Κρήτη

Ηράκλειο

Εκπαιδευτική ημερίδα για την ανακύκλωση στη Λότζια

ημερίδα ΚΕΔΕ

Εκπαιδευτική ημερίδα για θέματα ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25ης Αυγούστου στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια. Στην ημερίδα, την οποία διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης σε συνεργασία με την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και το Δίκτυο ΦΟΔΣΑ,  παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Γκεγκέρογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης αρμόδιος για θέματα Χωροτάξίας και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Καλογερής, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου κ. Χάρης Μαμουλάκης, οι Δήμαρχοι Βιάννου  Παύλος Μπαριτάκης, Μινώα – Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης, Χερσονήσου  Γιάννης Μαστοράκης, Αρχανών Μανώλης Κοκοσάλης, Ανωγείων Μανόλης Καλέργης, ο Ειδικός Σύμβουλος της Νέας Δημοκρατίας για θέματα Ανάπτυξης Κρήτης κ. Μάξιμος Σενετάκης καθώς και πολλοί αντιδήμαρχοι, στελέχη της αυτοδιοίκησης και εργαζόμενοι στην καθαριότητα. 

ημερίδα ΚΕΔΕ

ημερίδα ΚΕΔΕ, by gpapadakis

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ στην αρχική του τοποθέτηση μίλησε για τη σημασία που δίνει η παρούσα δημοτική αρχή στην ανακύκλωση και σε θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων: 
«Ως Δήμος Ηρακλείου, επιδιώκουμε να δούμε τα απορρίμματα από άλλη σκοπιά: Σαν ευκαιρία ανάπτυξης, σαν θέσεις εργασίας ακόμα και σαν αποθήκη ενέργειας.
Ενισχύουμε την ανακύκλωση, διευρύνοντας τη διαλογή περισσότερων ρευμάτων ανακυκλώσιμων με την εγκατάσταση μπλε κάδων γυαλιού και προσεχώς 350 νέων κίτρινων κάδων χαρτιού. Επίσης, σε ένα χρόνο περίπου από  σήμερα θα λειτουργούν τα τρία πρώτα Πράσινα Σημεία στο Ηράκλειο.  Παράλληλα, τα πρόσφατα αποτελέσματα του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Ηρακλείου δείχνουν αύξηση στις διαχειριζόμενες ποσότητες και μας χαροποιούν ιδιαίτερα διότι επιβεβαιώνουν ότι οι Ηρακλειώτες είναι ευαισθητοποιημένοι στο συγκεκριμένο θέμα». 
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αφού αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων σχετικά με την ανακύκλωση, συνεχάρη τον Δήμαρχο Ηρακλείου, διότι όπως τόνισε χαρακτηριστικά , παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες της περιόδου που διανύουμε,  κάνει πολύ καλή δουλειά, τα αποτελέσματα της οποίας είναι εμφανή. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Φύσηξε ...Βοργιάς και σάρωσε στις εκλογές

βοργιας.jpg

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή  των  Αντιπροσώπων, στις αρχαιρεσίες του  Εργατικού  Κέντρου  Ηρακλείου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού  Συμβουλίου, Γενικού Συμβουλίου,  Εξελεγκτικής  Επιτροπής  &  Αντιπροσώπων  στην  Γ.Σ.Ε.Ε.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, έπειτα από μία ήρεμη εκλογική διαδικασία, που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 23/10/2021.

Στις εκλογές  συμμετείχαν 2 ψηφοδέλτια. Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΗΣΥΕ), με επικεφαλής τον Στέλιο Βοργιά και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ), με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη.

Αναλυτικότερα τώρα, ψήφισαν 281 από τους 286 εγγεγραμμένους Αντιπροσώπους Σωματείων εκ των οποίων βρέθηκαν 280 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα (1) άκυρο. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  15 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 4 ΕΔΡΕΣ

Για το Γενικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  12 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 3 ΕΔΡΕΣ

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  4 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 1 ΕΔΡΕΣ

Για ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ, από τους 98 Αντιπροσώπους ψήφισαν οι 92 και βρέθηκαν 91 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα(1) άκυρο.

Αναλυτικότερα έλαβαν:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  86 ψήφους (93,5%),  5 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 5 ψήφους (6,5%), 0 ΕΔΡΕΣ

Δήλωση Στέλιου Βοργιά:

 «Το αποτέλεσμα μας γεμίζει τεράστια ευθύνη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων του Ηρακλείου. Η στήριξη των αντιπροσώπων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας γεμίζει πραγματικά συναισθήματα ικανοποίησης, συγκίνησης αλλά και ευθύνης. Ευχαριστώ προσωπικά του Συνέδρους-Συναδέλφους που μας στήριξαν αλλά και αυτούς που δεν μας στήριξαν και δεσμεύομαι ότι η ΔΗΣΥΕ θα συνεχίσει τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζομένους και τους ανέργους του Ηράκλειου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Ζητά τη στήριξη των εργαζομένων που έμειναν χωρίς δουλειά εξαιτίας του σεισμού

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Μπαίνουν οικίσκοι στα χωριά που ισοπέδωσε ο Εγκέλαδος

Κορωνοϊός - Κρήτη: Έκρηξη ιικού φορτίου στα λύματα

ESPA BANNER