Κρήτη

Ηράκλειο

Αναζητούν λύση στο Υπουργείο για το Φράγμα Αμιρών

ΦΡΑΓΜΑ_ΑΜΙΡΩΝ.jpg

Λύση αναζητείται για το σοβαρό πρόβλημα του Φράγματος των Αμιρών στη Βιάννο.

Μετά από την χθεσινή επίσκεψη του Δημάρχου της περιοχής Μηνά Σταυρακάκη, στο Υπουργείο Υποδομών και τη συνάντηση του με τον Υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη, μία ακόμα σύσκεψη για το θέμα ακολουθεί σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της χθεσινής συνάντησης,παρουσία και του βουλευτή Ηρακλείου Μάξιμου Σενετάκη, τέθηκε υπόψη του Υπουργού, η επισκευή του μετώπου της Ψαρής Φοράδας, η προστασία των νότιων ακτών του νομού Ηρακλείου, αλλά και το σοβαρό θέμα του φράγματος των Αμιρών.

Ειδικότερα, για το θέμα του φράγματος των Αμιρών,  ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης αναμένεται να δει τον Υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη, με σκοπό να αναζητήσουν τρόπους χρηματοδότησης, αλλά και προώθησης του έργου.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 12.30 το μεσημέρι, ενώ αναμένεται στο περιθώριο της σύσκεψης να συζητηθούν κι άλλα αναπτυξιακά θέματα της Κρήτης.

Κρήτη

Ρέθυμνο

Λασίθι

Κρήτη - Πυροσβεστική: Αυτοί είναι οι νέοι Διοικητές σε Ρέθυμνο και Λασίθι

Λάμπρος Κίτσιος - Νίκος Μητσιογιάννης

Νέα πρόσωπα έρχονται να αναλάβουν επικεφαλής σε πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης μετά και την ολοκλήρωση των τακτικών κρίσεων που έγιναν στο Σώμα.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τις κρίσεις, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης Αρχιπύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης παραμένει στη θέση του όπως και ο Διοικητής της ΠΥ Ηρακλείου, Πύραρχος Γεώργιος Τσικαλάς αλλά και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων Πύραρχος Γεώργιος Μαρκουλάκης.

Έτσι, αλλαγές έχουμε μόνο στους Νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Η αποστρατεία του μέχρι πρότινος Διοικητή της ΠΥ Ρεθύμνου Παναγιώτη Καράμπελα αλλά και εκείνη του Διοικητή ΠΥ Λασιθίου Μιχάλη Βασιλάκη, έκανε την ηγεσία του Σώματος να τοποθετήσει νέα πρόσωπα στις θέσεις των επικεφαλής.

Έτσι και σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο νεά πρόσωπα που θα καλύψουν τις θέσεις αυτές δεν είναι από την Κρήτη αλλά έρχονται από υπηρεσίες της Μαγνησίας και της Λάρισας.

Πρόκειται για τον Πύραρχο Λάμπρο Κίτσιο ο οποίος από τη θέση του Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας, έρχεται να αναλάβει Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Ρεθύμνου

Στο Νομό Λασιθίου, Διοικητής τοποθετείται ο Πύραρχος Νικόλαος Μητσιογιάννης ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: "Λαμπάδιασε" το αυτοκίνητο τη νύχτα

Κρίσεις στην Πυροσβεστική: Αποστρατεύτηκε ο Κρητικός Υποστράτηγος

Επίδομα θέρμανσης - οριστικό: Πότε θα πληρωθεί (βίντεο)