Κρήτη

Ηράκλειο

Πολιτισμός

Ηράκλειο: 6ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου (Φωτογραφίες)

6o-festival-del-cinema-italiano-2019-irakleio-io-non-ho-paura25.jpg

Οι φίλοι του σινεμά έδωσαν δυναμικό παρόν στην πρεμιέρα του 6ου Ιταλικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου 2019 την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο. Πλήθος σινεφίλων απόλαυσε την εξαιρετική σκηνοθεσία του Gabriele Salvatores στην ταινία "IO NON HO PAURA".

Μια ταινία βασισμένη στο μυθιστόρημα ενός από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους μυθιστοριογράφους της ιταλικής λογοτεχνίας, του Niccolò Ammaniti, που με το έργο του αναφέρεται σ’ ένα πρόβλημα που ταλάνιζε για χρόνια τη σύγχρονη Ιταλία – τις απαγωγές για λύτρα.

Την διοργάνωση του 6ου Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου έχει το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Καζάλι και το Ιταλικό Προξενείο, με συνδιοργανωτές το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης EUROPE DIRECT και τον Δήμο Ηρακλείου.

Το κοινό είχε επίσης την ευκαιρία να απολαύσει αυθεντικές γεύσεις από τους χορηγούς της εκδήλωσης (οινοποιείο Λουλούδης, αρτοποία Σταματάκης, νερά Kristal).

Οι βραδιές με καλό ιταλικό κινηματογράφο θα συνεχιστούν όλο τον μήνα Νοέμβριο, στην αίθουσα Μανόλη Καρέλλη (κτίριο Ανδρόγεω). Η Είσοδος είναι ελεύθερη.

Την επόμενη Πέμπτη στις 14 Νοεμβρίου θα απολαύσουμε σε σκηνοθεσία Giuseppe Tornatore την ταινία "La sconosciuta  / Η άγνωστη" - 2006.

Η ταινία περιγράφει την θλιβερή ιστορία μιας Μολδαβής μετανάστριας στην Ιταλία, που για χρόνια έχει κακοποιηθεί σωματικά και συναισθηματικά.
Ντυμένη με τη δραματική μουσική του Έννιο Μορικόνε γοήτευσε και βραβεύτηκε για τις εξαιρετικές ερμηνείες, τη θαυμάσια φωτογραφία και τη σκηνοθεσία του Tornatore.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αυξάνονται οι θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κάτοικους

στάθμευση

Προστίθενται σταδιακά από τη δημοτική αρχή Ηρακλείου νέες θέσεις στάθμευσης, με τη μπλε διαγράμμιση, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου που είναι κάτοχοι της ειδικής κάρτας στάθμευσης.

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, εγκρίθηκε η παραχώρηση συνολικά 16 νέων θέσεων στις οδούς Τομπάζη, Βιάννου και την οδό 1770. Στόχος του δήμου είναι, σταδιακά, οι έως σήμερα 369 θέσεις που έχουν εγκριθεί να φθάσουν τις 690 , που θα είναι και η "οροφή", όπως ξεκαθαρίζει στο ekriti.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης. 

Άλλες τόσες, δηλαδή άλλες περίπου 700, είναι οι θέσεις ελεγχόμενης παρόδιας στάθμευσης που θα μείνουν “ανοικτές” και διαθέσιμες για τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους στο κέντρο της πόλης.

Οι 369 θέσεις που έχουν εγκριθεί και έχουν ήδη διαγραμμιστεί με μπλε χρώμα, αντιστοιχούν σε 157 στη Ζώνη Α, που οριοθετείται από την περιφέρεια που σχηματίζεται από τη Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου, τις οδούς Γιαμαλάκη και Κυρίλλου Λουκάρεως, την πλατεία Κορνάρου, την οδό Αβέρωφ, την πλατεία Ελευθερίας και την οδό Δουκώς Μποφώρ.

Οι 165 έχουν δεσμευτεί για τη Ζώνη Β, είναι η περιοχή νοτιοανατολικά της ζώνης Α που οριοθετείται βόρεια από τη λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου, νότια από τα Τείχη και ανατολικά από την οδό Έβανς.

Τέλος, στη Ζώνη Γ που οριοθετείται από την περιοχή νοτιοδυτικά της Ζώνης Α, νότια από τα Τείχη και την οδό Γερωνυμάκη, δυτικά από την όδο Έβανς και ανατολκά από τη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως αντιστοιχούν 47 θέσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι έως σήμερα οι δικαιούχοι καρτών φθάνουν τους 1286, εκ των οποίων οι 610 που έχουν κάρτες για τη Ζώνη Α μπορούν να σταθμεύουν και στις τρεις ζώνες. Το ίδιο δε συμβαίνει για τους 525 που έχουν κάρτες για τη Ζωνη Β που πρέπει να σταθμεύουν μόνο εκεί και τους 151 που μπορούν να σταθμεύουν μόνο στη Ζώνη Γ.

ΜΖ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: 

Κρήτη - σχολεία: Ποια παραμένουν κλειστά... λόγω κορωνοϊού

Ηράκλειο: Στα "κάγκελα" οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για τη σύμβαση εργασίας - Τί απαντούν οι ξενοδόχοι

Κοφτερίδης στο Ράδιο Κρήτη: Lockdown στο Ηράκλειο όπως τον Μάρτιο