Κρήτη

Ηράκλειο

Αθλητικά

Αυγενάκης στο Ράδιο Κρήτη: Έργα παντού στο Ηράκλειο

νεώρια 11

Έργα σε όλο το Ηράκλειο, συνδυάζοντας την ξεκούραση και τον αθλητισμό, προγραμματίζει το Υπουργείο Αθλητισμού, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης στο “Ράδιο Κρήτη” και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

Ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου, η δημιουργία ενός ναυταθλητικού κέντρου στο λιμάνι του Ηρακλείου, στο χώρο δίπλα στο παλιό Ψυγείο αλλά και ένα τετραώροφο κτηριακό συγκρότημα στη δυτική πλευρά του Παγκρητίου με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου προϋπολογισμού 1 εκ. 2000 ευρώ ενώ οραματικό είναι το έργο του νέου αθλητικού συγκροτήματος στο Ηράκλειο, με κλειστή πισίνα, κλειστό προπονητήριο μπάσκετ, γήπεδο beach volley, χώρο skate board και άλλα έργα, προϋπολογισμού 10 εκ ευρώ με την παρουσίαση να προγραμματίζεται εντός των επόμενων ημερών.

Για το Ναυταθλητικό Κέντρο στο λιμάνι της πόλης, είπε ότι υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ΤΑΙΠΕΔ και του ΟΛΗ για το εν λόγω έργο που θα λειτουργήσει υπό τη σκέπη του ΕΑΚΗ, σε συνεργασία με τους ιστιοπλοϊκούς συλλόγους και τα σωματεία.

Επιπροσθέτως, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι έχει στείλει έγγραφο στο Υπουργείο Πολιτισμού, για ένα μεγαλεπίβολο σχέδιο με την παραχώρηση τμήματος των Νεωρίων στο Ηράκλειο, με σκοπό τη λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων με χαμηλή όχληση όπως τοξοβολία, σκάκι κ.α ενώ στο Υπουργείο γίνονται προχωρημένες σκέψεις για τη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου, σε συνεργασία με την ΕΤΑΔ,  για αθλήματα ανοιχτής θαλάσσης ενόψει των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που θα διεκδικήσει ο Δήμος Ηρακλείου για το 2023 ή το 2025.

Αναφορικά με το Κολυμβητήριο στον Άη Γιάννη, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου, έργο που όμως δεν περιλαμβάνεται στον προγραμματισμό του Υπουργείου, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι στις συζητήσεις που έχουν γίνει με τον Δήμο, τονίστηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα και το εν λόγω έργο δεν είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου του ...

Να σημειωθεί ότι στο σχεδιασμό του Υπουργείου υπάρχουν έργα σε όλο το Νομό Ηρακλείου και σχεδόν ξεχωριστά σε κάθε δήμο της ενδοχώρας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Αυγενάκη

 

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΡΜΑ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Ο άγνωστος άνδρας και το τηλεφώνημα για 20.000 ευρώ

Βενιζέλειο - κορωνοϊός: Με θερμικές κάμερες η είσοδος στο Νοσοκομείο

Καστέλλι: Τραγωδία στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου!

Κρήτη

Ηράκλειο

Στην Αθήνα ο Λαμπρινός - Συνάντηση με Πέτσα και Βλαστό

Βασιλης λαμπρινος

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Ο Δήμαρχος την Πέμπτη θα έχει συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ελληνικού Δημοσίου Στέφανο Βλαστό και την Παρασκευή με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα. 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Ακριβό και σε έλλειψη το πασχαλινό αρνί φέτος

Ηράκλειο: Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων