Κρήτη

Ηράκλειο

Πολιτισμός

6ος Κύκλος Παιδαγωγικών Συναντήσεων με θέμα «Θέατρο στην εκπαίδευση ή Εκπαίδευση στο θέατρο»

ημέρα θεάτρου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου ‘’ Νίκος Καζαντζάκης ΄΄ σε  συνεργασία με  την  Ανώτερη Σχολή Θεάτρου Νότος και τον συντονισμό της ομάδας «Νηπιαγωγώντας» του Συλλόγου μας  συνεχίζουν  την υλοποίηση του 16ου Κύκλου Παιδαγωγικών Συναντήσεων με  θέμα «Θέατρο στην εκπαίδευση ή Εκπαίδευση στο θέατρο».
     
Το  σεμινάριο  είναι  δωρεάν  για  όλους  τους  εκπαιδευτικούς και  θα δοθεί  βεβαίωση  συμμετοχής στο τέλος του σεμιναριακού κύκλου.
 

αφίσα νίκος καζαντζάκης

αφίσα νίκος καζαντζάκης, by mpeka

ΧΡΟΝΟΣ  και  ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Παρασκευή  20   Απριλίου 6 – 9 μ.μ  και Σάββατο 21 Απριλίου  10 π.μ.  – 1 μ.μ.
Διάρκεια σεμιναρίου: 6 ώρες.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο 17Ο  Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.
Διδάσκων: Γιωργής Τσαμπουράκης
 
Θεματική  Ενότητα.

Δομές παιχνιδιού: θεωρία και πράξη

Διδάσκων: Γιωργής Τσαμπουράκης, Ηθοποιός, καλλιτεχνικός διευθυντής της Ανώτερης Σχολής Θεάτρου Νότος

Πώς γίνεται κάποιος κύριος των χειρονομιών του, των σωματικών του εκφράσεων; Πώς οι ψυχικές καταστάσεις μπορούν να τεθούν υπό έλεγχο; Πώς αποφεύγεται ο αυτοματισμός; Μέσα από δομές παιχνιδιού, μάθε να βλέπεις, να αισθάνεσαι. Γνώρισε τη «δραματική» συμπεριφορά. Συνειδητοποίησε τη δημιουργικότητα. Για να είναι ο δάσκαλος ικανός να αποκτήσει ευθύνη και γνώση του εσωτερικού του κόσμου για να μπορεί να τον εκφράσει. Γιατί απώτερος στόχος είναι η ομαδικότητα και η επικοινωνία.
 
Εισηγητής – Εμψυχωτής Γιωργής Τσαμπουράκης

 Γεννήθηκε στη Γερμανία το 1974. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Βεάκη. Παρακολούθησε σεμινάρια με τους Lilo Bauer, Peter Rain, ΘωμάΜοσχόπουλο, Λυδία Κονιόρδου, Anatoli Vasilief. Έχει λάβει μέρος στα έργα: Μπεντ σκην. Γ. Θεοδοσιάδης, Άλλοι άνθρωποι (Βραβείο ερμηνείας), Ο ελαφοβασιλιάς σκην. Θ. Μοσχόπουλος.
 
Το αίμα που μαράθηκε σκην. Γ. Σαχίνης, Οιδίποδας, σκην. Α. Κράλλη, Ορέστεια, σκην. Λ. Θάνος, Φύλλα από γυαλί σκην. Β. Γεωργιάδου, Βασιλιάς Ληρ και Ο θάνατος του Δαντόν σκην. Σ. Λιβαθινός, Ερωτόκριτος σκην. Γ. Χατζάκης, Mon Petit Prince σκην. Δ. Μπογδάνος.   
            
Συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο στα έργα: Πέρσες σκην. Λ. Κονιόρδου, Καλιγούλας σκην. Γ. Σαχίνης, Ο Βασιλικός σκην. Σ. Ευαγγελάτος, Οδύσσεια (συμπαραγωγή με το Piccolo Teatro di Milano) σκην. Robert Wilson. Είναι ιδρυτής και σκηνοθέτης της εταιρείας θεάτρου «Ίμερος» και καλλιτεχνικός υπεύθυνος της Ανώτερης Σχολής Θεάτρου Νότος στο Ηράκλειο Κρήτης. Συμμετείχε σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές και στην ταινία της Ελένης Αλεξανδράκη Ο αρσιβαρίστας και ο άγγελος.
 

 

Κρήτη

Κρήτη - κακοκαιρία Νοεμβρίου: Στα 21 εκατομμύρια οι ζημιές

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε ο Καρτερός

Κοντά στα 21 εκατ. ευρώ φθάνει το ύψος των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις - πλημμύρες) που προκάλεσαν ζημιές στην Κρήτη στις 10 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος μεταξύ των Εταιριών - μελών της, για την πρώτη εκτίμηση των ζημιών.

Σύμφωνα με την έρευνα δηλώθηκαν 293 ζημιές το ύψος των οποίων εκτιμάται συνολικά σε 20,8 εκατ. Από αυτές, 260 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων 20,75 εκατ.) και 33 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων.

Με αφορμή τα στοιχεία της έρευνας ο Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ σχολίασε : «Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Κρήτη το Νοέμβριο του 2020 ήταν το τρίτο γεγονός με ζημιές από πλημμύρες που καταγράψαμε εντός του έτους και το οποίο προκάλεσε καταστροφές σε περιουσίες και οχήματα. Υπενθυμίζω ότι μέσα στο έτος είχαμε καταγράψει αντίστοιχα τις ζημιές από τις κακοκαιρίες «Ιανό» τον Σεπτέμβριο και «Θάλεια» τον Αύγουστο, με την συνολική εκτίμηση αποζημιώσεων και από τα 3 συμβάντα να ανέρχεται σε Euro57,1 εκατ.

Για ακόμη μία φορά γίνεται σαφές πως οι φυσικές καταστροφές είναι πλέον μέσα στη ζωή μας με συνεχώς μεγαλύτερη συχνότητα και σφοδρότητα. Παρόλα αυτά το ασφαλιστικό κενό σε ό,τι αφορά την κάλυψη της περιουσίας των πολιτών παραμένει μεγάλο και αυτό είναι κάτι που οφείλει να απασχολήσει έντονα τη νέα χρονιά τους πολίτες και την Πολιτεία.».

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Βρέθηκε η 17χρονη Μάγια!

Εκτός λειτουργίας η ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου! - Τι απαντά η Μπορμπουδάκη

Ηράκλειο: Κίνδυνος ανεργίας για 5.000 εργαζόμενους στην εστίαση