Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Καμία προσφυγή σε διεθνή δικαστήρια για τα ελληνοτουρκικά λέει ο Βελόπουλος

Ο κ. Βελόπουλος

Αντίθετος σε κάθε περίπτωση προσφυγής σε διεθνή δικαστήρια για την επίλυση διαφορών της χώρας με την Τουρκία, δηλώνει ο πρόεδρος της Ελληνική Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση του κόμματός του, στα Χανιά, ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε όλα τα κόμματα λέγοντας ότι: «Σε όλα τα κόμματα, όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να πάμε στη Χάγη. Είμαι ο μόνος που είμαι εναντίον κάθε προσφυγής σε διεθνές δικαστήριο. Θεωρώ απαραδεκτό, γενικά, να προστρέχεις σε ένα δικαστήριο για να σου επίλυση το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σπιτιού σου. Είναι απαράδεκτο, επειδή οι Τούρκοι διεκδικούν κάτι που δεν είναι δικό τους. Αν διεκδικούσαν οι Ιταλοί κάτι άλλο θα πηγαίναμε πάλι στη Χάγη; Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να απαντάμε πέρα από το διάλογο και με τη δύναμη της ισχύος. Υπάρχει ισχύς και με αυτήν μάλλον πρέπει να απαντήσουμε στους Τούρκους, αλλιώς δεν καταλαβαίνει η Τουρκία».

Μιλώντας για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, ο κ. Βελόπουλος ανέφερε: «Το αίτιο στη συγκεκριμένη περίπτωση του μεταναστευτικού είναι η αθρόα εισροή λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν φυλάμε τα σύνορά μας. Εμείς ως Ελληνική λύση λέμε, να κλείσουν όλες οι ΜΚΟ που δεν καταγράφηκαν, να στεγανοποίησεις τα σύνορά σου και να τους πας σε ακατοίκητα νησιά. Δεν είναι δυνατόν να φημολογείται ότι είκοσι χιλιάδες λαθρομετανάστες θα βρεθούν στην Κρήτη το επόμενο έτος... Έχουν γεμίσει, όλη την Ελλάδα με λαθρομετανάστες. Δεν θα λυθεί το πρόβλημα έτσι. Με ημίμετρα και ασπιρίνες τη γάγγραινα δεν τη θεραπεύεις».

Τέλος απαντώντας σε όσους λένε ότι Ελληνική Λύση και ο ίδιος προσωπικά προσπαθούν να διασπείρουν τον πανικό στους Έλληνες, τόνισε: «Να πάνε στους κατοίκους του Ανατολικού Αιγαίου και να τους ρωτήσουν αν δεν είναι πανικόβλητοι και δυστυχισμένοι. Πηγαίνετε στις περιοχές που υπάρχουν hot spot στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στη Βέροια, στην Έδεσσα, στη Νάουσα και ρωτήστε τους κατοίκους. Τώρα αρχίζει το πρόβλημα».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Παρατείνεται για 6 μήνες η σύμβαση εργασίας στα ξενοδοχεία

σύμβαση ξενοδόχοι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Υπεγράφη σήμερα στο Ηράκλειο η νέα τοπική κλαδική σύμβαση εργασίας μεταξύ της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου και του Σωματείου Εργαζομένων Ξενοδοχοϋπαλλήλων,  που προβλέπει παράταση της ισχύουσας για ένα εξάμηνο με τους ίδιους όρους. Με το πέρας του εξαμήνου και επανεκτιμώντας την κατάσταση θα ακολουθήσουν συζητήσεις για την επόμενη μέρα. 

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση:

"Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και αποδεικνύει έμπρακτα τη διάθεση επιχειρηματιών και εργαζομένων να πορευτούν μαζί στις δύσκολες αυτές μέρες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου τόνισε σχετικά: οι καλές σχέσεις μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών στο Ηράκλειο κρατάνε χρόνια και στηρίζονται στην αμοιβαία κατανόηση ότι ο κλάδος της φιλοξενίας στηρίζεται στο ανθρώπινο κεφάλαιο και στις αρμονικές σχέσεις μεταξύ όλων.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου τόνισε ότι είμαστε συνειδητοποιημένοι και με αίσθημα ευθύνης σε αυτήν την δύσκολη για την πατρίδα μας χρονική περίοδο λόγο της πανδημίας του COVID-19 , διασφαλίσαμε στο ακέραιο τα εργασιακά δικαιώματα, θεσμικά και οικονομικά των συναδέλφων μας  που απορρέουν από την Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Παράλληλα ζητούμε από την κυβέρνηση διεύρυνση των μέτρων και στήριξη σε όλους τους ανέργους και εργαζόμενους σε περίπτωση που συνεχίσουν να τελούν σε αναστολή λειτουργίας οι ξενοδοχειακές μονάδες του νομού μας.

Το κλίμα που διαμορφώνεται σήμερα είναι αυτό που επιλέγουν και οι επισκέπτες μας και αυτό που χαρακτηρίζει την ανωτερότητα της φιλοξενίας του Ηρακλείου. Σε συνέχεια των μέτρων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση, αναμένουμε την περαιτέρω στήριξη των εργαζομένων από την κυβέρνηση, στη διάρκεια που τα ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της πανδημίας του covid 19, όπως άλλωστε αναμένουμε και την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της κυβέρνησης να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να περάσουμε μαζί αυτόν τον ορμητικό ποταμό".