Κόσμος

Τουρίστες πήγαν σε λάθος Αθήνα! Έψαχναν τον Παρθενώνα στην Ατένα της Νάπολης

akropolis_3.jpg

Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να κάνει κάποιος την γκάφα που έκαναν τρεις τουρίστες από την Κολομβία, επιχειρώντας να έρθουν στην Αθήνα.

Οι τρεις τουρίστες από την Κολομβία βρέθηκαν αντί για την Αθήνα σε μια άλλη Αθήνα την Ατένα Λουκάνα στην επαρχία Σαλέρνο, νότια της Νάπολης στην Καμπανία. Παρόλα αυτά έψαχναν τον Παρθενώνα και για ώρα πίστευαν ότι ήταν στην πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Και εντάξει υπάρχουν πολλές πόλεις που προς τιμήν της Αθήνας έχουν ονομασθεί σε όλον τον κόσμο (πχ. πασίγνωστη είναι η Άθενς, της Πολιτείας Τζόρτζια στις ΗΠΑ). Και όχι μόνο δεν είχαν καταλάβει που βρίσκονταν αλλά απογοητεύθηκαν κιόλας όταν βρέθηκαν σε ένα χωριό 3.000 κατοίκων.
Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας Il Messaggero, οι κάτοικοι περιγράφουν την αντίδραση των τουριστών αλλά και την δική τους: «στην αρχή πιστεύψαμε πως αυτοί οι τρεις, που μιλούσαν μόνο ισπανικά, είχαν έλθει στο χωριό γιατί την (περασμένη) Κυριακή είχαμε μία βραδιά με μουσική λάτιν».

Είναι και νέα παιδιά…
Ο 30χρονος Κολομβιανός Μιγέλ, και δυο φίλες του κατέβηκαν από το αεροπλάνο τους στο αεροδρόμιο της Νάπολης. Αντί να περιμένουν μέσα στους χώρους αναμονής για την ανταπόκριση για την Αθήνα, βγήκαν για να κάνουν μία βόλτα στην πόλη.
Περπατώντας στην πόλη είδαν ένα λεωφορείο που μεταξύ των διάφορων στάσεων που έκανε περιλαμβανόταν κι εκείνη της «Ατένα».

Ενθουσιασμένοι (!) και οι τρεις ανέβηκαν στο λεωφορείο και βρέθηκαν έκπληκτοι στο μικρό χωριό.
«Έψαχναν το ξενοδοχείο «Μουσείο» (στην οδό Μπουμπουλίνας), το οποίο φυσικά δεν υπάρχει. Τους είπαμε πως υπάρχουν άλλα ξενοδοχεία στην πόλη, όχι όμως το «Μουσείο». Μόνο αργότερα κι όταν ένας από αυτούς μας έδειξε στο κινητό του την κράτηση, που αναφερόταν σε ένα ξενοδοχείο των Αθηνών, λύθηκε η παρεξήγηση. Και στη συνέχεια μας άνοιξαν κατάμουτρα κι έναν χάρτη της Αθήνας και καταλάβαμε», λένε οι κάτοικοι.

Οι τρεις τουρίστες εκτός από την περιορισμένη αντίληψη της πραγματικότητας οι 3 τουρίστες δεν είχαν και ίντερνετ στο κινητό τους για να συνδεθούν και να επιβεβαιώσουν τον προορισμό τους.
«Μία από τις κοπέλες έκλαιγε με λυγμούς. Ήταν απαρηγόρητη. Ο νεαρός έμεινε άγαλμα, ενώ η άλλη κοπέλα έσκασε στα γέλια. Εγώ κι ο άλλος φίλος μου ο Έντσο μείναμε έκπληκτοι όπως κι εκείνοι. Τους δείξαμε τον χάρτη της Ατένα Λουκάνα και της Καμπανίας. Τους βάλαμε να καθίσουν γιατί τα πόδια τους δεν τους βαστάγανε», είπε ο Λουΐτζι Τερούτσι, που μαζί με τον φίλο του Έντσο Σαντοριέλο ανέλαβαν να εξηγήσουν στους τρεις Κολομβιανούς το λάθος τους.

«Μετά μία ώρα συνήλθαν και τους συνοδεύσαμε στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων στο Σάλα Κονσιλίνα. Δεν θέλησαν να φάνε ούτε ένα σάντουιτς. Τα 70 ευρώ για το εισιτήριο για τη Ρώμη τα είχαν, αλλά ανακάλυψαν πως στην πτήση Ρώμη-Αθήνα (γιατί από τη Νάπολη δεν είχε άλλη πτήση) κόστιζε το κάθε εισιτήριο, επειδή το αγόραζαν την τελευταία στιγμή, τουλάχιστον 700 ευρώ το άτομο. Σας λέω πως και οι τρεις τους είχαν τέτοια όψη που ούτε σκεφθήκαμε να βγάλουμε μία selfie για να τη θυμόμαστε», τόνισε ο ίδιος.

 

Κόσμος

Γαλλία: Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ανακοίνωσε λιγότερα από 10.000 νέα κρούσματα

Γαλλία κορωνοϊος

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν σήμερα 8.083 νέα κρούσματα Covid-19 για το τελευταίο 24ωρο, ένας αριθμός μεγαλύτερος από τα 4.005 της χθεσινής ημέρας, όμως χαμηλότερος από το όριο των 10.000 μολύνσεων για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, μια ακολουθία που δεν είχε καταγραφεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από τη νόσο αυξήθηκε κατά 775, στους 53.506 έναντι μιας αύξησης 406 την Κυριακή. Όμως, ο κινητός μέσος όρος των τελευταίων 7 ημερών για τους ημερήσιους θανάτους ανέρχεται σε 467, κάτω του ορίου των 500 για πρώτη φορά εδώ και 3 εβδομάδες.

Το σύνολο των κρουσμάτων Covid-19 ανέρχεται τώρα σε 2.230.571, ο πέμπτος μεγαλύτερος απολογισμός παγκοσμίως.

Επιπλέον, οι γαλλικές υγειονομικές αρχές γνωστοποίησαν σήμερα ότι ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται με νέο κορονοϊό μειώθηκε κατά 600 και πλέον, κάτω από το όριο των 28.000 για πρώτη φορά από την 4η Νομεβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανδημία: Ρώμη και Παρίσι ζητούν νέο ευρωπαϊκό εργαλείο στήριξης