Κρήτη

Ηράκλειο

Ετοιμάζουν μεγάλο χώρο αναψυχής στο Ηράκλειο - Πώς θα είναι (φωτο)

Έτσι είναι τώρα ο κοινόχρηστος χώρος

 

 

του Γιώργου Ι. Παπαδάκη  

Ένας από τους μεγαλύτερους κοινόχρηστους χώρους αναψυχής στο Ηράκλειο προετοιμάζεται εδώ και λίγο καιρό προκειμένου να παραδοθεί στους πολίτες το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για την έκταση περίπου τεσσάρων στρεμμάτων που βρίσκεται απέναντι από την Ένωση Ηρακλείου, στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων. 

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκη, πρόθεση και στόχος είναι ο χώρος να παραδοθεί στους Ηρακλειώτες μέσα στο καλοκαίρι.

Όπως λέει, πρόκειται για τον μεγαλύτερο κοινόχρηστο χώρο της πόλης, μετά το Πάρκο Γεωργιάδη, τα Ενετικά Τείχη και το Πάρκο Ερυθραίας.

Έτσι θα είναι ο κοινόχρηστος χώρος
Έτσι θα είναι ο κοινόχρηστος χώρος
Φωτογραφία από τη μακέτα του έργου
Φωτογραφία από τη μακέτα του έργου

Στον κοινόχρηστο χώρο, η εικόνα του οποίου έχει σχηματοποιηθεί πλήρως, θα υπάρχει παιδική χαρά, αμφιθέατρο για εξωτερικές εκδηλώσεις, προσβάσεις για ΑμΕΑ, πλούσια φύτευση πρασίνου, υπαίθριο γυμναστήριο, χώρος για τους ποδηλάτες αλλά και συντριβάνι.

Κοινόχρηστος χώρος 62 Μαρτύρων: Εικόνα από τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη
Κοινόχρηστος χώρος 62 Μαρτύρων: Εικόνα από τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη

Το κόστος του έργου φτάνει το 1.200.000 ευρώ και αναμένεται να αναβαθμίσει την περιοχή των Καμινίων και των Δειλινών.

Δείτε παρακάτω τι προβλέπεται να γίνει στον κοινόχρηστο χώρο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στη μελέτη, η περιγραφή διαμόρφωσης.

Αναλυτικά:

πως περιγράφεται το έργο
πως περιγράφεται το έργο
πως περιγράφεται το έργο
πως περιγράφεται το έργο
πως περιγράφεται το έργο
πως περιγράφεται το έργο

 

πως περιγράφεται το έργο
πως περιγράφεται το έργο

Κρήτη

Ηράκλειο

Βενιζέλειο - κορωνοϊός: "Από ασθενή η διασπορά στην Αιματολογική Κλινική"

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Βενιζελείου Νοσοκομείου, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας της Αιματολογικής Κλινικής, λόγω 7 συνολικά κρουσμάτων κορωνοϊού, σε ασθενείς και νοσηλευτές. 

Αναφέρεται ότι σύμφωνα με την ιχνηλάτηση, η μετάδοση του ιού έγινε από ασθενή σε νοσηλευτή, διαβεβαιώνοντας ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Παράλληλα η διοίκηση, αναφορικά με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού των εργαζομένων, για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού των εργαζομένων, αναφέρει ότι  το ποσοστό των εμβολιασθέντων είναι αντίστοιχο με το μέσο όρο της χώρας.

Η ανακοίνωση του Βενιζελείου:

"Σε συνέχεια δημοσιευμάτων αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αιματολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου "Βενιζέλειο-Πανάνειο", η Διοίκηση του νοσοκομείου ενημερώνει τους πολίτες για τα ακόλουθα:

Από την ιχνηλάτηση που πραγματοποιήθηκε στην Αιματολογική Κλινική, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, προκύπτει ότι η μετάδοση της λοίμωξης έγινε από ασθενή προς το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής κατά τη διάρκεια παροχής νοσηλευτικής φροντίδας με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης του προσωπικού και παρά το γεγονός ότι ελήφθησαν όλα τα μέτρα προστασίας. 

Γενικά, μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα περιστατικό μετάδοσης της λοίμωξης από προσωπικό του νοσοκομείου μας σε ασθενή και ευελπιστούμε ότι δε θα υπάρξει ούτε στο μέλλον καθώς λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου μας προσφέρει με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε όλους τους ασθενείς και λαμβάνει απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία των ασθενών και την παροχή ασφαλούς ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας.

Ο εμβολιασμός του προσωπικού του νοσοκομείου μας συνεχίζεται κανονικά, ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων και το ποσοστό των εμβολιασθέντων είναι αντίστοιχο με το μέσο όρο της χώρας. Παράλληλα, συνεχίζονται οι δράσεις για τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση του
προσωπικού μας με στόχο την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tracing app: Η εφαρμογή για κινητά που θα ιχνηλατεί τον κορωνοϊό έρχεται και στην Ελλάδα

Δραματικές οι ελλείψεις σε αίμα - Το παράδειγμα της Κρήτης που αντέχει!

Κρήτη - κορωνοϊός: Ζητούν 60 εκατ. ευρώ για τη στήριξη πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων