Κρήτη

Ηράκλειο

Επαφές Παπαδογιάννη με φορείς της Ανατολικής Κρήτης

ΟΑΚ Παπαδογιαννης ΔΕΥΑΗ

Την πρώτη του επίσκεψη για σειρά επαφών με τους φορείς της Ανατολικής Κρήτης για τη νέα χρονιά, πραγματοποίησε την Παρασκευή 22/01/2021 στο Ηράκλειο, στις νέες εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ. ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Ο κ. Παπαδογιάννης υποδέχθηκε την διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Ηρακλείου και τον πρόεδρο της κ. Γιώργο Βουρεξάκη. Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικά καλό κλίμα, με τις δυο πλευρές να συζητούν όλα τα ανοικτά θέματα, με στόχο την βελτιστοποίηση των συνθηκών της συνεργασίας τους.   

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Διευθυντής Διαχείρισης Υδραυλικών και Συγκοινωνιακών Έργων, κ. Βαγγέλης Μαμαγκάκης , ο Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Στράτος Μηλιδάκης,  τα Εκτελεστικά Μέλη Δ.Σ. του Ο.Α.Κ. από Ηράκλειο κύριοι  Γιάννης Στριλιγκάς και Αντώνης Κουμπενάκης , από το Ρέθυμνο κ. Θοδωρής Νίνος,  ο  αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων & Μέλος του Δ.Σ. Ο.Α.Κ. κ. Γιώργος Αλεξάκη. Από την πλευρά της Δ.Ε.Υ.Α.Η παραβρέθηκε ακόμη ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Δεικτάκης.

«Είχαμε μια παραγωγική συνεργασία. Οι δυο φορείς από κοινού συνεχίζουμε την προσπάθεια, σε μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Συμφωνήσαμε με τους ανθρώπους της Διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.Η. με αμοιβαίο τρόπο και με κοινές προσπάθειες να κινηθούμε, με γνώμονα το κοινό καλό», υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ.. 

Ο κ. Παπαδογιάννης ξεναγήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (οδός Μάχης Κρήτης – περιοχή Χανιώπορτα)  όπου μετεγκαταστάθηκαν και λειτουργούν πλέον, οι υπηρεσίες του Ο.Α.Κ.. Εκεί είχε συνεργασία με στελέχη και εργαζόμενους του «Οργανισμού», για μια σειρά από τρέχοντα - υπηρεσιακής κυρίως φύσεως -  ζητήματα.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν ακόμη οι Διευθυντές του Ο.Α.Κ.:  Συγκοινωνιακών Έργων κ. Γιώργος Αγαπάκης και Λοιπών Αναπτυξιακών Έργων, κ. Αλκμήνη Μηναδάκη

«Ο Ο.Α.Κ. πλέον και στο Ηράκλειο, έχει αναπτύξει τις υπηρεσίες του, σ έναν ανανεωμένο χώρο, ο οποίος κάνει την λειτουργία του «Οργανισμού» ακόμη πιο αποτελεσματική και οργανωμένη. Προχωρήσαμε το προηγούμενο διάστημα σε μια σημαντική παρέμβαση, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, την πλήρη και ουσιαστική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων αλλά και την βελτιστοποίηση του τρόπου λειτουργίας της «Διεύθυνσης Συγκοινωνιών».  Το αποτέλεσμα, μας δικαιώνει και αισθανόμαστε υπερήφανοι για την εν λόγω παρέμβαση», ανέφερε μετά το πέρας της επίσκεψης του, ο κ. Παπαδογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - Νέος ΒΟΑΚ: Σήραγγες 40 χλμ και νέες γέφυρες από Νεάπολη έως Χανιά!

Ηράκλειο - Open Mall: Αντιδράσεις για την "αδράνεια του δήμου Ηρακλείου"

Ηράκλειο: Πληρώνεται τη σύνταξή της μετά από παρέμβαση του “Ράδιο Κρήτη”!

Κρήτη

Περιφέρεια Κρήτης: Ανακοινώνει τις επιχειρήσεις στις οποίες θα μοιράσει 60 εκ ευρώ

επιστρεπτέα προκαταβολή

Αγωνία τέλος για τους χιλιάδες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Κρήτη, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής, ύψους 60 εκ ευρώ της Περιφέρειας Κρήτης.

Από αύριο έως το αργότερο την Παρασκευή αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οι κωδικοί των επιχειρήσεων, οι οποίες θα λάβουν σημαντική οικονομική βοήθεια- με τον μέσο όρο της ενίσχυσης να είναι οι 25.000 ευρώ. Στοιχεία του προγράμματος και της διαδικασίας παρουσίασε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Κρήτης, Αριστείδης Φραγκάκης.

Συνολικά, τη σχετική αίτηση έχουν συμπληρώσει και υποβάλλει 11 χιλιάδες επιχειρήσεις, από τις οποίες θα χρηματοδοτηθούν οι 2,5 χιλιάδες, με την εξέταση του φακέλου τους να γίνεται με το σύστημα της μοριοδότησης.

Πρόκειται για ένα μέτρο οικονομικής ενίσχυσης της Περιφέρειας Κρήτης προς το κρητικό “επιχειρείν” που επικεντρώνεται προς τις επιχειρήσεις που ήταν ακμάζουσες και κερδοφόρες προ πανδημίας και οι οποίες με την παρεμβολή της υγειονομικής κρίσης έχουν καταλήξει τώρα να μετράνε σοβαρές οικονομικές ζημιές.

Όπως σημείωσε ο κ Φραγκάκης, τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα είναι:

η επιχείρηση να βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή

η επιχείρηση να ήνταν κερδοφόρος πριν την πανδημνία και να αριθμούσε αρκετούς εργαζομένους

η επιχείρηση να έχει υποστεί τώρα σοβαρό πλήγμα στον τζίρο της

αλλά και να έχει υποβάλλει ηλεκτρονικά χωρίς προβλήματα, δηλαδή εμπρόθεσμα και με έγκυρη φορολογική ενημερότητα, την αίτησή της.

Βάσει αυτών των κριτηρίων οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να χρηματοδοτήσουν από αυτό το πρόγραμμα της Περιφέρειας.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κρήτη - κορωνοϊός: "Έκρηξη" εισαγωγής ασθενών στα νοσοκομεία!

Ηράκλειο: Στα "κάγκελα" οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για τη σύμβαση εργασίας - Τί απαντούν οι ξενοδόχοι

Κρήτη - κορωνοϊός: "Έπεσαν" πρόστιμα για μάσκες και άσκοπες μετακινήσεις