Κρήτη

Ηράκλειο

Ανανεώθηκε η συνεργασία για την διοργάνωση αιμοδοσιών στη Λότζια

φωτογραφία αρχείου από αιμοδοσία

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26. 08.2020 η συνάντηση εκπροσώπων του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών& Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτης" με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Λαμπρινό, την αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υποθέσεων κα Παπαδάκη και τον κ Βλαχάκη, επιστημονικό συνεργάτη του Δήμου Ηρακλείου. Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των αιμοδοσιών στη Λότζια και ακολούθησε μια ουσιαστική συζήτηση για την περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού εθελοντικής αιμοδοσίας στην πόλη του Ηρακλείου. Η συνεργασία ανανεώθηκε με την προοπτική να γίνονται πλέον οι αιμοδοσίες κάθε Σάββατο λόγω της μεγάλης προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών. 

Μέχρι σήμερα στο Δήμο Ηρακλείου (Λότζια)  έχουν συγκεντρωθεί 3.017 μονάδες αίματος (123 ημέρες εθελοντικής αιμοδοσίας) στα πλαίσια του προγράμματος «αιμοδοτούμε μαζί» που υλοποιεί ο "Αιματοκρήτης" σε συνεργασία με την κινητή μονάδα Βενιζελείου Νοσοκομείου και τη στήριξη εθελοντικών φορέων της πόλης και ιδιαίτερα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. 

Συνολικά στα πλαίσια των δράσεων του "Αιματοκρήτη" στο Δήμο Ηρακλείου έχουν πραγματοποιηθεί 289 αιμοδοσίες και έχουν συγκεντρωθεί 7.484 μονάδες αίματος. Παράλληλα έχουν διανεμηθεί χιλιάδες ενημερωτικά έντυπα και έχουν διοργανωθεί ποικίλες ενημερωτικές δράσεις τόσο για την εθελοντική αιμοδοσία όσο και για τη δωρεά οργάνων, τη δωρεά μυελού οστών και τη δωρεά ομφάλιου αίματος. 

Το Ηράκλειο είναι πλέον ανάμεσα στις πρώτες πόλεις της Ελλάδας σε εθελοντική προσφορά! 

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης - σεισμός: Εκτός Στεγαστικής Συνδρομής το 70% των διαμερισμάτων του νομού Ηρακλείου

Σωκράτης Βαρδάκης

Το 70% των δημοτικών διαμερισμάτων των Δήμων του Νομού Ηρακλείου που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου, βρίσκονται εκτός της Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.), τονίζει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Βαρδάκης, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./16446/Α325/2021 - ΦΕΚ 4646/Β/7-10-2021, προβλέφθηκε η οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών, σε κτίρια από τους σεισμούς της 24ης Ιουλίου και 27ης Σεπτεμβρίου 2021, σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης.

Μεγάλη όμως είναι η απογοήτευση, αφού περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Αρχανών-Αστερουσίων Γόρτυνας, Φαιστού, Χερσονήσου και ολόκληρες ο Δήμος Βιάννου, της Περιφέρειας Κρήτης, δεν περιλαμβάνονται στην εν λόγω Κ.Υ.Α., δήμοι που σημειωτέον κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χουλιάρας για Αρκαλοχώρι: Οι σεισμοί θα συνεχιστούν για μήνες

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Έφτασαν οι πρώτες προκάτ αίθουσες στο Γυμνάσιο (φωτο)

ESPA BANNER