Κρήτη

Χανιά

Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία

φωτογραφία αρχείου από αιμοδοσία

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των πολιτών στα Χανιά στην προσπάθεια των υγειονομικών αρχών της χώρας για πρόσφορα αίματος.

Στα Χανιά και μετά τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας οι νοσηλευτικές υπηρεσίες αιμοδοσίας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου «'Αγιος Γεώργιος» λειτουργούν πλέον εκτός νοσοκομείου και φιλοξενούνται στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο παλιό λιμάνι της πόλης.

Οι υπηρεσίες λειτουργούν στο συγκεκριμένο χώρο από την Δευτέρα 23 Μαρτίου με αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες και υποστηρίζονται από το προσωπικό της νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Χανίων.

Σύμφωνα με στοιχεία της νοσηλευτικής υπηρεσίας η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών είναι μεγάλη, καθώς μόνο κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της μονάδας στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», συγκεντρώθηκαν 55 φιάλες αίματος εκ των οποίων οι 45 ήταν από εθελοντές αιμοδότες και 10 για τις ανάγκες ασθενών.

Την δεύτερη ημέρα προσφέρθηκαν 48 φιάλες αίματος εκ των οποίων οι 7 ήταν για ανάγκες ασθενών.

Η μονάδα θα λειτουργεί στο συγκεκριμένο χώρο για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα του υπουργείου Υγείας καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και το Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Ο χώρος παραχωρήθηκε από τον δήμο Χανίων για όσο διάστημα χρειασθεί όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης που κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στην προσπάθεια για συγκέντρωση αίματος.

Όπως αναφέρει, «θα θέλαμε να καλέσουμε ξανά, μαζί με την διοίκηση του νοσοκομείου, τους πολίτες να προσέλθουν στο “Μίκης Θεοδωράκης” και να βοηθήσουν όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει όλο το υγειονομικό προσωπικό του τόπου αλλά και να δώσουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης, που είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε όλοι μαζί, μέσα από την ατομική προσφορά του καθενός να υπερβούμε αυτή τη συλλογική κρίση».

Ο δήμαρχος Χανίων που είναι εθελοντής αιμοδότης προσέφερε ήδη αίμα ενισχύοντας την προσπάθεια των υγειονομικών αρχών.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι ιδιοκτήτες ταξί εφιστούν την προσοχή των επιβατών

ταξί ηρακλείου

 Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Λευτέρης Πετράκης για τη λειτουργία των ταξί αυτήν την περίοδο. 

Σύμφωνα με αυτήν:

"Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό του Ηρακλείου ότι τα δύο ραδιοταξί της πόλης μας εξυπηρετούν σε 24ωρη βάση όλο το χρόνο, σε καλούς και δύσκολους καιρούς.

Ακόμα και τώρα εν μέσω πανδημίας είμαστε υποχρεωμένοι με οποιονδήποτε κίνδυνο αλλά με προφυλάξεις, να προσφέρουμε υπηρεσίες όπως μας προστάζει το καθήκον.Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης (ακόμα  και κακόβουλων κινήσεων από κάποιους που θέλουν να πλήξουν το ταξί) σας ενημερώνουμε ότι τα τηλέφωνα των ραδιοταξί είναι τα κάτωθι:

ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ  ΚΝΩΣΣΟΣ 2810210102

ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΚΑΝΤΙΑ 2810361362 και για οποιαδήποτε άλλο θέμα και εξυπηρέτησης το τηλέφωνο του προέδρου  του συλλόγου είναι  6979158115.