Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: 5 παρατάξεις ζητούν την ακύρωση σύστασης της εταιρίας "Ηράκλειο ΑΕ"

λότζια

Οι παρατάξεις, «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3-7-5», «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ» , «ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ», «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ  ΑΞΙΖΕΙ»  κατέθεσαν  προσφυγή στην  Αποκεντρωμένη  Διοίκηση Κρήτης,  ζητώντας  την ακύρωση  των αποφάσεων  696/2021 και 740/2021 ,  της  Οικονομικής  Επιτροπής.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για αντικατάσταση του δημοτικού συμβουλίου από την Οικονομικών Επιτροπή, η οποία όπως αναφέρεται λειτουργεί χωρίς να δίνει λογαριασμό στο Σώμα, ενώ η ανώνυμη εταιρία "Ηράκλειο ΑΕ" χαρακτηρίζεται ως πολυδάπανη Δημοτική εξουσία χωρίς διαφάνεια.

Η ανακοίνωση των 5 παρατάξεων:

"Οι παρατάξεις, «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3-7-5», «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ» , «ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ», «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ  ΑΞΙΖΕΙ»  κατέθεσαν  προσφυγή στην  Αποκεντρωμένη  Διοίκηση Κρήτης,  ζητώντας  την ακύρωση  των αποφάσεων  696/2021 και 740/2021 ,  της  Οικονομικής  Επιτροπής.

Οικονομική επιτροπή,  η οποία έχει αντικαταστήσει πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο και την λαϊκή βούληση. Οικονομική επιτροπή,  που η  πλειοψηφία  δόθηκε  στην   μειοψηφούσα  δημοτική αρχή  με  νομοθετικές  παρεμβάσεις που ήρθαν   μετά  τις  εκλογές και  χωρίς να  εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις (μόνο 4 από τις 9). 

Λειτουργεί  μόνη της χωρίς καν να δίνει λογαριασμό στο ανώτατο θεσμικό όργανο που είναι το δημοτικό συμβούλιο,   αγνοώντας  έτσι  πλήρως το εκλογικό αποτέλεσμα και τη λαϊκή βούληση. 

Η  καθολική υποκατάσταση  του άμεσα   εκλεγμένου Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία  επιβάλλεται από τις αποφάσεις της οικονομικής  επιτροπής,   με τη  δημιουργίας  της ανώνυμης  εταιρείας,   «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΕ»   μέσω της οποίας    δημιουργείται  μια παράλληλη ( διορισμένη – μη ελεγχόμενη)  πολυδάπανη δημοτική εξουσία  χωρίς διαφάνεια,   δεν γίνεται   αποδεκτή  από  την  συντριπτική  πλειοψηφία   δημοτών  και παρατάξεων. 

Η   διαμόρφωση  πλασματικών εικονικών   πλειοψηφιών, με  αντισυνταγματικές  μετεκλογικές  νομοθετικές  ρυθμίσεις  οδηγεί    στην  πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση   των   εκλεγμένων οργάνων,  αλλοιώνει τη λαϊκή βούληση,  η οποία αποτελεί  την πεμπτουσία της Δημοκρατίας και διαμορφώνει,  εκτός των άλλων,  συνθήκες   αδιαφάνειας  και αντιδημοκρατικής λειτουργίας.

Η συνεχιζόμενη  χρήση των  εξυπηρετικών νόμων  , από την μειοψηφική Δημοτική Αρχή  , σήμερα  στηρίζεται σε  16 συμβούλους από τους  49  ( κάτι λιγότερο από το  1/3),  , πρέπει να δώσει  την θέση  της  , στην δημοκρατική λειτουργία και αναβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτοί  είναι  οι βασικοί  λόγοι που  μας   οδήγησαν  στην  κατάθεση της προσφυγής. Οι  διαδικασίες  θα φτάσουν μέχρι το τέλος    για να  επικρατήσουν οι προβλεπόμενες , από το σύνταγμα,  δημοκρατικές  διαδικασίες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καιρός στην Κρήτη: Σε κλοιό καύσωνα και σήμερα το νησί

Ηράκλειο: Χειροπέδες στον πλοίαρχο για υπεράριθμους επιβάτες

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Ο ένας έκλεψε μηχανή κι ο άλλος "άνοιξε" αυτοκίνητα

Κλοπή Μηχανής

Μία σύλληψη και μία δικογραφία την Τρίτη (21/9) από την αστυνομία στην Κρήτη για το αδίκημα της κλοπής.

Στον Άγιο Νικόλαο, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, έφτασαν στα ίχνη ενός άνδρα ο οποίος στις 19 Σεπτεμβρίου είχε κλέψει τη μοτοσικλέτα από έναν άλλον άνδρα.

Οι έρευνες των αστυνομικών είχαν θετικά αποτελέσματα και χθες κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του και να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος του καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο ενώ βρέθηκε και η κλεμμένη μηχανή.

Στο Ηράκλειο, σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, συνελήφθη ένας 38χρονος ο οποίος φέρεται να διέρρηξε δύο ΙΧ και να αφαίρεσε από το εσωτερικό τους χρήματα και αντικείμενα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Παρανάλωμα του πυρός το σταθμευμένο αυτοκίνητο

Ηράκλειο: Με μπαλωθιές και μαντινάδες αποχαιρέτισαν τον Μαθιό - Θρήνος για τον 17χρονο

ESPA BANNER