Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Η γενική απεργία παραλύει τη χώρα - Διαμαρτυρία στη ΔΟΥ Ηρακλείου

Image
ηράκλειο απεργία
 clock 09:20 | 29/05/2018 writer icon newsroom ekriti.gr

Παραλύει η χώρα την Τετάρτη 30 Μαίου, με τη γενική απεργάι που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενάντια στη λιτότητα και τη φτώχεια. 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η ΠΝΟ για τις 30 Μαΐου, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ενώ
τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισαν και τα διοικητικά συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Αποκλείουν την Εφορία Ηρακλείου
Στο Ηράκλειο αποφασίστηκε η μαζική στήριξη και συμμετοχή αύριο Τετάρτη 30 Μαίου, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Λεωφόρο Κνωσσού έξω από την Εφορία Ηρακλείου στις 8 το πρωί ενώ θα ακολουθήσει συναυλία διαμαρτυρίας.
Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν, επιστημονικοί φορείς, αγρότες, επιμελητήρια, ένστολοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα ,εργαζόμενοι στην Υγεία, δημόσιοι υπάλληλοι,  εργαζομένοι του Δήμου Ηρακλείου, το Προεδρείο του ΕΚΗ, o Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, εκπρόσωποι των πολυτέκνων και των τριτέκνων,ιδιωτικοί υπάλληλοι,η ΟΕΒΕΝΗ κ.α..

Τη δική του συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ, στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και στις υπόλοιπες πόλεις της Κρήτης.

Καλούν σε κινητοποίηση

Το ΕΚΗ

«Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι φορείς του νομού Ηρακλείου και δίνουν ραντεβού, αύριο στις 8 το πρωί, στο κτήριο της Εφορίας, στο πλαίσιο της Πανεθνικής  ημέρας δράσης των Κοινωνικών Φορέων. 
 Όπως επεσήμαναν οι Φορείς, σε κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου,  η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε βαθιά παρατεταμένη και ανακυκλούμενη οικονομική δυσπραγία, με θύματα όχι μόνο τις παραγωγικές τάξεις, αλλά και τους ευάλωτους πολίτες. Είναι, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη να αντιδράσουν με κοινούς αγώνες ενάντια στην λιτότητα, στην ανεργία και την υπερφορολόγηση. 
Ο νέος κύκλος των κινητοποιήσεων θα ξεκινήσει αύριο Τρίτη 30 Μαΐου και ώρα 8 το πρωί, έξω από το κτήριο της ΔΟΥ Ηρακλείου, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρία και συμβολικός αποκλεισμός της Εφορίας, ενώ θα ακολουθήσει Συναυλία-διαμαρτυρίας, στην οποία θα συμμετέχουν Κρητικοί καλλιτέχνες. 
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των Φορέων του Νομού, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τόνισαν για μία ακόμα φορά ότι οι Κοινές Δράσεις των Κοινωνικών Φορέων θα συνεχιστούν ακόμα πιο δυναμικά, με την δημιουργία ενός φορέα -  επιτροπής με μόνιμο χαρακτήρα, ο οποίος θα αφορά το Ν. Ηρακλείου. Ο συγκεκριμένος Φορέας, θα αναλάβει τον σχεδιασμό των κοινών δράσεων απέναντι στα μέτρα λιτότητας, στην φορολογία και στις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Ο Πρόεδρος τους ΕΚΗ συναδ. Στέλιος Βοργιάς επεσήμανε ότι «πρέπει όλοι οι πολίτες να συμμετέχουν στο νέο κύκλο κινητοποιήσεων. Πρόκειται για το μεγάλο στοίχημα το οποίο θα πρέπει να κερδίσουν οι εκπρόσωποι των φορέων του Νομού.  Αυτό όμως απαιτεί την κινητοποίηση όλων των εκπροσώπων των φορέων  και των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Ηρακλείου»

Κάλεσμα Ε.Φ.Ε.Ε.Η.  

«Η Ε.Φ.Ε.Ε.Η. σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα συμμετέχει στη γενική απεργία της Τετάρτης 30 Μαΐου  μαζί με όλους τους Κοινωνικούς εταίρους, τους  Επιστημονικούς και Επαγγελματικούς Φορείς,  και καλεί με την σειρά της τα όλα  Μέλη της να συμμετέχουν  ενισχύοντας με την παρουσία τους  την κινητοποίηση στο Ηράκλειο.
Για το Ηράκλειο η  κεντρική κινητοποίηση  έχει προγραμματιστεί στις 10π.μ. μπροστά στο κτίριο της Δ.Ο.Υ.  Ηρακλείου».

Οι συνταξιούχοι

«Οι συνταξιούχοι δεν είμαστε απόμαχοι της ζωής. Η συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού εργατικού κινήματος είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. Δε μας χάρισαν τίποτα. Οι συντάξεις μας, η υγεία, η πρόνοια, τα πάντα είναι πληρωμένα με το αίμα μας και τη δουλειά μας. Δεν τα χρωστάμε σε καμία κυβέρνηση, σε κανένα τραπεζίτη, σε κανένα δανειστή.
Οι αγώνες μας ως συνταξιούχων του Δημοσίου συνεχίζονται αμείωτοι.
Δίνουμε μαζικό παρων την Τετάρτη 30 Μάη, ώρα 10 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας.
Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:
•    Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και αποκατάσταση όλων των απωλειών.
•    Τον μη επανυπολογισμό των συντάξεων που θα επιφέρει κι άλλες μειώσεις από 1-1-2019.
•    Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.
•    Την επιστροφή όλων των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
•    Επαναφορά της 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.
•    Να μπει τέλος στη φορολογική αφαίμαξη των συνταξιούχων».

Οι γιατροί

«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συμμετέχει στην απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο, Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, οι επαγγελματικοί, κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς, ενάντια στην άγρια λιτότητα που έχουν επιφέρει τα μέτρα της κυβέρνησης, με την υπερφορολόγηση, την περικοπή των μισθών και των συντάξεων. 
Ο Π.Ι.Σ. καλεί τους ιατρούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία και να διεκδικήσουν: 
•    Αύξηση των μισθών
•    Προσλήψεις προσωπικού
•    Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας
•    Κατάργηση του Νόμου 4387/2016 για το συνταξιοδοτικό
•    Δίκαιο φορολογικό σύστημα »

Οι Οικοδόμοι

«Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας για αυξήσεις στα μεροκάματα, υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων ενσήμων». Παλεύουμε αποφασιστικά για ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τη φοροληστεία. 
Διεκδικούμε μέτρα για την προστασία των ανέργων, την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες.  
Η «ανάπτυξη», που υπόσχεται η κυβέρνηση, η «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια και η «κανονικότητα», που επικαλούνται, είναι «τα θέλω» και οι απαιτήσεις των αφεντικών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και των άλλων αρπαχτικών του ιδρώτα μας. Αυτή είναι η ανάπτυξη που φέρνει κέρδη για τους λίγους και φτώχεια, εξαθλίωση για εμάς τους πολλούς.
Η απόφαση μας είναι μία: Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, για το μεροκάματο, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία, τις εργασιακές σχέσεις, για όλα!
Με τον αγώνα μας μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας, τα δικά μας συμφέροντα.
Η απάντηση μας είναι ο οργανωμένος, αποφασιστικός αγώνας, δίπλα στο Συνδικάτο μας, δίπλα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, ενάντια στις επιδιώξεις και τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας».

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis