Κρήτη

Ηράκλειο

Άγιοι Δέκα: Βίντεο για το διαδίκτυο από τους μαθητές του Γυμνασίου

blob.png

Το Γυμνάσιο Αγίων Δέκα ( Γ’ Τάξη ) συμμετέχει στο φετινό 7ο Μαθητικό Ψηφιακό Φεστιβάλ με ένα ακόμη έργο κόμικ σε ψηφιακή - βίντεο μορφή, που έχει τίτλο:  Οι γονείς μας πάλι στα θρανία δεν ανοίξανε βιβλία... (το ρίξαν’ στο φατσοβιβλίο).

Παρουσιάζονται - διδακτικά και σατυρικά- οι εθισμοί στις νέες τεχνολογίες (τότε και σήμερα) η σχολική βία και οι εκφοβισμοί (μπούλινγκ - σήμερα. από το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ). Συγκεκριμένα, τα γεγονότα, εξελίσσονται στο παλιό Δημοτικό και στο σημερινό νέο Δημοτικό. Εδώ είχαν την ιδέα οι γονείς κάποιων παιδιών - μαθητών να ξαναζήσουν τα παλιά τους πρώτα μαθητικά χρόνια, με τον αξέχαστο δάσκαλο τους, με την βέργα πάνω από τα κεφάλια τους,(για παραδειγματισμό και συμμόρφωση στις αταξίες τους). Τι γίνεται όμως όταν ανακαλύπτουν ότι το σχολείο έχει free Wi-Fi, τότε σαν “κακοί μαθητές- νέας γενιάς”, βγάζουν κρυφά τα κινητά τους και αρχίζουν το σερφάρισμα μέσα από facebook κλπ. Έτσι όλη αυτή η ιστορία έρχεται από το χθες στο σήμερα και με λίγο διδακτικό τρόπο περισσότερα στο ψηφιακό βίντεο παρακάτω:

Η εργασία, το σενάριο και το βίντεο, έγιναν στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής- διαθεματική εργασία (με υπεύθυνο καθηγητή-συντονιστή τον Πηρουνάκη Ιωσήφ). Μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες αναφέρουν ότι: Εξετάσαμε και ερευνήσαμε ( από γονείς μας, καθηγητές μας και δασκάλους), τι γινόταν τότε στα Σχολεία και δώσαμε αυτά που ζούμε σήμερα. Να διδαχτούμε από το χθες και να καυτηριάσουμε σατιρίζοντας τα κακώς κείμενα του σήμερα,   μας χρειάζεται. 

Κρήτη

Κακοκαιρία: Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας - Τα φαινόμενα στην Κρήτη

ηράκλειο κακοκαιρία

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού αύριο και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους. Ειδικά για την Κρήτη, τα φαινόμενα αναμένονται από τη νύχτα της Παρασκευής (3/12) έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (4/12).

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

* Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

* Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

* Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

* Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

* Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Παρασκευής (03-12-2021) και του Σαββάτου (04-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λέκκας στο Ράδιο Κρήτη: Μειωμένα αλλά όχι απογοητευτικά τα ύψη βροχής ως τώρα στο νησί

Λιμεναρχείο Ηρακλείου: Νέα προειδοποίηση για θυελλώδεις νοτιάδες

Κρήτη - meteo.gr: Ελάχιστες οι βροχές τον Νοέμβριο

ESPA BANNER