Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Αντιδράσεις για την ΑΕ και τους παχυλούς μισθούς των στελεχών της

Άνω Καλέσα - εργασίες ασφαλτόστρωσης στο Αστρίτσι

Κύμα αντιδράσεων έχει σηκωθεί στον Δήμο Ηρακλείου, με επίκεντρο την απόφαση για τη σύσταση νέας ανώνυμης εταιρείας, με τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων σε ένα ευρύ πεδίο δημοτικών υποθέσεων και την πρόνοια για υψηλές οικονομικές αποζημιώσεις στα νέα στελέχη που θα προσληφθούν, που θα φθάνουν έως τις 3.800 ευρώ!

Κόκκινη σημαία τους έχουν κάνει πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης  την Οικονομική Επιτροπή η οποία- όπως υπογραμμίζουν- έχει αντικαταστήσει το δημοτικό συμβούλιο. Στο στόχαστρό τους, ειδικότερα, μπήκε η απόφασή της για σύσταση της ανώνυμης εταιρείας Ηράκλειο ΑΕ, την οποία χαρακτηρίζουν ως “πολυδάπανη δημοτική εξουσία χωρίς διαφάνεια”.

Μάλιστα, οι παρατάξεις, «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3-7-5», «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ» , «ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ», «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ  ΑΞΙΖΕΙ»  προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω, καταθέτοντας προσφυγή στην Αποκεντρωμένη  Διοίκηση Κρήτης,  ζητώντας  την ακύρωση  των αποφάσεων  696/2021 και 740/2021 ,  της  Οικονομικής  Επιτροπής.

Όπως υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, η “Οικονομική Επιτροπή λειτουργεί  μόνη της χωρίς καν να δίνει λογαριασμό στο ανώτατο θεσμικό όργανο που είναι το δημοτικό συμβούλιο,   αγνοώντας  έτσι  πλήρως το εκλογικό αποτέλεσμα και τη λαϊκή βούληση

Επίσης αναφέρουν ότι “Η  καθολική υποκατάσταση  του άμεσα   εκλεγμένου Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία  επιβάλλεται από τις αποφάσεις της οικονομικής  επιτροπής,   με τη  δημιουργίας  της ανώνυμης  εταιρείας,   «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΕ»   μέσω της οποίας    δημιουργείται  μια παράλληλη ( διορισμένη – μη ελεγχόμενη)  πολυδάπανη δημοτική εξουσία  χωρίς διαφάνεια,   δεν γίνεται   αποδεκτή  από  την  συντριπτική  πλειοψηφία   δημοτών  και παρατάξεων.

Με δηλώσεις του στο ekriti.gr ο επικεφαλής του δημοτικής παράταξης “Ενεργοί Δημότες” Ηλίας Λυγέρος, επισημαίνει ότι η νέα ανώνυμη εταιρεία θα έχει 29 αρμοδιότητες, μεταξύ των οποίων τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων για την εκτέλεση τεχνικών έργων, την ένταξη για χρηματοδότηση έργων σε ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και τον προγραμματισμό δράσεων στα πεδία της καθαριότητας, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Μόνο θέματα που άπτονται της Κοινωνικής Πολιτικής μένουν εκτός” σημειώνει με έμφαση ο κ Λυγερός.

Όπως συμπληρώνει αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο σχεδιασμός για τη στελέχωση της εν λόγω εταιρείας, η οποία θα γίνει με 21 υπαλλήλους, τόσο από μετατάξεις δημοτικών υπαλλήλων όσο και από προσλήψεις νέων στελεχών, οι χρηματικές απολαβές των οποίων θα κυμαίνονται από 1.800 έως 3800 ευρώ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Μήνυμα από το 112 στους πολίτες για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (φώτο)

ΠΑΓΝΗ: "Κόλαση" για τους ασθενείς 4 κλινικών - "Πολεμούν" τη ζέστη με ανεμιστήρες!

Ηράκλειο: Χειροπέδες στον πλοίαρχο για υπεράριθμους επιβάτες

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κυκλοφορούσε με κλεμμένο ΙΧ στο Γάζι

κλεμμένο ιχ

Να κάνει βόλτες με το κλεμμένο αυτοκίνητο, συνελήφθη ένας άνδρας στο Γάζι, από τους αστυνομικούς του ΑΤ Μαλεβιζίου.

Πρόκειται για έναν 40χρονο ο οποίος διαμένει στη Χερσόνησο και ο οποίος, είχε την ατυχία να πέσει πάνω στους αστυνομικούς που έκαναν περιπολία.

Κατά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, εκατόν πενήντα τρία (153) δισκία για τα οποία δεν έφεραν την απαιτουμένη ιατρική συνταγή και χρεωστική κάρτα τράπεζας

Από την προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου, προέκυψε ότι ο 40χρονος είχε διαπράξει τρεις κλοπές στο Ηράκλειο αφαιρώντας τα παραπάνω αντικείμενα τα οποία  αποδόθηκαν στους ιδιόκτητες τους και είχε χρησιμοποιήσει την αφαιρεθείσα χρεωστική κάρτα τράπεζας για αγορές  ύψους 70 ευρώ.   

Επίσης το ΙΧΕ αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου. 

(φωτογραφία αρχείου)

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τσάκωσαν άμεσα τους δύο νεαρούς στο κέντρο

Ηράκλειο: Έκαναν σεξ μέσα στο αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν!

 

ESPA BANNER