Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Πρόστιμα σε εργοτάξια για ανασφάλιστους εργαζόμενους

Φωτογραφία από το εργοτάξιο

Σε εντατικούς και αυστηρούς ελέγχους προχώρησε το τελευταίο διάστημα το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν κυρίως σε μεγάλα υπό κατασκευή αναπτυξιακά έργα και έπειτα από καταγγελίες που καθημερινά δέχεται το ΕΚΗ.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

"Μέλη της Διοίκησης των Σωματείων Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος παραρτήματος Ηρακλείου και Χειριστών Μηχανημάτων Έργου ν. Ηρακλείου της δύναμης του ΕΚΗ, σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Εργασίας προέβησαν σε ελέγχους στο χώρο όπου κατασκευάζεται το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελίου, καθώς επίσης και στον κόμβο του Αρκαλοχωρίου, όπου και διαπιστώθηκαν σωρεία παραβάσεων από τους Υπεργολάβους των Ανάδοχων κατασκευαστικών Εταιρειών.

Λίγες μέρες αργότερα και ενώ είχαν επιβληθεί και τα ανάλογα πρόστιμα, από το ΣΕΠΕ, τα Σωματεία της Δύναμης του ΕΚΗ σε συνεργασία με το ΙΚΑ, μετέβησαν και πάλι στο ίδιο εργοτάξιο, στο χώρο που κατασκευάζεται το νέο αεροδρόμιο, όπου βεβαιώθηκαν τσουχτερά πρόστιμα, αφού εντοπίστηκαν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, καθώς επίσης και εργαζόμενοι, που είναι στους υπεργολάβους των Ανάδοχων Εταιρειών, ενώ τους είχαν δηλώσει για 4ωρη εργασία, εκείνοι εργάζονταν για 10 και 12 ώρες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, που ακολούθησαν έπειτα από τους ελέγχους οι υπεργολάβοι των Ανάδοχων Εταιρειών δεν πλήρωναν στους εργαζόμενους τις υπερωρίες, τα επιδόματα και τα Δώρα.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, με το ΕΚΗ και το ΣΕΠΕ να στέλνουν μήνυμα στους εργαζόμενους να μην δειλιάσουν να προχωρήσουν σε καταγγελίες, ενώ παράλληλα τους διαβεβαιώνουν ότι οι καταγγελίες εξετάζονται μία μία και βεβαιώνονται πρόστιμα στους εργοδότες που δεν τηρούν τους νόμους ασφαλείας και υγιεινής, αλλά και καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Χειροπέδες στον πλοίαρχο για υπεράριθμους επιβάτες

Δήμος Ηρακλείου: Αντιδράσεις για την ΑΕ και τους παχυλούς μισθούς των στελεχών της

Κρήτη: Μήνυμα από το 112 στους πολίτες για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (φώτο)

Κρήτη

Ηράκλειο: Πουλούσαν μαϊμού προϊόντα για γνήσια

μαϊμού προιοντα

Χειροπέδες φόρεααν σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, δύο Έλληνες κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί σημάτων, πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα το Σάββατο (25/9) από αστυνομικούς της Χερσονήσου με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο νόμιμων εταιριών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε επιχειρήσεις ιδιοκτησίας των δύο ανδρών. .

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε διάθεση προϊόντων ένδυσης προς πώληση, τα οποία ήταν απομίμηση επώνυμων εταιρειών και συνελήφθησαν. Επίσης κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα απομίμησης.  Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Θρήνος για τον άτυχο Γιώργο, το 40ο θύμα στην άσφαλτο...

Κορωνοϊός: Πώς θα χορηγηθούν τα μονοκλωνικά αντισώματα

Ηράκλειο: Αυξήθηκαν οι χρήστες ψυχοφαρμάκων, σύμφωνα με έρευνα

ESPA BANNER