Κρήτη

Ηράκλειο

"Γνωριμία με την τουρκική γλώσσα" στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

τούρκικα

Νέο σεμινάριο «Γνωριμία με την τουρκική γλώσσα» διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ από  12 Ιανουαρίου έως 11 Φεβρουαρίου, για αρχάριους.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού και σε οποιονδήποτε επιθυμεί μια πρώτη γνωριμία με την τουρκική γλώσσα.
Βασικός σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας και της ικανότητας πρόσληψης-κατανόησης και παραγωγής απλού λόγου. Επίσης η κατάκτηση και εμπέδωση της Τουρκικής φωνολογίας και του καθημερινού λεξιλογίου, η κατάκτηση της δεξιότητας επικοινωνίας, η κατανόηση αλλά και η παραγωγή πολύ απλού, καθημερινού γραπτού και προφορικού λόγου.
 
Θεματικές Ενότητες :
Αλφάβητο τουρκικής γλώσσας και στοιχεία τουρκικής φωνολογίας
Λεξιλόγιο:χαιρετισμοί, συστάσεις, αριθμοί, μέρες, μήνες, εποχές, ώρες κτλ.
Το Ρήμα: μορφοσυντακτικά φαινόμενα: «είμαι, ενεστώτας»
Επαγγέλματα, χώρες, γλώσσες - Ελεύθερος χρόνος
Στοιχεία ταυτότητας - Περιγραφή του εαυτού μας, κάποιου άλλου
Ονοματικά Συντάγματα και υπαρκτικό ρήμα VAR/YOK
Εξάσκηση προφορικού λόγου με εκφράσεις καθημερινής επικοινωνίας
Λεξιλόγιο για απλές εμπορικές συναλλαγές (τιμές, χρήματα,
     διαπραγματεύσεις)
Κατευθύνσεις και οδηγίες για προσανατολισμό στο δρόμο
Κοινές ελληνοτουρκικές λέξεις - Βασικός κατάλογος ρημάτων                    

Κόστος:  130 €
Διάρκεια σεμιναρίου:30 ώρες, Κάθε Τρίτη & Πέμπτη 18:00μμ – 20:30μμ
Εισηγητής : Γιάννης Βισκαδούρος, απόφοιτος Διεθνών Σχέσεων με μεταπτυχιακό στην Τουρκολογία. Έχει διδαχτεί την Τούρκικη γλώσσα σε δύο πανεπιστήμια στην Ελλάδα και σε άλλα δυο στην Τουρκία. Έχει συμμετάσχει ως διερμηνέας σε ελληνοτουρκικές επιχειρηματικές αποστολές, με την ίδια ιδιότητα έχει συνεργαστεί με διάφορους  δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και έχει αναλάβει μεταφράσεις διαφορετικών κειμένων. Εδώ και χρόνια ασχολείται με τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας την οποία έχει διδάξει και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Πληροφορίες και αιτήσεις στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κορωναίου 9. Υπεύθυνη κα Μαίρη Βενιχάκη τηλ: 2810-302730, 2810-302736, φαξ: 2810-227189, e-mail  venihaki@katartisi.gr και info@katartisi.gr  από 08:00 έως 15:00 μ.μ. Ιστοσελίδα: www.katartisi.gr.         
 
 
 
 
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κυκλοφορούσε με κλεμμένο ΙΧ στο Γάζι

κλεμμένο ιχ

Να κάνει βόλτες με το κλεμμένο αυτοκίνητο, συνελήφθη ένας άνδρας στο Γάζι, από τους αστυνομικούς του ΑΤ Μαλεβιζίου.

Πρόκειται για έναν 40χρονο ο οποίος διαμένει στη Χερσόνησο και ο οποίος, είχε την ατυχία να πέσει πάνω στους αστυνομικούς που έκαναν περιπολία.

Κατά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, εκατόν πενήντα τρία (153) δισκία για τα οποία δεν έφεραν την απαιτουμένη ιατρική συνταγή και χρεωστική κάρτα τράπεζας

Από την προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου, προέκυψε ότι ο 40χρονος είχε διαπράξει τρεις κλοπές στο Ηράκλειο αφαιρώντας τα παραπάνω αντικείμενα τα οποία  αποδόθηκαν στους ιδιόκτητες τους και είχε χρησιμοποιήσει την αφαιρεθείσα χρεωστική κάρτα τράπεζας για αγορές  ύψους 70 ευρώ.   

Επίσης το ΙΧΕ αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου. 

(φωτογραφία αρχείου)

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τσάκωσαν άμεσα τους δύο νεαρούς στο κέντρο

Ηράκλειο: Έκαναν σεξ μέσα στο αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν!

 

ESPA BANNER