Κρήτη

Χανιά

Θεοχάρης από Χανιά: Το μεταναστευτικό δεν θα επηρεάσει τον τουρισμό

χάρης θεοχάρης

Την άποψη ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό δεν θα επηρεάσει τις τουριστικές περιοχές της χώρας, εξέφρασε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος συναντήθηκε στο Επιμελητήριο της πόλης με τουριστικούς φορείς των Χανίων. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το μεταναστευτικό σε τουριστικές περιοχές, δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το ζήτημα του μεταναστευτικού να δημιουργήσει θέμα στον τουρισμό μας. Για μένα όλη αυτή η συζήτηση δεν θα έπρεπε να γίνεται καν. Η εσωτερική αλληλεγγύη το να μοιραστούμε, δηλαδή, όλες οι περιοχές ένα εθνικό πρόβλημα θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Είμαστε ενιαία χώρα. Τα προβλήματα, όταν είναι σε εθνικό επίπεδο, πρέπει να μοιράζονται. Ειδικά όταν υπάρχει εθνικό σχέδιο, υπάρχουν συγκεκριμένες δράσεις και με την αυστηροποίηση της φύλαξης στα σύνορα και με την επιτάχυνση του ασύλου και με την διεθνοποίηση του προβλήματος και με τα κλειστά κέντρα. Συνεπώς υπάρχει μια συνεκτική πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζεται σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο».

Ο κ Θεοχάρης που συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, κάνοντας μια σύντομη αποτίμηση της τουριστικής χρονιάς εμφανίστηκε ικανοποιημένος, τονίζοντας ότι «η εικόνα συνολικά είναι θετική».

Μιλώντας στους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων, οι οποίοι προηγουμένως έθεσαν μια σειρά από θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, παρουσίασε τις γενικές αρχές για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μέσα από ένα στρατηγικό σχέδιο που, όπως είπε, «είναι ο οδικός χάρτης, ώστε να υπάρξει μια ανάπτυξη που να μας ταιριάζει και να γίνει απρόσκοπτα».

Από τα Χανιά, ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στις προσπάθειες του υπουργείου για ενίσχυση των πτήσεων στη χώρα από νέους προορισμούς και επεσήμανε την ανάγκη αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος μέσα από τη βιώσιμη, πράσινη ανάπτυξη. Παράλληλα, μίλησε και για τις προσπάθειες για ανάπτυξη και εναλλακτικών μορφών τουρισμού κάνοντας γνωστό ότι σύντομα θα υπάρξει νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό. Επανέλαβε ότι βασικός στόχος του υπουργείου είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου. Τόνισε, ωστόσο, ότι γι' αυτό χρειάζεται και η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα και των φορέων του τουρισμού.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης στο Επιμελητήριο, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης αναφέρθηκε στο θέμα της τουριστικής προβολής και στην πρωτοβουλία των ξενοδόχων και φορέων του τουρισμού στα Χανιά να αναλάβουν το κόστος της προσπάθειας.

«Ο ιδιωτικός τομέας έχει πάρει την πρωτοβουλία για προβολή με δικά του μέσα του νομού Χανίων στο εξωτερικό. Είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία, την οποία θα είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσουν και οι δημόσιοι φορείς. Δήμοι και Περιφέρεια πρέπει να αποφασίσουν σε μια κοινή καμπάνια προβολής» ανέφερε ο κ. Φραγκάκης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Γόρτυνας: Ενημέρωση για εξόφληση λογαριασμών και καταβολή δόσεων ρυθμίσεων

χρεη δημοσιου

Ο Δήμος Γόρτυνας υπενθυμίζει στους δημότες ότι, με απόφαση της κυβέρνησης, στα πλαίσια των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, προβλέπεται αναστολή πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών προς τους ΟΤΑ και παράταση της προθεσμίας καταβολής δόσεων ρυθμίσεων, χωρίς καμία επιβάρυνση με τόκους ή προσαυξήσεις.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι δημότες, τόσο για την δική τους προστασία όσο και για την προστασία των εργαζομένων του Δήμου Γόρτυνας, να μην προσέρχονται στις υπηρεσίες του Δήμου για πληρωμή λογαριασμών, καταβολή δόσεων ρυθμίσεων, τακτοποίηση ΤΑΠ και λοιπών οφειλών. Επισημαίνεται ότι οι δημότες μπορούν να πραγματοποιούν κανονικά τις πληρωμές τους μέσω e-banking.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η προθεσμία υποβολής δήλωσης διόρθωσης επιφάνειας ακινήτων έχει παραταθεί ως τις 30/6/2020.

Η προσέλευση στις υπηρεσίες του Δήμου δεν επιτρέπεται για το κοινό, παρά μόνο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (ραντεβού) και μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις.

Για ραντεβού, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2892340300 (Τηλεφωνικό Κέντρο), 2892340331 (Ταμείο), 2892340322 (Οικονομική Υπηρεσία – Έσοδα).

Για διευκρινίσεις σχετικά με πληρωμές μέσω e-banking, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2892340357 και 2892340336.