Κρήτη

Χανιά

Η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης τίμησε τη μνήμη των Ισαποστόλων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου

Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Φωτιστών των Σλάβων (Τρίτη, 11 Μαΐου 2021), στη μνήμη των οποίων έχει αφιερωθεί το Παρεκκλήσι του Ιδρύματος και πάντα τηρώντας με τον δέοντα σεβασμό όλα τα προτεινόμενα μέτρα δημόσιας υγείας, τέλεσε τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Προέδρου της ΟΑΚ, εκτός του Ιερού Ναού, στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος.

Κισσάμου Αμφιλόχιος - εσπερινός Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου
Κισσάμου Αμφιλόχιος - εσπερινός Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου

Ορμώμενος από την υπαίθρια θέα ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως «όπως η θάλασσα είναι απέραντη, έτσι ακριβώς είναι και η αγάπη του Θεού, με τη διαφορά πως το πέλαγος έχει μέτρο, ενώ εκείνη είναι άμετρη».

Κατά τον κ. Αμφιλόχιο το πιο σημαντικό, ίσως, μήνυμα των Φωτιστών των Σλάβων, Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, είναι η επανεύρεση του χαμένου μας εαυτού, μέσα από την αδιάλειπτη προσευχή. Τέλος, τόνισε τη σημασία της ιεραποστολής στις ημέρες μας και μάλιστα του «επανευαγγελισμού» του κόσμου για τη δημιουργία ενός κόσμου της αγάπης και της αλληλεγγύης. Ευγνώμονα μνημόνευσε τον Σεβασμιώτατο προκάτοχό του κυρό Ειρηναίο και ευχαρίστησε τον Δρα Αλέξανδρο Παπαδερό, συνιδρυτή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, για την προσφορά αυτού του σημαντικού Ιδρύματος στην τοπική μας Εκκλησία όσο και στην Ορθοδοξία γενικότερα.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 11 Μαΐου 2021, τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσι της ΟΑΚ.

Στον εορτασμό παρευρέθηκαν φίλοι του Ιδρύματος, καθώς και κάτοικοι της τοπικής περιοχής, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, επεσήμανε ότι «η αποστολή του Ιδρύματος πηγάζει από την Εκκλησία και για την Εκκλησία και γι’ αυτό είναι «ιερή αποστολή». Επίσης, ευχαρίστησε τους πατέρες της Ιεράς Μονής Γωνιάς και τον Πρωτοπρ. π. Διονύσιο Νταουντάκη, Εφημέριο Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Κολυμπαρίου, για την αγάπη τους προς το Ίδρυμα και ευχήθηκε να βρούμε σιγά – σιγά τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον τόσο για εμάς όσο και για τις νεότερες γενιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αμφιλόχιος Κισάμου: Ζητά λύσεις για τη βιωσιμότητα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

Κυριακή Ορθοδοξίας στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Αναστολή λειτουργίας των τακτικών ιατρείων του Κ.Υ. Μοιρών μετά τα επεισόδια

Κέντρο Υγείας Μοιρών

Την αναστολή λειτουργίας των τακτικών ιατρείων του Κέντρου Υγείας Μοιρών για σήμερα, Πέμπτη, και Παρασκευή 25 Ιουνίου, αποφάσισε ο Σύλλογος εργαζομένων έπειτα από τη συμπλοκή που έγινε στο χώρο των ιατρείων τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, αρχικά ανάμεσα σε ασθενείς που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας.

Η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του Κέντρο Υγείας Μοιρών:

«Με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο ΚΥ Μοιρών τα ξημερώματα της Δευτέρας 21 Ιουνίου 2021, το προσωπικό του Κ.Υ. καταδικάζει και καταγγέλλει κάθε περιστατικό βίας. Είναι ανεπίτρεπτο οι λειτουργοί της υγείας να απειλούνται, να τρομοκρατούνται και να δέχονται βίαιες επιθέσεις, είτε λεκτικές, είτε σωματικές. Μην ξεχνάμε ότι παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, με αυταπάρνηση και φιλότιμο εκτελούν το ιερό καθήκον. Παρέχει την βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη. Θλιβερό και απαράδεκτο επίσης το γεγονός ότι παρά τις επίμονες κλήσεις του προσωπικού ζητώντας την παρέμβαση της αστυνομίας, αυτή να ανταποκρίνεται μετά από αρκετό χρονικό διάστημα και μετά το πέρας των γεγονότων, που από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα.  Μετά από την έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε σήμερα 23/06/21 στο Κ.Υ., αποφασίστηκαν ομόφωνα τα κάτωθι: 1. Αναστολή λειτουργίας των τακτικών ιατρείων αύριο Πέμπτη και Παρασκευή 24 & 25/6/2021 στο Κέντρο Υγείας και τα Περιφερικά Ιατρεία που ανήκουν σ’ αυτό.  2. Απαιτούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας να εξασκούμε το έργο μας, είτε αυτό αφορά τακτικά ιατρεία και εμβολιασμούς, είτε το χώρο των επειγόντων περιστατικών, χωρίς να απειλείται η σωματική μας ακεραιότητα. 3. Θέτουμε προ των ευθυνών τους όλα τα αρμόδια όργανα, τοπικά και μη, που είναι υπεύθυνα για την εξασφάλιση των παραπάνω.  4. Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας για την ομαλή λειτουργία του ΚΥ Μοιρών, που χρόνια τώρα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς και όχι μόνο. Αναμένουμε άμεσα πράξεις προκειμένου να βρεθεί λύση στα προβλήματα της ασφάλειας του Κ.Υ. Μοιρών και του προσωπικού του. Προειδοποιούμε πως δεν θα κατατεθεί πρόγραμμα εφημέρευσης για τον μήνα Ιούλιο και επιφυλασσόμεθα για περαιτέρω κινητοποιήσεις έως ότου υπάρξουν λύσεις».