Κρήτη

Χανιά

Με επιτυχία το 1ο φορολογικό σεμινάριο του Επιμελητηρίου Χανίων

2_7.jpg

Με μεγάλη επιτυχία και ευρεία συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το ενημερωτικό σεμινάριο φορολογικών θεμάτων, εξωχώριων εταιριών και φορολόγησης νομικών προσώπων το Σάββατο 14 Απριλίου στο Επιμελητήριο Χανίων.
Ο κ. Ιωάννης Μανουσάκης, στέλεχος του Υπ. Οικονομικών ανέλυσε τα θέματα φορολογίας νομικών προσώπων, το ζήτημα του φορολογικού ελέγχου, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε το κοινό για τις πρόσφατες αλλαγές.

1_8.jpg

1_8.jpg, by gpapadakis

Ο κ. Παναγιώτης Αλεβιζάκης, μέλος της κεντρικής διοίκησης του οικονομικού επιμελητηρίου Ελλάδος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους κινδύνους που εγκυμονούν οι εξωχώριες εταιρίες, τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από αυτές, αλλά και την φορολογική αντιμετώπιση θεμάτων που άπτονται των εξωχώριων εταιριών.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης και την εκπροσώπηση του Επιμελητηρίου έκανε το μέλος της διοίκησης, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων, κ. Δημήτρης Μουντάκης.

Κρήτη

ΒΟΑΚ: Μέσα στο επόμενο τρίμηνο οι μελέτες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις

ΒΟΑΚ.jpg

Πίεση … διαζώσης άσκησε νωρίτερα σήμερα η διοίκηση της ΠΕΔ Κρήτης προς την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Αθήνα, με επίκεντρο τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Κουράκης και τα μέλη της ΠΕΔ επανέλαβαν το αίτημα τους να ενημερωθούν για τα σαφή χρονοδιαγράμματα σε ότι αφορά την εκπόνηση των μελετών για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του οδικού έργου – που όπως τονίζουν θα πρέπει να αφορά σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ από τη Σητεία έως το Καστέλι Κισσάμου. Από τη μεριά της ηγεσίας του Υπουργείου, το παρών έδωσε ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιάννης Καραγιάννης καθώς και άλλα υπηρεσιακά στελέχη. Επανέλαβαν αυτό που είχε τις προάλλες από το βήμα της βουλής δηλώσει  ο Υπουργός, Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι δηλαδή μέσα στο επόμενο τρίμηνο, έως τον Απρίλιο, θα κατατεθούν όλες οι μελέτες για να δοθεί η απαραίτητη περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Στην παρέμβασή της η ΠΕΔ Κρήτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις μέχρι σήμερα αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στον Σχεδιασμό του Μεγάλου αυτού Αναπτυξιακού Έργου και να υπογραμμίζει ότι αποτελεί πλέον καθολική απαίτηση, η επιτάχυνση, αλλά και η άρτια εκτέλεσή του.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: 

Μιχάλης Καραμαλάκης: Παραμένει Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ο Ηρακλειώτης Αντιστράτηγος

Αρναουτάκης στο Ράδιο Κρήτη: Γενναία η νέα χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ στην Κρήτη

Εργαζόμενοι στην Κρήτη, ασφαλισμένοι στη Βουλγαρία και φοβούνται να μιλήσουν!