Κρήτη

Χανιά

Χανιά: Προς ολοκλήρωση με 700.000 ευρώ ο ισόπεδος κόμβος Δραπανιά

Αναπτυξιακή Κρήτης

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κισσάμου κ. Γεώργιο Μυλωνάκη, είχε την Τρίτη 11/5/2021 ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης, με αφορμή την έγκριση της χρηματοδότησης που αφορά την «Ολοκλήρωση των εργασιών του ισόπεδου κόμβου Δραπανιά Χανίων και συνδετήρων οδών».

Το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με σχετική απόφαση του Υπουργού κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, δεσμεύει το ποσό των 700.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), για την ολοκλήρωση της κατασκευής του σημαντικού αυτού οδικού έργου, επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, στα διοικητικά όρια του Δήμου Κισσάμου.

Αντικείμενο του  έργου είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής του ισόπεδου κόμβου και συγκεκριμένα της Ανατολικής πλευράς του , που δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, λόγω μη συντέλεσης της απαλλοτρίωσης.

Επίσης θα βελτιωθούν οδοί που συνδέουν τον κόμβο Δραπανιά με την Παλαιά Εθνική Οδό Χανίων – Κισάμου καθώς και με την παραλία.

Με την ίδια απόφαση, εξουσιοδοτείται ο Ο.Α.Κ. να εγκρίνει τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, καθώς και για την δρομολόγηση της διαδικασίας που αφορά την Δημοσίευση της Προκήρυξης και της Ανοικτής Διαδικασίας Ανάθεσης του.

«Η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, επιβεβαιώνει στην πράξη την εμπιστοσύνη και την στήριξη της προς τον Ο.Α.Κ., παρέχοντας του τη δυνατότητα να εκτελεί απρόσκοπτα, υψηλής σημαντικότητας τεχνικά έργα σε όλη την Κρήτη», ανέφερε σε δήλωση του, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με την Δημοτική Αρχή της Κισσάμου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Μυλωνάκης από την δική του πλευρά, αφού ευχαρίστησε τον Ο.Α.Κ. για την συνεργασία, τόνισε «την καθοριστική συμβολή της Βουλευτού κ. Ντόρας Μπακογιάννη για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου, η οποία έρχεται σε συνέχεια των παρεμβάσεών της για την ένταξη του τμήματος Χανιά - Κίσσαμος στον διαγωνισμό κατασκευής του νέου σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, αλλά και των έργων αποκατάστασης κατολισθήσεων που εκτελούνται και θα εκτελεστούν στην περιοχή Μαυρομούστακο και Νοπήγεια».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος Κοινότητας Δραπανιά κ. Αντώνης Κοκοτσάκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κισάμου κ. Νεκτάριος Κουμάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΒΕΧ: Οι Χανιώτες να στηρίξουν τις επιχειρήσεις της Δημοτικής Αγοράς

Χανιά: Τεράστιες ζημιές σε καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς από τη φωτιά (βίντεο)

 

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 23 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

rapid test

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 469 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 20. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 307

Στην Κρήτη, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 23 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 7 στο Ηράκλειο, 5 στα Χανιά, 8 στο Ρέθυμνο και 3 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κικίλιας: Μετά το καλοκαίρι οι αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Άρση lockdown: Τι ανοίγει από αύριο Σάββατο 19 Ιουνίου

Κορωνοϊός - Γώγος: Πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα και ευρέως -Τι είπε για τις μυοκαρδίτιδες