Κρήτη

Ηράκλειο

Εκδήλωση με αφορμή την 28η Οκτωβρίου από την Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου

28η οκτωβρίου

Η Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9), την Παρασκευή  2 Νοεμβρίου στις 19.00 την ομιλία της ιστορικού Κατερίνας Αναγνωστάκη,  "Να σου πω, παιδί μου, τι έγινε": μας ενδιαφέρει η προσωπική μαρτυρία στην διδασκαλία της ιστορίας; Το παράδειγμα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Η ομιλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και θα προσεγγίσει το θέμα της χρήσης των προφορικών προσωπικών μαρτυριών ως πηγών για την ιστορία του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου

Η Κατερίνα Αναγνωστάκη έχει σπουδάσει Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου είναι σήμερα υποψήφια διδάκτορας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα έρχονται από την σύγχρονη ιστορία και επικεντρώνονται στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στα ζητήματα μνήμης και στην διδακτική της ιστορίας. Επαγγελματικά ασχολείται με την ιστορική έρευνα και την εκπαίδευση ενηλίκων. 
Η τρέχουσα έρευνα στην οποία συμμετέχει αφορά την ιστορία των Εβραίων της Κρήτης.

 «Όπως σε όλες τις δράσεις που φιλοξενούνται στον Κοινωνικό Χώρο, η είσοδος είναι δωρεάν. Η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο - "Φαγητό με την Αγάπη μας") των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη.» 

Κρήτη

Λασίθι

Οροπέδιο Λασιθίου: Προώθηση των αγροτικών προϊόντων μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα

synantisi_stefanaki_me_asol_1.jpg

Με τον Διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Λασιθίου, κ.Μουδάτσο Θοδωρή, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, στον χώρο του Δημαρχείου.

Στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας ,σε επίπεδο φορέων, οι δύο παράγοντες έθεσαν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό, αλλά και ,γενικότερα, το μέλλον του αγροτικού κλάδου στο Οροπέδιο Λασιθίου. Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τη συμμετοχή του Δήμου σε Περιφερειακά και  Ευρωπαϊκά Προγράμματα (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις κ.λπ.) για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων αλλά και τον σχεδιασμό για την πιστοποίηση και προστασία από την πανδημία του COVID-19, σε επίπεδο προγραμματικής συνεργασίας.

Ακόμη, η συνάντηση περιλάμβανε τόσο την υπάρχουσα σύγκλισή τους όλα αυτά τα χρόνια, όσο και μελλοντικά σχέδια και δράσεις μεταξύ Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και Α.Σ.ΟΛ. Οι δυο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη μέχρι τώρα συνεργασία και στήριξη, ενώ σηματοδοτήθηκε και η συνέχιση της ύπαρξης μιας αγαστής και εποικοδομητικής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ,επίσης, τόσο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών-Διοικητικών του Δήμου, κ.Τζιράκης Δημήτρης, όσο και η κα.Κοντογιάννη Μαρία, στέλεχος και συνεργάτιδα του Α.Σ.ΟΛ.