Κρήτη

Χανιά

Χανιά: Τα νέα προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων

πρόληψη εξαρτήσεων

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Περιφερειακής Ενότητας Χανίων  σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, ενημερώνει το κοινό για την έναρξη των κάτωθι προγραμμάτων της τρέχουσας περιόδου:

1. Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης :  για ενήλικες, με στόχο την εμβάθυνση σε θέματα σχέσεων και δυσκολιών της καθημερινής ζωής. Έναρξη : 13/05/2021, ώρα 10.00 έως 12.00.

2. Ομάδα γονέων  εφήβων: για γονείς, με στόχο την εμβάθυνση σε θέματα που αφορούν στο ρόλο τους και στη σχέση τους με τους εφήβους. ΄Εναρξη : 31/05/2021, ώρα 10.00 έως 11.30.

3. Πρόγραμμα ατομικής συμβουλευτικής  για μαθητές λυκείου ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων: με στόχο την υποστήριξή τους σε κάθε δυσκολία που βιώνουν ενόψει αλλά και μετέπειτα των εξετάσεων. Πρωινές/απογευματινές ώρες, κατόπιν συνεννοήσεως.

4. Πρόγραμμα πρόληψης της παιδικής κακοποίησης: για βρεφονηπιοκόμους  και γονείς, με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρησή τους επί του θέματος. ΄ Εναρξη : 18/05/2021, ώρα 18.00 έως 20.00.

Η συμμετοχή σε όλα τα προγράμματα είναι δωρεάν. Ακολουθώντας το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.prolipsichania.gr και στα τηλέφωνα 2821028166 και 2821051214.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες τροφές ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού;

Survivor Spoiler: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι προς αποχώρηση

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Φωτιά - Ηράκλειο: Συνεχίζεται η μάχη της κατάσβεσης κοντά στο Πεδίο Βολής Γουβών (βίντεο)

φωτια γουβες πεδιο βολων

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι  κοντά στο Πεδίο Βολής στην περιοχή των Γουβών, σε χορτολιβαδική έκταση.

 

 Μεγάλη φωτιά κοντά στο Πεδίο Βολής Γουβών
Μεγάλη φωτιά κοντά στο Πεδίο Βολής Γουβών

Οι άνδρες την Π.Υ. επιχειρούν αδιάκοπα, προκειμένου να αναχαιτίσουν το πύρινο μέτωπο.

 

Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες
Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο σημείο έχει μεταβεί και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκε κι ένα ακόμα ελικόπτερο το οποίο ήρθε από τα Χανιά. 

 

 

Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά, 70 πυροσβέστες με  4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα και 1 Ε/Π, ενώ υπάρχει συνδρομή και 3 υδροφόρες ΟΤΑ.

Εως αργά το απόγευμα οι δυνάμεις πυρόσβεσης ελαττώθηκαν, αλλά τουλάχιστον 14 πυροσβέστες συνέχισαν να βρίσκονται στο σημείο

 

 

 

Ειδήσεις σημερα

Κρήτη: Τουρίστες χρειάστηκαν βοήθεια σε φαράγγια

Τραγική κατάληξη στην εξαφάνιση Δογιάκη: Βρέθηκε νεκρός ο κρητικός επιχειρηματίας

Σε ποιούς δήμους ξεκινούν οι δολωματικοί ψεκασμοί για τον δάκο της ελιάς