Κρήτη

Ηράκλειο

Δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας σε Αρχάνες Αστερούσια και Καλλιθέα, Σκαλάνι, Φορτέτσα

δάκος

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι, λόγω καιρικών συνθηκών η έναρξη του 1 ου ΓΕΝΙΚΟΥ Δολωματικού Ψεκασμού Δακοκτονίας στα παρακάτω δ.δ. του Δήμου ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ αναβλήθηκε:
α) για το Σάββατο 11/7/2020, Πύργος-Πραιτώρια-Χάρακας

β) και για την Κυριακή 12/7/2020, Μεσοχωριό,Βορια-Μαδέ-Χαράκι,

ενώ με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει ο δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας την Παρασκευή 10-7-2020 στην Καλλιθέα, Σκαλάνι και Φορτέτσα.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Διπλή διάσωση σε παραλία των Μαλίων - Σωτήρια η παρουσία ναυαγοσωστών

ναυαγοσώστης

Από βέβαιο θάνατο έσωσαν οι ναυαγοσώστες σε παραλία των Μαλίων, δύο τουρίστες.

Τα περιστατικά σημειώθηκαν χθες, με πρωταγωνιστές έναν 36χρονο Βρετανό και μία 45χρονη Γερμανίδα, οι οποίοι κινδύνευσαν σοβαρά στη θάλασσα.

Έμπειροι ναυαγοσώστες της σχολής "Ωκεανίς" βούτηξαν στην φουρτουνιασμένη θάλασσα και στους έβγαλαν στη στεριά, ενώ ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Χερσονήσου.