Κόσμος

Βρετανία: Ακόμα και στρατιωτικά αεροπλάνα επιστρατεύονται για τη μεταφορά του εμβολίου

 Βρετανία, COVID-19

Δεκάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Covid-19 που κατασκευάστηκαν στο Βέλγιο πρόκειται να μεταφερθούν στη Βρετανία με στρατιωτικά αεροσκάφη. Σύμφωνα με τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που αναπτύσσει η κυβέρνηση σκοπός αυτής της κίνησης είναι να αποφευχθούν καθυστερήσεις στα λιμάνια που προκαλούνται από το Brexit. 

Ανώτατες πηγές του υπουργείου Άμυνας όσο και του υπουργείου Υγείας επιβεβαιώσαν χθες Σάββατο ότι από την πρωτοχρονιά του 2021 θα μεταφερθούν μεγάλες ποσότητες εμβολίων εάν υπάρξουν καθυστερήσεις στις οδικές, θαλάσσιες και σιδηροδρομικές διόδους.

Μάλιστα πρόσφατα συναντήθηκαν υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας και του στρατιωτικού σχεδιασμού συναντήθηκαν για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου με προτεραιότητα την ταχεία μεταφορά των δόσεων. «Θα το πράξουμε αν είναι αναγκαίο. Η περίπτωση των αεροσκαφών έχει συζητηθεί» ανέφερε πηγή με γνώση της κατάστασης.

Συνολικά, η Μεγάλη Βρετανία έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις, με περίπου 800.000 εξ’ αυτών να είναι διαθέσιμες μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι αρχικές δόσεις που έχουν φτάσει από το Βέλγιο αποθηκεύονται σε ασφαλείς τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα. Όπως προβλέπει το σχέδιο, το εμβόλιο θα χορηγηθεί πρώτα σε 50 νοσοκομεία, ενώ θα χρειαστούν μερικές ώρες για την απόψυξη κάθε εμβολίου και την προετοιμασία του για χρήση.

Ειδήσεις σήμερα

Βρετανία: Χιλιάδες στους δρόμους για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές μετά το τέλος του lockdown

Κορωνοϊός: Απειλή για τα παιδιά η πανδημία – Σοκαριστικά στοιχεία στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός: Περισσότερα από 66.500.000 κρούσματα παγκοσμίως

Κόσμος

Η αληθινή «Λίμνη των Κύκνων» – Mπαλαρίνα διαμαρτύρεται με μία συγκλονιστική performance

λίμνη των κύκνων

Να αναβιώσει τη Λίμνη των Κύκνων στον πάγο θέλησε μία Ρωσίδα μπαλαρίνα από το παγκοσμίου φήμης Θέατρο Μαρίνσκι.

Η Ilmira Bagrautinova φόρεσε την εντυπωσιακή στολή της και χόρεψε αποσπάσματα από το διάσημο έργο του Τσαϊκόφσκι στον παγωμένο Κόλπο της Φινλανδίας. 

Η μπαλαρίνα φάνηκε να μην επηρεάζεται από τους -15 βαθμούς Κελσίου που επικρατούσαν τη στιγμή της παράστασης.

Η κίνησή της ωστόσο δεν ήταν μόνο εντυπωσιακή, αλλά και για καλό σκοπό.

 

 

Με αυτή την δύσκολη παράσταση, η μπαλαρίνα δήλωσε την αντίθεσή της στην σχεδιαζόμενη κατασκευή ενός λιμανιού στην Batareinaya Bay, μία δημοφιλή παραλία περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της Αγίας Πετρούπολης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας.

 

Μέσω των βίντεο από την παράστασή της, αλλά και του BBC, στο οποίο μίλησε η μπαλαρίνα, ελπίζει ότι η κίνησή της θα σώσει τη ζωή των αληθινών κύκνων που βρίσκουν καταφύγιο στην παραλία. 

Ειδήσεις σήμερα 

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Περισσότερα εμβόλια στην ΕΕ από τον Απρίλιο

Η Αίτνα βρυχάται και πάλι– Ηφαιστειακή στάχτη σκέπασε πόλεις της Σικελίας (βίντεο)

Γερμανία: Πάνω από 5.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο