Κρήτη

Ηράκλειο

Η μεγαλύτερη κινητοποίηση τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο (φωτο)

ηράκλειο απεργία

Πρωτοφανής είναι η συμμετοχή στις πορείες που πραγματοποιούνται σήμερα στο Ηράκλειο, από το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Χιλιάδες είναι οι συμμετέχοντες εργαζόμενοι, επιστήμονες, επιχειρηματίες, έμποροι, πρατηριούχοι υγρών καυσίμων, που δίνουν βροντερό παρών και λένε όχι στα σχέδια της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο φορολογικό και ασφαλιστικό.

Ηράκλειο κινητοποιηση

Ηράκλειο κινητοποιηση, by gpapadaki

συλαλητηριο

συλαλητηριο, by gpapadakis

ηράκλειο απεργία

ηράκλειο απεργία, by renas

 

Ηράκλειο

Ηράκλειο, by gpapadakis

ηράκλειο απεργία

ηράκλειο απεργία, by renas

κινητοποίηση

κινητοποίηση , by gpapadakis

Στην κινητοποίηση και οι ένστολοι...

ένστολοι

ένστολοι, by gpapadakis

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

μελινα παρασκακη

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους  στη δικαστική μάχη για τα αίτια και τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή του κοριτσιού, το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η έδρα στάθηκε ενδελεχώς στο σκεπτικό που ακολουθήθηκε προκειμένου να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση αθώωσης της γιατρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα πορίσματα τριών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

 

 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονταν ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στη γιατρό αποδόθηκε ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Ειδήσεις σήμερα 

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης: Πάνω από 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό