Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Σκόρπισαν το θάνατο με φόλες έξω από το νοσοκομείο (φωτο)

1-e1550690888866.jpg

Εννέα σκύλοι εντοπίστηκαν νεκροί από φόλες και άλλοι τόσοι -τουλάχιστον-  αγνοούνται στην περιοχή του νοσοκομείου Χανίων ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός των αδέσποτων γατιών που βρήκαν τραγικό θάνατο.

Από τη μανία του δράστη δε γλύτωσαν τα αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα,αφού έριξαν δηλητήρια και σε αυλές σπιτιών.

Εξοργισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού κάθε χρόνο υπάρχουν περιστατικά μαζικών δηλητηριάσεων στην περιοχή.

Οι κάτοικοι πήγαν στην αστυνομία και κατέθεσαν καταγγελία ώστε να ερευνηθεί η περιοχή και να αξιοποιηθούν τυχόν κάμερες από τα γύρω σπίτια.
 

«Τι φταίει όμως τελικά για αυτό το αποτρόπαιο φαινόμενο;

Σίγουρα δε φταίει το φυσικό περιβάλλον,αφού το δηλητήριο δεν είναι αυτοφυές στη φύση,αλλά το σκορπίζει ανθρώπινο χέρι και αποτελεί αγαπημένο σπορ των Ελλήνων σε όλη την επικράτεια.

Αυτοί που ισχυρίζονται ότι φταίει η μη ύπαρξη κυνοκομείων ας αναλογιστούν ότι και σε περιοχές που υπάρχουν κυνοκομεία,όπως στο Ηράκλειο,  τα φαινόμενα δηλητηρίασης είναι καθημερινά. Φταίει η φοβία και το μίσος για τα ζώα γενικότερα,γιατί δε μπορούμε να φανταστούμε ποιον μπορούσαν να βλάψουν οι αδέσποτες γατούλες στους κάδους.

Μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι κηδεμόνες που αφήνουν τα ζώα τους να κυκλοφορούν χωρίς επίβλεψη.Φταίνε όλοι οι ασυνείδητοι που εγκαταλείπουν τα ζώα τους και τα κουτάβια από τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες των ζώων τους.
 

Φταίνε οι δήμοι που δεν έχουν συστηματικά προγράμματα στείρωσης,

Φταίει το έλλειμμα της φιλοζωικής μας κουλτούρας και γενικότερα της παιδείας μας….

Φταίει η αδιαφορία κάποιων που ξέρουν αλλά δεν καταγγέλουν…

Φταίει πάνω από όλα η αναλγησία των δραστών που -εκτός από την μαζική εξόντωση των ζώων-θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και ζωές αθώων ανθρώπων,όπως το πρόσφατο περιστατικό με το τρίχρονο παιδάκι στο Αγρίνιο.Αυτά που δε φταίνε είναι τα ζώα,που όμως είναι τα μοναδικά θύματα της ανθρώπινης παράνοιας στις ανθρωποκεντρικές κοινωνίες που ζούμε….

Και για αυτό το έγκλημα δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία», καταλήγει η ανακοινωση που δημοσιεύτηκε στο animalscare.gr

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη- καταλήψεις: Ποια σχολεία δεν άνοιξαν για μάθημα - Τραυματίστηκε μαθητής

κατάληψη

Στον "χορό" των καταλήψεων έχουν μπει εδώ και τρεις ημέρες σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου αλλά και άλλων Περιφεριακών Ενοτήτων, με τους μαθητές να έχουν διάφορα αιτήματα.

Σήμερα, σατο νομό Ηρακλείου, υπό κατάληψη τελούν το 1ο και 6ο ΕΠΑΛ, το 1ο και 2ο ΓΕΛ, το Γυμνάσιο Πύργου και το Γυμνάσιο Γουβών.

Σύμφωνα με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου, ανάμεσα στα αιτήματα των μαθητών είναι η περεταίρω λήψη μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού, η κατάργηση της βάσης του 10 αλλά και η τηλεκπαίδευση σε περίπτωση που ένα τμήμα κλείσει λόγω εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού.

Στην ΠΕ Χανίων, υπό κατάληψη τελούν τα εξής σχολεία: 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων, 2ο ΓΕΛ, Γενικό Λύκειο Σούδας, Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου, 2ο ΕΠΑ.Λ Χανίων καθώς και το ΕΠΑ.Λ Ελευθερίου Βενιζέλου.

Στα Χανιά μάλιστα, ένας μαθητής τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι όταν στο 2ο ΕΠΑΛ, ένας άλλο μαθητής πέταξε κροτίδα με συνέπεια μέρος αυτής, να καταλήξει στο πρόσωπο του μαθητή και να τον τραυματίσει. Τον μαθητή μετέφερε στο στο νοσοκομείο το ΕΚΑΒ.

Κι ενώ μπορεί σήμερα τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη να μην είναι πολλά, την Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, ο αριθμός ήταν μεγαλύτερος.

Σήμερα η εικόνα που παρατηρείται στα σχολεία αυτά είναι κάποιοι μαθητές να έχουν μείνει πίσω για να διαφυλάξουν την κατάληψη ενώ κάποιοι άλλοι...επέλεξαν να πάνε σε κάποια κοντινή καφετέρια και να απολαύσουν τον καφέ τους. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: "Έσβησε" στην Εντατική ο οδοντίατρος

Άφησε άφωνους τους Ηρακλειώτες το λαμπρό μετέωρο - βολίδα! (video)

 

ESPA BANNER