικών κρεβατιών, αλλά και οι συγχωνεύσεις κλινικών λόγω πανδημίας, σε συνδυασμό με τη μείωση των τακτικών χειρουργείων έως 80% ανάλογα με τις συνθήκες, σύμφωνα με το νέο έγγραφο που απέστειλε η αναπλ. Υπουργός Υγείας στους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, έχουν δημιουργήσει μία εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία, η οποία επιτείνεται και με τις αναστολές του υγειονομικού προσωπικού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα τοπικά μέσα, αλλά και καταγγελίες ασθενών, μόνο στα Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.) εκκρεμούν 5.000 χειρουργεία, ενώ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, 2.700 χειρουργεία, με τον συνολικό αριθμό σε επίπεδο Κρήτης να υπερβαίνει τις 10.000.

Παρότι από τις 15/11/21 τα χειρουργεία του ΠΑ.Γ.Ν.Η επανήλθαν στην κανονική λειτουργία τους, οι ασθενείς που αναμένουν είναι χιλιάδες, ενώ η Διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, επισημαίνει ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι οριακή, καθώς σε περίπτωση που χρειαστούν επιπλέον κλίνες COVID ή αν αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών στις Μ.Ε.Θ. COVID, θα πρέπει να περιοριστούν άλλες δραστηριότητες στο νοσοκομείο, με προφανείς κινδύνους για τη λειτουργία του.

Στο Βενιζέλειο από την άλλη πλευρά, λειτουργούν 3 από τις 5 χειρουργικές αίθουσες που λειτουργούσαν προ πανδημίας, σύμφωνα με τον Τομεάρχη του Χειρουργικού Τομέα και Διευθυντή της ΩΡΛ Κλινικής του νοσοκομείου, με τις ελλείψεις αναισθησιολόγων να εξακολουθούν να αποτελούν ένα σοβαρό ζήτημα.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα, ασθενείς, που θα μπορούσαν να χειρουργηθούν δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας τους, να αναγκάζονται να στραφούν σε ιδιωτικές κλινικές, πληρώνοντας τεράστια ποσά για να χειρουργηθούν.

Από την άλλη, καμία μέριμνα δεν υπάρχει για  τους ασθενείς εκείνους, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα υπέρογκα νοσήλια των ιδιωτικών κλινικών. Η κυβέρνηση έχει αφήσει τους ασθενείς αυτούς στην τύχη τους, να βλέπουν την υγεία τους να επιδεινώνεται, χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα.

Οι Βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει που οφείλεται το γεγονός της πολύμηνης καθυστέρησης σημαντικών χειρουργείων και σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την αύξηση των χειρουργικών κρεβατιών στα δημόσια νοσοκομεία.

Τέλος ζητούν να απαντήσει αν θα προχωρήσετε στην άμεση δρομολόγηση των μόνιμων προσλήψεων που έχετε εξαγγείλει και να σταματήσετε την «αποψίλωση» άλλων τμημάτων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Αποδυνάμωση της ΜΕΘ του Βενιζελείου καταγγέλλουν οι γιατροί - Ποια είναι η αιτία

Σχολική βία: Μαθητές ξυλοκόπησαν 16χρονο δυο φορές μέσα στο σχολείο του

 

 

 

 

ESPA BANNER