Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τα παιδιά περίμεναν στη στάση το λεωφορείο που δεν έφτασε ποτέ...

εκδρομη

Έναν Γολγοθά, χωρίς ευτυχώς δυσάρεστη κατάληξη είχαμε για δύο μικρά κοριτσάκια, 7 και 10 ετών, τα οποία μάταια περίμεναν το λεωφορείο να περάσει από τη στάση, στις Γούρνες Τεμένους, για να τα παραλάβει και να τα μεταφέρει στο σχολείο τους, στο 52ο Δημοτικό Σχολείο..

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από δύο μέρες και αναδείχθηκε μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Κρήτη. Ο πατέρας των δύο παιδιών κατήγγειλε το συμβάν, λέγοντας πως τα παιδιά του έμειναν στη στάση, από τις 7.30 ως τις 8.45 το πρωί. Το λεωφορείο δεν πέρασε ποτέ, τα άλλα παιδιά παρελήφθησαν από τους γονείς ή συγγενείς τους και πήγαν στο σχολείο, αλλά όχι τα δικά του, καθώς ο ίδιος ηταν στη δουελιά του και η σύζυγός του δεν οδηγεί.

Κάποια στιγμή, είδαν και απόειδαν και πήραν το δρόμο για το σπίτι, το οποίο απέχει περίπου 500 μέτρα από τη στάση. Το ευτύχημα ήταν η μητέρα των παιδιών ήταν στο σπιτι, και έτσι τα παιδιά επιστρέφοντας στο σπίτι δε βρήκαν την πόρτα κλειστή.

Γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα παιδιά θα έπρεπε να είναι μόνα τους έξω από το σπίτι, μέχρι το μεσημέρι που θα επέστρεφαν οι γονείς τους.

Ο κ. Μανόλης Χαχλιούτης, πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν, λέγοντας πως προέκυψε μετά από κάποιο λάθος που έκανε ο οδηγός του λεωφορείου στο δρομολόγιο.

Επεσήμανε δε πως το υπεραστικό ΚΤΕΛ είναι πάντα δίπλα στον πολίτη και δη τους μαθητές και απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός πως καθημερινά μεταφέρονται με από τα λεωφορεία, περίπου 10.500 μαθητές.

Κρήτη

Κρήτη: "Φιέστα" για να τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών!

γερμανοί αλεξιπτωτιστές

Μία απίστευτη πρόκληση από την οργάνωση "Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών" προγραμματίζεται από τις 17 έως τις 23 Μαίου στα Χανιά. Πρόκειται για εκδηλώσεις... μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετων από την κατάκτηση της Κρήτης, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, που απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή, με κόστος 365 ευρώ! 

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πτήσεις αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε για να τιμήσουν τη μνήμη των Γερμανών που έπεσαν ηρωϊκώς!

Οπως αναφέρεται στη σελίδα:

"Οι Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές KRETA MEMORIAL είναι μια αναμνηστική και κοινωνική εκδήλωση. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμήσει και να τιμήσει τη γενναιοδωρία του German Fallschirmjäger, ο οποίος πριν από 80 χρόνια πήδηξε και κατέκτησε το νησί της Κρήτης, επιτυγχάνοντας επιτυχώς την πρώτη στρατηγική αεροπορική επιχείρηση στην ιστορία, την αεροπορική επίθεση με την ονομασία Operation Mercury, καθώς και τη γενναιότητα συμμαχικών δυνάμεων, οι οποίοι, μαζί με Έλληνες στρατιώτες και Κρητικούς, πολεμούσαν εναντίον των Γερμανών στη μάχη της Κρήτης. Η εκδήλωση είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για την προώθηση της αεροπορικής αδελφότητας και της συντροφικότητας μεταξύ στρατιωτών διαφορετικών εθνών, καθώς προσκαλούμε ξένα στρατεύματα από το ΝΑΤΟ και τις Αεροπορικές Δυνάμεις των φίλων χωρών. Η εκδήλωση περιλαμβάνει άλματα με αλεξίπτωτο στην επισκέψεις στους χώρους των γερμανικών προσγειώσεων κ.α."

Αρναουτάκης: "Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στην Κρήτη η εκδήλωση"

Με το θέμα ασχολήθηκε εκτενώς η εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, όπου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, δεκάδες ακροατές.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε προσβολή για το νησί την σχεδιαζόμενη εκδήλωση, δηλώνοντας κατηγορηματικά "δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στην Κρήτη αυτή η εκδήλωση".

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν επίσης, βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι

Το σοβαρό θέμα σχολίασε και ο συγγραματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών Αριστομένης Συγγελάκης, ο οποίος καλεί σε παγκρήτιο ξεσηκωμό:

 

 

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ! Τον Μάιο στα Χανιά για να γιορτάσουν την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης!... ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ...

Δημοσιεύτηκε από Aristomenis Syngelakis στις Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

 

Προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για το ποιος έδωσε την άδεια για την πραγματοποίηση των προκλητικών εκδηλώσεων, 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Δημοκρατία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφοδρή αντίδραση της Κρήτης για την ανιστόρητη πρόκληση με Γερμανούς αλεξιπτωτιστές

Κυψέλη: Επίθεση με καυστικό υγρό σε έγκυο - Τι καταγγέλλει η 25χρονη

Γαύδος: "Η κοπέλα ζούσε και καταλάβαινε τα πάντα" - Συγκλονιστικές μαρτυρίες