Κρήτη

Ηράκλειο

Πολιτισμός

Κλείνει η 3η Ενότητα ξεναγήσεων με Κιζίλ Τάμπια και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

μουσειο φυσικης ιστοριας κρητης

Με  το κλείσιμο της  τρίτης ενότητας  των  ομιλιών του  κύκλου ‘’Ξενάγηση στο Κρητικό παρελθόν’’ του Δήμου Ηρακλείου,  το Σάββατο 19  Μαΐου 2018 στην είσοδο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, θα παρουσιασθεί η Κιζίλ Τάμπια και η θέση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ξενάγηση για τους ενδιαφερόμενους εντός του μουσείου, από στέλεχος του.  
                                                                                                 

ξενάγηση ΜΦΙ

ξενάγηση ΜΦΙ, by mpeka

                         

ΙΑΚΕ ξενάγηση

ΙΑΚΕ ξενάγηση, by mpeka

Την  ξενάγηση προσφέρει  εθελοντικά  η κ. Αθηνά Κυριακάκη –Σφακάκη, Ξεναγός – Συγγραφέας, μέλος  του Σωματείου  Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Επιθεώρηση εργασιών στο γήπεδο του Φόδελε

Γηπεδο Φοδελε

Την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Φόδελε, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται από τη σύμβαση, ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πετούση και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη ο κ Μποκέας βρέθηκε στο υπό κατασκευή γήπεδο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπο Παντερή και τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, χώρου προθέρμανσης, καθώς και ενός ισόγειου μεταλλικού κτιρίου 175 τετραγωνικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 915.000 ευρώ.

Αυτό που ζήτησε ο κ. Μενέλαος Μποκέας από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε, είναι να εξεταστεί η δυνατότητα, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να κατασκευαστεί και ένα γήπεδο μπάσκετ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο αθλητισμού στο Φόδελε. Έναν πόλο έλξης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης στο δήμο Μαλεβιζίου και βήμα βήμα δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές και αναβαθμίζουμε υφιστάμενες, για την υποστήριξη αυτού του σχεδιασμού.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης