Κρήτη

Ηράκλειο

"Αστακός" το Τυμπάκι εν αναμονή της μηχανοκίνητης πορείας

περιπολικό

Μέσα σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα η μηχανοκίνητη πορεία με κατάληξη το Τυμπάκι, που διοργανώνεται με αφορμή τα αιματηρά επεισόδια στην περιοχή, που έλαβαν χώρα στις 29 Αυγούστου, ανάμεσα σε πακιστανούς εργάτες γης και ντόπιους.

Η δημοτική αρχή Φαιστού εξακολουθεί να δηλώνει άγνοια για την ταυτότητα των διοργανωτών, ωστόσο έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους -και μέσω της συχνότητας του Ράδιο Κρήτη- ότι στην περιοχή δεν είναι ευπρόσδεκτοι όσοι έχουν την πρόθεση να προσθέσουν “λάδι στη φωτιά” ή να υποκινήσουν νέα βίαια επεισόδια.

Πάντως, όπως μετέφερε ο δήμαρχος Γρηγόρης Νικολιδάκης στο Ράδιο Κρήτη, από τη στιγμή που δεν έχει επίσημα από τους διοργανωτές δηλωθεί η πρόθεση παρουσίας τους στο δημοτικό κατάστημα, ο ίδιος δε θα βρίσκεται εκεί κατά τις απογευματινές ώρες...

Στο Τυμπάκι που “μέτρησε” τεταμένες, έκρυθμες ώρες μετά τα συμβάντα της 29ης Αυγούστου, τώρα επικρατεί μια σχετική ηρεμία, την οποία το ψύχραιμο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας είναι αποφασισμένο να διαφυλάξει.

Αυτός είναι και ο στόχος της τοπικής ΕΛΑΣ, η παρουσία της οποίας είναι έντονη τα τελευταία 24ωρα, πραγματοποιώντας μάλιστα χθες το πρωί 12 προσαγωγές αντρών Πακιστανικής καταγωγής, εκ των οποίων οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Προκειμένου να μην υπάρξουν περιθώρια για εκτροπές κατά τη σημερινή μηχανοκίνητη πορεία, οι αστυνομικές αρχές έχουν εκπονήσει ειδικό σχέδιο επιτήρησης το οποίο έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πίσω από την πορεία, με αφετηρία στις 5 το απόγευμα στον κόμβο Αθανάτων στην Εθνικό Οδό Ηράκλειο-Μοιρών, βρίσκονται ακραίες ομάδες 12 θεϊστών, οπαδών του Σώρρα και υπολειμμάτων της Χρυσής Αυγής.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κλείνει για λίγες ώρες, λόγω κακοκαιρίας, το αεροδρόμιο Ηρακλείου

πτηση

Σε ολιγόωρη αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης" λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε το νησί και από την οποία δημιουργήθηκαν προβλήματα στις υποδομές, προχωρά η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το αεροδρόμιο Ηρακλείου θα παραμείνει προσωρινά κλειστό για τις επόμενες 4 ώρες, από τις 12:30 το μεσημέρι έως τις 16:30 το απόγευμα της 21/10/2020, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αερολιμένα και η ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών.